Co (ne)dělat po úspěchu v loterii? Jaké jsou rady předchozích výherců! (I. díl)

Jakmile jednou vyhrajete v loterii, otřese se váš svět v základech. Hlavně když dosáhnete na opravdu vysoké částky. Je přitom hlavně na vás, jak se bude tahle nová kapitola vašeho života vyvíjet. Budete zažívat hlavně radost, nebo vás čeká hrbolatá cesta plná slz?

Přečtěte si také: Ve Sportce si přišel na skoro 3 miliony. Peníze rozdá


Přečtete si užitečné rady českých i světových výherců, které vám pomohou odstartovat život po výhře, jak nejlépe to půjde.
 

Opatrujte svůj tiket

Ještě než začnete plánovat, co všechno s výhrou uděláte, dbejte na to, abyste si ji vůbec mohli vybrat. Jestli si kupujete klasické tištěné tikety, dobře je opatrujte. Několikrát se stalo, že si výherce pro částku nemohl dojít, protože sázenku ztratil či se mu poničila.
 

Příval emocí za 3, 2, 1…

Možná jste největší kliďas na světě a absolutně nic vás nerozhází. Nebo vás naopak vykolejí ta nejmenší prkotina a pocity se ve vás střídají každou chviličku. Ať už se na tomto spektru nacházíte kdekoliv, počítejte s tím, že po výhře na vás čekají opravdu silné emoce.

Rozdílná bude jejich intenzita, četnost i délka trvání, nové miliony na kontě ovšem nechají chladného opravdu jen málokoho. Pamatujte na to, že všechny pocity jsou naprosto normální a dost možná se u vás několikrát prostřídají. Nijak si je tedy nevyčítejte a buďte na sebe hodní.
 

Obraťte se na profesionály

Loterijní výhru a změny s ní spojené je dobré zkonzultovat s odborníky. Může se jednat o terapeuta, který s vámi zapracuje na pocitech, vhodné jsou také služby finančních poradců. Ti vám poradí, jak s penězi naložit a pomohou sestavit rozumný finanční plán.
 

Neříkejte o výhře všem

Pokud chcete radostnou zprávu o své výhře vykřičet do celého světa, vůbec se vám nedivíme. Jen vám to příliš nedoporučujeme. Raději se zhluboka nadechněte a pořádně si rozmyslete, komu se svěříte. Jak je známo, peníze přitahují velkou pozornost a ta nemusí být pokaždé dobrá.

Mnohé příběhy potvrzují, že společně s penězi se objeví i staří známí s finančními problémy a nataženýma rukama. Alespoň ze začátku si tak promluvte jen s lidmi, jimž skutečně věříte.
 

Odměňujte se s rozmyslem

Udělat si radost a plnit si své sny je nepochybně důležité, jen není od věci neutratit všechno naráz. Abyste si peníze mohli déle užívat, odložte část výhry stranou a útraty si alespoň trochu naplánujte.
 

Vyhrajte se Sportkou

Ještě své miliony nemáte? Možná vám pomůže Sportka! Už dneska večer si můžete zahrát o 88,5 milionu, což je částka, která by splnila nejeden velký sen Pořiďte si svou vstupenku do slosování na tomto odkazu.

Přečtěte si také