Chcete se konečně naučit cizí jazyk? Konec výmluvám, tyhle 3 aplikace vám s tím pomohou!

Říká se, že kolik jazyků umíš, tolikrát jsi člověkem. Začít se nějaký učit je ovšem velký krok a cesta k cíli poměrně náročná. Naštěstí se hned nemusíte upsat jazykovému kurzu nebo nakoupit těžké učebnice. Cestu do tajů cizích jazyků vám totiž mohou ukázat i některé šikovné aplikace a my vám dnes představíme tři z nich.

Memrise

Android, iOS, prohlížeč/4,6*


Memrise oprávněně patří mezi nejoblíbenější a nejvyhledávanější aplikace na výuku jazyků. Na výběr dostanete 23 jazyků od těch klasických, jako je angličtina, španělština či němčina, až po exotičtější, jako je arabština, japonština nebo třeba islandština.
 

Přečtěte si také: Velké srovnání navigací: Jak na výletech obstály Mapy od Seznamu?


Aplikace se velmi jednoduše používá, probíranou látku se snaží podávat zábavně a pečlivě přitom sleduje veškerý váš postup. V lekcích najdete slovíčka, gramatiku i nejpoužívanější fráze a tisícovky videí vám ukáží, jak je prakticky správně použít.
 

Stahujte apku pro Android i iOS


A co je na tom nejlepší? Aplikace je úplně zdarma a funguje i ve webovém prohlížeči. Navíc má komunitu čítající více než šedesát milionů studentů. Při učení se tak nemusíte spoléhat jen na lekce samotné, nový jazyk vám snáze zaleze pod kůži i díky živé komunikaci s ostatními.
 

Mondly

Android, iOS, prohlížeč/4,6*


Mondly má ve své nabídce rovnou 41 jazyků a mnohé z nich se můžete učit přímo v češtině. Za cíl si klade vytříbit vaše konverzační schopnosti, doplní ale i slovní zásobu a procvičí gramatiku, poslech a psaní.
 

Stahujte Mondly pro Android i iOS


V lekcích na vás čeká klasické skládání vět z připravených slov a přiřazování slovíček, procvičíte si však i mluvení do mikrofonu a komunikování s počítačem řízeným chatbotem.
Aplikace nabízí několik lekcí zdarma, pro ty pokročilé si ovšem budete muset pořídit měsíční či roční předplatné.
 

Quizlet

Android, iOS, prohlížeč/4,6*


Quizlet na to jde trošku jinak a učit vás bude pomocí flashových kartiček rozdělených do balíčků. Ty pocházejí od učitelů i ostatních uživatelů a učit se s nimi můžete kromě nejrůznějších jazyků i další předměty a témata.
 

Stahujte Quizlet pro Android i iOS


Každý balíček obsahuje různý počet kartiček a procvičovat s nimi lze slovíčka, fráze nebo třeba gramatiku. A jakmile se všechno naučíte, Quizlet vás vyzkouší pomocí testů a ověří vaše schopnosti při poslechu, psaní i odpovídání na otázky. Výsledek se dozvíte okamžitě a aplikace si navíc zapamatuje, co vám dělá největší problémy. Při dalším testování se tak zaměří právě na procvičování vašich slabin.
 

Ponořte se do učení, aniž byste museli řešit data

Chcete učením cizího jazyka efektivně využít čas strávený v autobuse či ve vlaku, při čekání ve frontě nebo třeba v parku při polední pauze? Ne všude je možné připojit se na wifi a bez mobilních dat se zkrátka neobejdete.

Abyste se nemuseli bát, že vám během lekce dojdou, pořiďte si předplacenku nebo tarif od SAZKAmobilu. S největším virtuálním operátorem si můžete být jisti, že budete mít vždy mobilní internet za fér ceny.

Do konce října si navíc můžete koupit datové balíčky s až 30% slevou. Za 1 GB tak zaplatíte 70 Kč namísto původních 100 Kč, za 5 GB pak 270 Kč namísto původní ceny 350 Kč. Navíc nyní při aktivaci nové předplacené SIM karty dostanete do začátku 1 GB dat zdarma. Nabídka platí pro majitele předplacenek i tarifů. Klikněte si pro více informací na tento odkaz.

Přečtěte si také