Dojení hadů a podvodní donáška pizzy: Tohle je 10 nejpodivnějších zaměstnání na světě (II. díl)

Chcete dělat něco netypického a vyprávět historky z práce, jaké vaši blízcí nikdy neslyšeli? V tom případě byste se měli poohlédnout po nějaké unikátní profesi. Některé jsou poměrně nebezpečné, jiné lehce úsměvné a další spíš bizarní.

Přečtěte si také: Jaký sen si splní výherce bezmála 6 milionů z Eurojackpotu? Stane se z něj kosmonaut!


V minulém díle jsme vám představili prvních pět bláznivých profesí a dnes přišel čas na pokračování. Myslíte, že si v druhé pětici vyberete?
 

6. Dojič hadů

Tahle práce není nic pro lidi se slabším žaludkem. Hadí dojič totiž musí sbírat hadí jed do sklenic. Tento jed se používá při výrobě protijedů a dalších léků, takže můžeme děkovat bohu, že se najde někdo dostatečně odvážný.
 

7. Divák Netflixu

Chtěli byste být placeni za celodenní sledování televize? Pro některé šťastlivce se tenhle sen stal skutečností, když si je Netflix najal, aby sledovali veškerý obsah ještě před jeho zpřístupněním veřejnosti. Tihle lidé musí každý pořad zkontrolovat a přiřadit mu správné označení i žánr, což nám divákům pomůže lépe najít, po čem toužíme.
 

8. Ochutnávač kvasnicové pomazánky

Když dojde na Marmite, tedy pomazánku z kvasnicového extraktu, lidé ho buď milují, nebo nenávidí. John Skelton má jasno – nadmíru ho zbožňuje a jakožto jeden z ochutnávačů je zodpovědný za kontrolu správné struktury, konzistence i chuti každé šarže pomazánky. A za 30 let, co tuhle práci dělá, snědl asi 3 000 sklenic této marmelády!
 

9. Profesionální truchlící

V jihovýchodní Asii se traduje, že hlasitý pohřeb pomůže mrtvému na cestě do posmrtného života. Proto se tu najímají profesionální truchlící, kteří během obřadu hlasitě pláčou a kvílí.
 

10. Podvodní pizza kurýr

Pokud vám nestačí, že je na Floridě podmořský hotel, tak si k tomu přidejte ještě potápějícího se kurýra pizzy, který místním dováží pizzu ve vodotěsném kufru. Vskutku nezapomenutelná donáška!
 

Raději vyhrajte v loterii!

Žádná z pozic vás nezaujala? Zkuste radši štěstí ve hře! Díky Eurojackpotu můžete být už v pátek večer bohatší o stovky milionů korun. Váš tiket na vás čeká na tomto odkazu.

Přečtěte si také