6 rad, jak díky meditaci přijít k penězům

Vzhledem k tomu, že se meditování zaměřuje zejména na sebekontrolu, trpělivost a jakýsi minimalistický přístup k životu, tak odpověď zní ano, může. Pokud si potřebujete trochu srovnat rodinné finance, tak pro vás máme pár typů, jak meditaci využít. Na vás je už jen začít meditaci trénovat. 

1. Buďte trpěliví, pokud investujete

Máte v plánu si našetřit nějakou tu korunku na důchod? Pak plánujete dlouhodobě a neměly by vás rozhodit impulsivní zprávy z trhu.
 

Přečtěte si také: Příběhy z trafiky: Paní Jana oznamovala loni výhru 31 milionů ze Sportky


Protože během těch desítek let se může stát cokoliv, ekonomika začne padat, pak růst, může přijít krize. Zkrátka soustřeďte se na dlouhodobý cíl a nepodléhejte zbytečně emotivním rozhodnutím.
 

2. Buďte uvědomělí během nákupů

Teď ruku na srdce, kolikrát kupujete něco, co nepotřebujete a možná nakonec ani nepoužijete? Jisto jistě nesčetněkrát. Zkuste v rámci meditace trénovat sebeuvědomění. Zkrátka se zastavte, vezměte do ruky to, co si impulsivně chcete koupit, a zamyslete se v klidu, jestli to opravdu potřebujete nebo jen skáčete na lep marketingovým expertům.

Právě meditace totiž má takovou sílu, že nás dokáže ochránit před reklamními triky, což potvrzuje i Rick Heller, který vede meditace na Harvardu: „Pokud se nenaučíme být uvědomělými, staneme se obětmi reklam, které nás nutí žít v absolutním konzumu.“
 

3. Naučte se žít s málem

Pokud budete pracovat se svým vnitřním já, začnete si uvědomovat každý okamžik, ve kterém se nacházíte. A když budete spokojení s tím, kde jste vy sami, nebudete si potřebovat zvedat sebevědomí drahými auty nebo kabelkami. Opravdu moudří a bohatí lidé rozhodně nechodí ověnčeni zlatými řetězy.

Je dobré si uvědomit, že větší váhu musíme dávat našemu zdraví, vztahům, osobnímu růstu, touhám a svým vášním. Až po tomhle všem jsou peníze.
 

4. Přestanete být impulsivní

Možná jste si koupili drahý zájezd, protože už jste měli pocit, že musíte nutně vypadnout.  Možná drahé oblečení, protože jste se pohádali doma.

Meditace pomáhá i při rozhodování, protože klidná mysl dokáže lépe vyhodnotit situaci, to je známá věc. Proto se před každým rozhodnutím prodýchejte a zkuste se oprostit od emocí. Pak je garantované, že ušetříte.
 

5. Nebudete jíst a utrácet při léčbě stresu

Právě vás něco vyvedlo z míry, takže honem do ledničky nebo do obchodu. A ono to fakt pomůže, alespoň na chvíli. Kolikrát jste seděli na extra drahé večeři, protože jste měli těžký pracovní týden a chtěli jste se odměnit?

Díky meditaci se dokážete vytrénovat k mnohem hlubšímu a trvalejšímu potěšení. A přestanete být závislí na útratách, které jsou zbytečné a hlavně tyhle náplasti fungují jen krátkodobě.
 

6. Nebudete panikařit, pokud se něco nepovede

Přijdou chvíle, kdy ani sebelepší rada vaše rodinné finance neochrání. Když se porouchá auto, praskne sedačka nebo přijdou jiné nečekané výdaje, budete muset sáhnout hluboko do kapsy a trochu se uskromnit.

Až taková situace nastane, zkuste to zvládnout s grácií. Pokud meditujete pravidelně, určitě to zvládnete mnohem lépe.

Jste s meditacemi teprve na začátku, už teď by se vám ale nějaká ta kačka hodila? Získat je můžete i jinak než dlouhými hodinami vysedávání v krkolomných pozicích. Od milionů ve Sportce vás dělí jen šest čísel - zajistěte si vstupenku do příštího slosování o 166,1 milionu na tomto odkazu.

Přečtěte si také