Mobilní aplikace pro předškoláčky, které kombinují hraní a učení (I. díl)

Pak jsou ale chvíle, kdy je potřeba uklidit, uvařit večeři nebo se postarat o špinavé prádlo. Anebo při dlouhých cestách. Právě tehdy můžete potomka zabavit těmito aplikacemi. 

Přečtěte si také: Wikipedie, zeměpis i umění. Nejlepší encyklopedie pro váš chytrý telefon 


Nejen, že se při nich bude dítě dobře bavit, ještě se ale naučí dovednosti, které se mu zcela jistě budou hodit. A vám tak zbyde víc společného času třeba na hraní nebo čtení pohádek.
 

Batolecí hry

Android, iOS/Zdarma (+ premium)/4,3*


Studio Bimi Boo se na vývoj výukových her pro děti specializuje a v obchodech s aplikacemi už vytvořili velmi výraznou stopu. Jednou z nevýhod je skutečnost, že si některé jejich hry zatím s češtinou moc nerozumí, jsou ale aplikace, kde to vůbec nevadí. Jednou z nich jsou Batolecí hry, kde je rovnou patnáct aktivit, jež pomohou s rozvíjením základních dovedností. 
 

Stáhnout aplikaci


Patří sem koordinace mezi rukama a očima, jemná motorika, logické myšlení a vizuální vnímání. Zní to na děti od dvou let složitě? Ani náhodou, podle ohlasů rodičů aplikace baví i mladší děti. Jen za její plnou funkčnost zaplatíte 100 Kč a rodinné sdílení bohužel nefunguje, poplatek tak budete muset zaplatit na každém zařízení, kde Batolecí hry budete používat.
 

Svět LEGO Duplo Marvel

Android, iOS, Amazon/Zdarma (+ premium)/4,4*


LEGO je v dětském světě a v učení dětí skutečnou entitou a víc než dost má tahle dánská firma také mobilních aplikací. My vybíráme titul LEGO Duplo Marvel, která je velmi podařeným prvním krokem k tomu, aby se z vašeho potomka stal skutečný fanoušek superhrdinů. 
 

Stáhnout aplikaci pro Android nebo iOS


Díky hrám tu budou děti rozvíjet tvořivost a zvídavost, dostanou se ale i k řešení logických problémů a díky stavění s 3D kostkami natrénují rovněž prostorovou představivost. S tím vším jim pomohou Spider-Man, Iron Man, Hulk, Kapitán Amerika i celá parta Avengers. V základu je aplikace zdarma, bonusové hry stojí 129 Kč, celou hru při akci odemknete za 499 Kč.
 

Logopedie - Hezky česky

Android, iOS/89 Kč/4, 3*


Logopedi si čím dál víc stěžují, že se výslovnost dětí pořád zhoršuje. Procvičit písmenka, která malým dělají největší potíže, můžete z pohodlí domova v aplikaci Logopedie - Hezky česky. Najdete tu nejproblematičtější písmena, která jsou seřazena od těch nejjednodušších jako B nebo P až po nejsložitější Ž, R či Ř.
 

Stáhnout aplikaci


Na děti čeká přes 800 slov a 300 vět, které mohou trénovat, a doprovázet je při tom budou veselé obrázky ilustrátorky dětských knížek Venduly Hegerové. Rodiče si tu také mohou sestavit vlastní cvičení, kdy budou děti trénovat jen hlásky, které jim dělají největší problémy. Aplikace vás vyjde na 89 Kč, proti času, který ušetříte cestami za logopedem, jde ale o pakatel.
 

Zabavte děti na cestách bez starostí o data

Jestli se s dětmi chystáte na prázdniny a nechcete celou cestu stále dokola poslouchat otázku „Kdy už tam budeme?”, jsou výše uvedené aplikace na zabavení ideální. A když budete u SAZKAmobilu, těžkou hlavu vám nebudou dělat ani mobilní data, která naučné hry spolknou - dostanete je totiž buď úplně zdarma, nebo se slevou až 50 %.

Rovnou 2 GB mobilního internetu můžete získat jako Odměnu za dobití za aspoň 400 Kč. Pokud potřebujete více dat, můžete využít například akční slevu na 5 GB za 240 Kč místo 350 Kč. A pokud datový balíček vyčerpáte před jeho vypršením, máme pro vás naše akční dokupové balíčky se slevou 50%. V případě 1 GB je cena 50 Kč místo 100 Kč, internet o objemu 2 GB nyní získáte za 90 Kč místo 180 Kč. 

Ještě u SAZKAmobilu nejste? Pak pro vás máme dobrou zprávu, zlevněná je nyní i nová SIM karta. V naší prodejní síti, na zákaznické lince a také na e-shopu ji dostanete místo 150 Kč jen za 99 Kč s tím, že navíc získáte úvodní kredit 150 Kč. Objednávejte SIM s poštovným zdarma na pár kliknutí.

Všechny akce platí do konce dubna.

Autor úvodní fotografie: LEGO.

Přečtěte si také