Chytrý kartáček i stylová klávesnice. 7 tipů na vánoční dárky (II. díl)

Co zase letos všem vybrat za dárky je otázka, která možná trápí i vás. Proto vám přinášíme hned sedm odpovědí a zároveň skvělých tipů, které se vejdou jak do menších, tak i těch velkých rozpočtů.

Přečtěte si také: Co dát pod stromeček? S našimi 7 tipy chybu neuděláte (I. díl)


V minulém díle byla řeč o bezdrátových sluchátkách, stylovém LED osvětlení interiérů a předplatném Netflixu. Dneska se podíváme na hit Vánoc v podobě elektrického kartáčku, čtečky e-knih a doporučíme vám i jednu bluetooth klávesnici s rekordní výdrží. Naším posledním tipem je dárek, který seženete třeba i cestou na štědrovečerní večeři.
 

Kartáček Oral-B Pro 3 3500

Cena: od 1269 Kč


Elektrické zubní kartáčky jsou už nějakou dobu vánoční hit a ani letošní rok není výjimkou. Naším tipem je nejdoporučovanější značka zubařů Oral-B a její elegantní černý model Pro 3 3500. Nabíjí se přes akumulátor s výdrží až dva týdny, má 8800 otáček za minutu a nechybí mu časovač. Díky tomu vás včas kartáček upozorní, že si máte začít čistit další zóny, až se dostanete na doporučované dvě minut.

Bonusem je senzor, jenž zabraňuje přílišnému tlačení a tedy zranění dásní. Výrobce slibuje až o 100 % odstraněného plaku víc a také čištění skvrn. A díky mobilní aplikaci pro Android a iOS si pak můžete procházet podrobné statistiky i dostávat upozornění, když náhodou zapomenete.
 

Čtečka Amazon Kindle Paperwhite 5

Cena: od 3890 Kč


Stovky a stovky knih v kapse nebo tašce, to je hlavní důvod, proč elektronické čtečky využívá stále víc lidí. Sázkou na jistotu jsou v tomhle ohledu ty od Amazonu. Model Paperwhite 5, který byl uvedený loni, se pyšní menšími rámečky a větší úhlopříčkou o rozměru 6,8“ (17,3 cm). Nový Paperwhite 5 má ale také regulaci teploty podsvícení a nechybí mu ani vlastnosti, díky nimž je čtečka od Kindlu prodejní jedničkou.

Sem patří hlavně nulová zátěž pro oči a voděodolnost s certifikací IPX8, což znamená, že by měla zvládnout nejen postříkání, ale i úplné ponoření do vody. Písmo také můžete dle libosti zvětšovat a zmenšovat, a když čtete i v jiném jazyce, než je čeština, samozřejmostí je integrovaný výkladový slovník. Díky aplikaci Kindle pak můžete začít číst třeba na čtečce a pokračovat na cestách na telefonu.
 

Bluetooth klávesnice Logitech K380

Cena: od 1499 Kč


Práci na cestách, ale také odpovídání mailů na telefonu obrovsky zjednodušuje externí klávesnice. Tahle od firmy Logitech se připojuje s pomocí Bluetooth snad ke všem myslitelným zařízením od notebooků přes tablety až po smartphony. A je přitom jedno, na jakém operačním systému běží - poradí si s Windows, Androidem i zařízeními od Applu nebo Huawei.

Velkou předností klávesnice jsou její kompaktní rozměr i váha a také fakt, že umí rozpoznat klávesnici zařízení, k němuž se připojuje, a přizpůsobit podle toho rozložení jednotlivých tlačítek. Výhodou klávesnice, kterou seženete v mnoha barvách, je i skutečnost, že jí energii dodávají baterie. Ano, slyšíte dobře. Díky nim má totiž famózní výdrž až dva měsíce.
 

paysafecard

Cena: od 200 Kč


Třeba úplně na poslední chvíli můžete svým blízkým, kteří hrají online hry nebo hojně využívají služeb v online světě, zakoupit paysafecard. Jde o bezpečný a rychlý způsob, jak platit v online světě, a díky širokému uplatnění s ní budete mít zaručený úspěch - obdarovaný si za ni pořídí přesně to, co mu udělá největší radost.  S paysafecard je možné zaplatit třeba v Google Play, Microsoftu, herních obchodech Xbox a Playstation Store, ale i za streamovací služby jako Spotify.

PINy paysafecard jsou k dispozici v hodnotách 200 Kč, 500 Kč, 1200 Kč a 2 500 Kč. Nejdostupnějším místem, kde můžete paysafecard zakoupit, jsou prodejny s terminálemSazky. Ty jsou na mnoha tisících prodejnách, takže v podstatě na každém rohu.

Víc než 3700 z nich má navíc otevřeno i večer a o víkendu a 700 prodejen třeba na čerpacích stanicích dokonce nonstop. Najděte si to své nejbližší na naší interaktivní mapě.

Autoři fotografií: Archiv výrobců.
 

Přečtěte si také