Fantastická postel, soukromé wellness i obří telka. Tohle je nejluxusnější karavan světa

Pyšní se nejmodernější technikou či terasou na střeše. Obytný vůz EleMMent Palazzo uspokojí i ty nejnáročnější fanoušky kempování. Pořizovací cena je však pěkný balík peněz, za který by se dalo pořídit hned několik rodinných domů.

Přečtěte si také: Začala sázet před pár měsíci. A už je díky Eurojackpotu bohatší o víc než 10 milionů


Nejdražší, nejluxusnější a zároveň nejošklivější obytný vůz na světě. Všechna tato přízviska si vysloužil gigantický stroj EleMMent Palazzo, jenž pochází z dílny rakouské společnosti Marchi Mobile, specialisty na karavany.
 

Dokonalé umělecké dílo?

„Myslím, že se nám podařilo vytvořit dokonalé umělecké dílo, které se již na první pohled liší od všech ostatních automobilů. Jde doslova o soukromý tryskáč na kolech navržený tak, aby uspokojil veškeré vaše požadavky a potřeby,“ řekl tiskový mluvčí výrobce při uvedení na trh.


Karavan je sestaven z rámu náklaďáku Volvo, od stejného výrobce pochází i motor. Další podobnosti s původním vozem byste však hledali marně.
 

Design jako ze sci-fi


Německý designér Luigi Colani se postaral o jeho kompletní přestavbu. Vyřádil se zejména na předním skle, které připomíná něco mezi prasečím rypákem a helmou stormtroopera z Hvězdných válek. Výhled je ale díky tomu jedinečný. Originální jsou také stěrače, které se točí kolem své osy. 


Obytná plocha činí 68 metrů čtverečních, tedy více než leckterý třípokojový byt. Celý vůz je dlouhý 12 metrů. Po zaparkování se umí rozšířit z 2,55 na 5 metrů, což už je hodně slušný obývák, kterému nechybí pohodlná elektricky polohovatelná sedací souprava. Samozřejmostí je kompletně vybavená kuchyň s ledničkou, mrazničkou, výrobníkem na led, sporákem i digestoří a také kávovar a bar na víno.
 

Terasa s vyhřívanou podlahou

Dále tu najdete toaletu s umyvadlem a ložnici s velkou postelí. V zadní části auta se nachází make-up stoleček a „lázeňská zóna” s velkou masážní sprchou s mnoha funkcemi – od parní lázně až po přehrávání hudby a světelné efekty. 


K dokonalé pohodě poslouží terasa na střeše s kulatou pohovkou a vyhřívanou podlahou pro chladnější večery. Když náhodou sprchne, stačí vysunout přístřešek. Samozřejmostí jsou dvě LED televize o úhlopříčce 42 palců, vlastní mediaserver s Wi-Fi připojením a satelitem. S údržbou si také nemusíte dělat starosti – karavan se po každé cestě sám umyje. Výše ceny se odvíjí dle vybavení. Slušná „skladovka” stojí 65 milionů korun. 

Vyhrajte dneska s Eurojackpotem

Líbila by se vám luxusní dovolená v karavanu? Pak neváhejte a vsaďte si plný tiket Eurojackpotu na dnešní losování. Držíme palce!

Autor fotografií: Marchi Mobile.

Přečtěte si také