Chcete být úspěšní? Stačí přehlušit negativní hlasy v hlavě. Poradíme jak na to

Pokud to chcete někam dotáhnout, musíte se hodně učit, jasně přemýšlet a rychle se rozhodovat. Někdy však duše zabloudí a mysl přešlapuje na místě. Nutkavé a zdlouhavé přemítání, které nikam nevede. Jak z toho ven?

Přečtěte si také: Neuvěřitelný příběh. Přežil vlastní smrt, následně vyhrál v loterii. A ne jednou


Negativní myšlenky mohou mít nad námi velkou moc. Obavy z neúspěchu, selhání, finanční nejistoty. Kaskáda negativních myšlenek má pak za následek stagnaci, ústup a tím pádem i neúspěch. Takže až na vás zase příště přijdou takovéto myšlenky, zkuste několik doporučených strategií, které vaše nekonstruktivní přemítání dostanou pod kontrolu.
 

1. Nemám čas

Místo výmluv si nastavte plán. Pro začátek stačí týdenní. Na každý den si rozvrhněte přesný počet hodin práce, vytvořte si seznam, na čem přesně potřebujete pracovat, a cíle, ke kterým chcete ten den dojít. Nedovolte žádné vyrušení a zbytečné přestávky. Koncentrujte se a prostě to dejte!
 

2. Nemám náladu

A ten příběh z fyziky znáte? Jak magnet některé předměty přitahuje a některé naopak odpuzuje? Podobné je to se vším, co děláme. Zkuste si vzpomenout, jestli když jste byli ve vrcholné fázi zamilovanosti, se vám něco nedařilo. Naopak. Svět byl krásný a vše šlo hladce jako po másle. Nemusíte být zrovna „sluníčkáři“, abyste pochopili, že se pozitivní myšlení a úspěch přitahují.
 

3. Nevím jak dál

Chopte se šance. Objevila se možnost postoupit dál, rozvíjet se, předvést se ostatním? Berte to. Co na tom, že jste to nikdy nedělali, všechno je jednou poprvé. Takže až uslyšíte od svého šéfa: „Otvíráme novou pobočku v Maďarsku a potřebujeme to tam rozjet“, neváhejte ani minutu a ukažte mu, co ve vás je.
 

4. To nezvládnu

Nedaří se vám? Nepřeceňujte význam jednoho neúspěchu. Každý, kdo má za sebou nějaké výsledky, ví, že jediní lidé, kteří nikdy neselhali, jsou ti, co se o nic nepokusili. Ve skutečnosti to znamená pouze to, že musíte začít od začátku. Jen tentokrát budete o něco chytřejší. Mimochodem… Edison údajně provedl tisíce nepovedených pokusů, než vynalezl žárovku.
 

5. Nejde to

Strach, který je často naší hnací silou, je dobrý pouze v malé míře. Pokud ale strachu podlehnete, paralyzuje vás a způsobí, že se nedokážete pohnout z místa. Proto se přestaňte bát experimentování a naučte se vyhledávat stále nové a nové příležitosti a kreativní způsoby řešení.
 

6. Nestíhám

Být úspěšný je fajn, ale nikdy nedovolte, aby vás práce zavalila. Naučte se říkat NE. Samozřejmě, že pokud chcete uspět, musíte ukázat vrchovatou míru ochoty přijmout nabízené úkoly. Ale pokud je něco, čemu se v budoucnu opravdu nechcete věnovat, musíte umět odmítnout. Jak byste se třeba mohli přihlásit do nového prestižního projektu, když sotva stíháte dosavadní povinnosti?
 

7. Nikdy nebudu tak dobrý

Velmistrem se nestanete na počkání. Takže pokud se trápíte, že je někde o chlup lepší než vy, začněte ho vnímat jako svého mentora. Nemusíte mu být stínem a dělat všechno přesně jako on, ale inspirace je důležitá. Dívejte se kolem sebe a učte se. Ušetříte tím čas a předejdete zbytečným chybám.

Už jste zahnali negativní myšlenky? Tak honem spěchejte pro tiket, ať vám neuteče výhra mezi prsty. Vsadit si můžete i jednoduše z pohodlí vašeho domova na tomto odkazu.

Přečtěte si také