Investujte a naučte se říkat ne. Přinášíme rady výherců loterie (II. díl)

Co byste dělali, kdybyste vyhráli opravdu velký balík peněz? Všechno rovnou utratili, nebo výhru do jediné koruny uklidili na spořící účet? Vaše chování po výhře má nesmírný vliv na to, jakým směrem se bude váš život vyvíjet, a je proto dobré vzít to za správný konec.

Přečtěte si také: Co (ne)dělat po úspěchu v loterii? Jaké jsou rady předchozích výherců? (I. díl)


Máme pro vás druhý díl s radami loterních výherců, které vám do začátku mohou pomoci.
 

Dejte sbohem dluhům

Splácíte nějaký dluh? V tom případě dejte sny o vášnivém utrácení na chvilku stranou a v první řadě zaplaťte všechny půjčky. I ty malinké. Budete moct začít s čistým štítem, dost se vám uleví a vyhrané peníze si užijete s klidem v duši.
 

Pomáhejte, kde to má smysl

Je skvělé myslet na svou budoucnost, udělat si finanční rezervy a dopřát si něco krásného. Neměli byste ovšem zapomínat ani na ostatní, zejména pak na své milované. Neznamená to, že musíte všechny zahrnovat luxusními dary a nezdravě je rozmazlovat, je ale fajn se občas s někým rozdělit.

Nebojte se také finančně pomoct tam, kde je to skutečně potřeba. Rozhodně ale znejte své hranice, abyste nakonec neskončili s prázdnou kapsou.
 

Nebojte se říkat NE

Dříve nebo později se o vaší výhře bude dozvídat stále více lidí a pro spoustu z nich se stanete centrem pozornosti. Zatímco někteří si otevřeně řeknou o půjčku či nějaký finanční dar, jiní na to mohou jít oklikou a budou vám vyprávět o své smutné situaci a nezapomenou při tom zavzpomínat na to, jak vám v minulosti pomohli.

Ne každý bude mít špatné úmysly a pokusí se vás využít, jen je dobré umět poznat, kdo vaši pomoc skutečně potřebuje. Naučte se říkat ne a obdarujte jen ty, u nichž víte, že vás nevyužívají.
 

Na velké změny si dejte čas

Jestli vám přijde lákavé dát po velké výhře výpověď, přestěhovat se někam hodně daleko a otočit svůj život o 180 stupňů, zabrzděte. Změny jsou skvělé a k životu patří, k těm velkým je ovšem nutné přistupovat alespoň trochu opatrně.

Mnohé příběhy loterních výherců dokazují, že unáhlené změny se mohou z dlouhodobého hlediska pořádně vymstít a prodražit. Vše si proto pořádně rozmyslete a měňte svůj život krůček po krůčku.
 

Investujte do své budoucnosti

O investování se toho namluvilo opravdu spoustu. Oprávněně. Než se do něj pustíte, pořádně si ho nastudujte, zvažte své možnosti a klidně se poraďte s důvěryhodným finančním poradcem. Kromě investic na burze přitom nezapomínejte na sebe samé a investujte do svého zdraví, vzdělání a zážitků.
 

Pusťte se do akce

Pořád ještě na svou osudovou výhru čekáte? Bez aktivních kroků to nepůjde! Zajděte si pro svou sázenku do nejbližší prodejny nebo si ji kupte z pohodlí domova na internetu.

Desítky a desítky milionů můžete dneska trefit ve Sportce, když si kliknete pro tiket na tento odkaz.

Přečtěte si také