Nové nejdražší auto světa připomíná jachtu. Na kolik vyjde?

Zážitkový vůz na víkend Boat Tail svým specifickým designem zádi připomíná jachtu. Luxusní kabriolet vznikl na zakázku podle přání budoucích majitelů. Jejich požadavek zněl jasně: „Ukažte něco, co jsme ještě neviděli.“

Přečtěte si také: Jaký sen si splní výherce bezmála 6 milionů z Eurojackpotu? Stane se z něj kosmonaut!


Britský výrobce luxusních vozů Rolls-Royce představil novinku ve svém portfoliu – kabriolet s názvem Rolls-Royce Boat Tail. Tento název nesla už řada vzácných modelů zmíněné automobilky na přelomu 20. a 30. let minulého století. Svým vzhledem vždy připomínaly luxusní motorový člun na kolech a jinak tomu není ani u nejnovějšího modelu.
 

Místo zavazadel piknikový set

Boat Tail měří skoro 5,8 metru a stojí na podvozku limuzíny Phantom, se kterou sdílí i motor. Zbytek je ale ruční práce. Pod kapotou skrývá dvanáctiválec 6,75 litru s výkonem přes 560 koní. Ale to není to hlavní. Tohle auto je napěchované luxusní výbavou.

Tak například – v palubní desce se skrývají švýcarské hodinky, které lze vyjmout a nasadit na ruku. V přihrádce spolujezdce je pak sběratelské pero Montblanc. Další unikum najde majitel v zavazadlovém prostoru, který nabízí kompletní piknikový set: slunečník, dvě židličky, jídelní servis a speciální lednici na šampaňské.

 

Modrá je dobrá

Vše je laděno do klientovy oblíbené modré barvy, a to včetně interiéru. Modrá jsou částečně i jinak leštěná kola. Vůz by měl stát okolo 28 milionů dolarů, tedy víc než 652 milionů korun.

S touto cenou se suverénně stane nejdražším novým vozem na světě. Částka přibližně o 200 milionů korun převyšuje cenu doposud nejdražšího Bugatti Centodieci.

Novodobý Boat Tail vznikne ve třech exemplářích, a to pro tři budoucí majitele. Jde o skupinu přátel se zájmem o design lodí, především jachet třídy J. Ty se podle Britů vyznačují mimo jiné i výrobou s vysokým podílem ruční práce. Pro každého jednotlivce bude vůz podobný, zároveň ale také vysoce personalizovaný a odrážející jejich vize a záliby.

 

Pořiďte si díky Eurojackpotu luxusní auto i vy!

Lákala by vás možnost vlastnit unikátní automobil? Čím by byl speciální? Pokud vám to večer vyjde v Eurojackpotu, můžete se stát majitelem rekordního jackpotu ve výši 2,619 Kč, a tak si tyhle Rolls-Roycy budete moct koupit rovnou všechny. Anebo cokoliv vás napadne.

Klikněte si pro vstupenku do slosování na tento odkaz.

Autor fotografií: Rolls-Royce.

Přečtěte si také