Jděte na to postupně a nestresujte se. Jak se zbavit povánočních kil?

Shoďte přebytečná kila, která jste „naspořili“ přes vánoční svátky a nyní je šikovně skrýváte pod svetry a kabáty. Půjde to rychleji, než si myslíte – zapomeňte na diety, držte se správného jídelníčku a přidejte trochu pohybu.

Přečtěte si také: Padl Superjackpot Sportky! Výherce 250 milionů má už peníze na účtu


Dříve byli lidé lákáni především na prostředky na hubnutí, které neměly žádnou racionální podstatu, jako spalovače tuků, čaje, kávy, koření, náplasti... „Pomyslnou první příčku u mě získalo zázračné mýdlo, kdy prý pouhým mydlením odchází tuk z těla, proto zde bylo uvedeno vážné varování – nemydlete si prsa,“ uvádí Hana Málková ze společnosti STOB, která se dlouhodobě zaměřuje na hubnutí.
 

Zázraky na počkání: nefungují

Stejně tak kouzelné hubnoucí koktejly a jednostranné diety (mléčné, rýžové, celerové, tukožroutské a spousta dalších), které vábí na zázračný úbytek desítek kil za měsíc, nepřinášejí nic jiného než vlčí hlad a jojo efekt.

Pokud chcete opravdu a trvale zhubnout, a ne jen dokola procházet koloběhem dieta – zhubnu – přestanu – ztloustnu, musíte změnit své stravovací a pohybové návyky. Základem trvalé redukce nadváhy je samozřejmě snížit energetický příjem a začít se hýbat.
 

Trpělivost růže přináší

Jedná se však o postup, který vyžaduje trpělivost a čas, což je výrazně méně lákavá cesta než ta hned a bez práce. Je prokázáno, že čím umírněnější změnu oproti svým dosavadním návykům uděláme, tím je větší pravděpodobnost, že ze změnami vydržíme, a tím pádem si udržíme i vysněnou váhu. 

A jak tedy na to? Jídelníček obohaťte sezónní čerstvou i tepelně upravenou zeleninou. Dbejte na dostatek kvalitních bílkovin v podobě čerstvého masa a ryb, sýrů, vajec, nezapomínejte ani na luštěniny, které se dají velmi chutně kombinovat s čerstvou, pečenou i grilovanou zeleninou. 
 

Strava, pohyb a pohoda

Nezapomínejte na kvalitní tuky, dejte si hrst ořechů nebo semínek denně, při vaření používejte rostlinné oleje. Pro silnou imunitu i správnou střevní mikroflóru se doporučují dvě lžíce kvašené zeleniny denně a jeden zakysaný mléčný výrobek. Dbejte na dostatečný pitný režim. Každé ráno začněte sklenicí vody s pár kapkami citronu. 

Zdravý životní styl si v podstatě žádá tři základní věci: správně sestavený jídelníček, pravidelný pohyb a zvládání stresu. Právě tyto tři faktory zásadně ovlivňují naše zdraví a do jisté míry také duševní pohodu a vzhled.

Se stresem zatočí i plná peněženka


Pokud jste se rozhodli začít v tomto směru něco dělat, zkuste si k tomu všemu vsadit. S plnou peněženkou se přeci jen zvládá stres o něco lépe. Vsadit si můžete na prodejním místě i online.

Klikněte si pro tiket na tento odkaz.

Přečtěte si také