Nápady za všechny prachy: 5 šílených vynálezů, které vydělaly miliony

Přemýšlíte, jak konečně zbohatnout, a bojíte se, že žádný z vašich nápadů není moc dobrý? Nevěšte hlavu, přijít k milionům se dá i díky opravdu bláznivým výrobkům. A těchto pět přineslo svým autorům opravdu slušné jmění!

Sluneční brýle pro psy

Ochrana zraku je důležitá a potřebuje ji i nejvěrnější přítel člověka. S tím se do svého podnikání pustili Ken a Roni di Lullo, zakladatelé společnosti Doggles.

Sluneční brýle měly pejskům původně sloužit jen jako módní doplněk, rychle se ovšem ujaly a začali je doporučovat i veterináři, hlavně pro psy s očními problémy. Brýle totiž oči chrání nejen proti sluníčku, ale také proti prachu. Z toho důvodu je pro své psy nakoupila i americká armáda na mise do Afghánistánu a Iráku.
 

Omluvenky do práce

Nechuť jít ráno do práce či do školy někdy zažil každý z nás, jenže kde sehnat dostatečně dobrou výmluvu? Tahle otázka navedla jednoho Američana k tomu, aby si založil společnost s širokou nabídkou omluvenek na míru.

Za pět stovek nabízel třeba zprávu z nemocnice, detailní chorobopis nebo pohřební oznámení. Podnikavec si na vše vystačil sám s notebookem a jeho stránky navštěvovaly stovky dychtivých zákazníků denně.
 

Mičuda pro všechny

Protože míčové hry nejdou každému, rozhodl se Scott Stillinger vymyslet míček, s nímž by si poradili i ti méně nadanější. To, co začalo jako několik gumiček svázaných k sobě, se časem proměnilo ve střapatého ježka s názvem „Koosh“.

V 80. letech 20. století tenhle vynález ovládl hračkářský trh, prodaly se ho miliony kusů a společnost Hasbro později jeho patent odkoupila za více než dvě miliardy korun.
 

Milionové pixely

Britský student Alex Tew potřeboval peníze na studia. Koupil si proto doménu milliondollarhomepage.com a začal na ní prodávat prostor na reklamu. Jeden pixel za jeden dolar. O projektu se brzy začalo mluvit a mladíkovi se hlásil jeden zájemce za druhým. Díky tomu se prostor s celkovým počtem milion pixelů podařilo naplnit během pár měsíců.
 

Kamenný domácí mazlíček

Umře vám každá kytka a na zvířátka nemáte čas? V tom případě je pro vás ideální domácí mazlíček z kamene. S touhle myšlenkou přišel v 70. letech 20. století americký podnikatel Gary Dahl, jemuž si přátelé často stěžovali na to, jak náročná péče o živá zvířata je.

Gary nakoupil obrovské množství oblázků, namaloval jim tváře nebo oči a každého umístil do přepravní krabičky s dýchacími otvory. Nechyběla ani podestýlka a vtipná 32 stránková příručka s informacemi, jak se o kamenného mazlíčka starat. Zvířátek se během půl roku prodalo přes 5 milionů a Garymu přinesly s dnešními cenami více než miliardu korun.

Pořád vás nic nenapadá? K penězům se dá přijít i jinak. Zkuste třeba dnešní Sportku, ve kterém momentálně hrajeme o fantastických 126,1 milionu korun. Klikněte si pro svůj tiket na tento odkaz!

Přečtěte si také