Den Země je tu. Za používání těchto aplikací vám planeta poděkuje (I. díl)

Je to možná k nevíře, ale šetřit planetu i svoji peněženku spolu kráčí ruku v ruce. Právě proto vám u příležitosti Dne země přinášíme hned dvě aplikace, které vám s tím pomohou. A díky té třetí si zase můžete koupit emisní povolenky, a tím nejen neutralizovat vlastní uhlíkovou stopu, hlavně ale zabránit velkým podnikům ve znečišťování ovzduší.

Přečtěte si také: SAZKAmobil přichází s akční cenou na datový balíček 2 GB za 160 Kč


Nepotřebuješ to? Prodej to! Tohle heslo razí Vinted, v níž za parádní ceny seženete nejen nové módní a sportovní kousky, ale také elektroniku nebo vybavení domácnosti. V aplikaci Nesnězeno zase za výhodné ceny najdete jídlo, které by restaurace, bistra či obchody ten den už neprodaly. A díky české aplikaci CO2IN můžete začít investovat do kryptoměn a zároveň redukovat množství vypouštěného CO2 do ovzduší.
 

Vinted

Android, iOS, web/Zdarma/4*


Tuny oblečení, které se každý rok prodají (a také vyhodí), jsou obrovskou pohromou pro životní prostředí. Třeba při výrobě jediného trička se použije 2700 litrů vody a na džíny dokonce 9000 litrů. A protože všichni máme zároveň ve skříních i kousky, které jsme na sobě neměli už dlouhé měsíce, je určitě dobrým nápadem nabídnout je někomu, komu by se mohly hodit. Platforem na bazarový prodej je celá řada, díky uživatelské přívětivosti i jejímu rozšíření doporučujeme Vinted.
 

Stahujte Vinted


Aplikaci můžete používat jak na telefonu, tak i na počítači a najdete tu opravdu podrobné filtrování třeba podle značek, pohlaví či stavu zboží. Vinted je v první řadě přeborníkem na módu, své pole působnosti se ale postupně snaží přenést i do dalších odvětví, nově je to bydlení. A i když na nábytek či elektroniku stále radši využíváme ověřený Bazoš či hlavně ve městech teď skvěle rozjetý Facebook Marketplace, držíme partě Vinted i v tomhle ohledu všechny pěsti.
 

Nesnězeno

Android, iOS/Zdarma/3*


Plýtvání jídlem je dalším obřím problémem celé západní společnosti - ročně ho v popelnicích skončí neuvěřitelných 1,3 miliardy tun. Bojovníkem na lokální úrovni je spolek, který stojí za projektem Nesnězeno. Aplikace funguje tak, že sem zapojené restaurace, bistra i další podniky přidávají porce jídla, co nestihnou prodat a pro které si pak se slevou můžete zajít.
 

Stahujte Nesnězeno


Díky této iniciativě už bylo zachráněno přes 182 tisíc porcí jídla s tím, že je zapojeno bezmála 790 českých a moravských podniků. Nesnězeno dost dobře funguje hlavně v Praze a Brně a plýtvání jídlem omezuje i v dalších velkých městech. Využijete ho i v Ostravě, Olomouci, ale také v Plzni a Českých Budějovicích.
 

CO2IN

Android, iOS/Zdarma/4*


Co mají společného emisní povolenky, virtuální měna a vlastní uhlíková stopa? Českou aplikaci CO2IN, která přináší obchod s povolenkami od velkých firem či měst a obcí i mezi normální smrtelníky. V aplikaci si můžete emisní povolenky, jejichž počet je pevný, zakoupit právě za měnu CO2IN, a tím je vyfouknout a následně zdražit fabrikám i dalším znečišťovatelům.
 

Klikněte pro stažení aplikace CO2IN


V aplikaci si lze také vypočítat vlastní uhlíkovou stopu a právě za ni si pak povolenku koupit. CO2INy také můžete nakoupit a darovat svým blízkým či za ně zaplatit ve vybraných podnicích. A to nejlepší na konec? Pokud začne všechno fungovat, jak má, vaše investice do CO2INu nejen sníží množství vypuštěného oxidu uhličitého do ovzduší, ještě ale také přispěje na projekty na ochranu životního prostředí.
 

Chraňte přírodu i svoji peněženku

Vyhledávání nesnězeného jídla, nových kousků do vašeho šatníku nebo nákup kryptoměn už nemusíte omezovat jen na svůj gauč. To všechno můžete díky SAZKAmobilu dělat za pochodu, třeba když zrovna dostanete hlad. Je to jen pár dní, co jsme pro vás zlevnily 2GB datový balíček o pětinu, a nyní ho seženete za akční cenu jen 160 Kč. Balíček objednávejte přes mobilní aplikaci SAZKAmobilu nebo přes internetovou samoobsluhu.
 

Podívejte se na výhody naší předplacenky


Ještě u největšího nezávislého virtuálního operátora nejste? V tom případě můžete získat data zdarma. Pokud si u SAZKAmobilu nyní pořídíte novou SIM a aktivujete ji do sedmi dní, nejpozději však do 31. května, jako dárek na uvítanou dostanete 2 GB mobilního internetu zdarma. Pro objednání nové karty s poštovným také zdarma klikněte na tento odkaz.

Přečtěte si také