Podkova, čtyřlístek či kaštany: 7 symbolů štěstí

Ať už patříte mezi ty pověrčivé, nebo ne, talisman pro štěstí se může hodit každému z nás. Symbolů, jimž lidé připisují schopnost nosit blahobyt, je na světě nespočet. A přestože vám jackpot garantovat nemohou, nic nezkazíte, když budete mít některý z nich u sebe, až si půjdete koupit novou sázenku či los.

1. Koňská podkova

V moc podkoviček věřili už staří Keltové, kteří se domnívali, že je tento kus železa dokáže ochránit před zlými duchy. Tradičně se podkovy věší nad dveře, případně kamkoliv na stěnu a štěstí prý pomáhají udržet uvnitř domu.
 

Přečtěte si také: Za tiket dal jenom dvacku, i tak mu Sportka přinesla přes 9 milionů


Jen si dejte pozor na jejich správné otočení – připomínat by měly písmeno U, aby se z nich přivolané štěstí nevysypalo.
 

2. Čtyřlístek

Kdo by neslyšel o moci čtyřlístku? Počátek legendy se pojí už se samotnou Evou, která si ho odnesla z Ráje, aby ji v životě provázelo štěstí. Pokud ho jen marně hledáte, vězte, že to není vaše chyba. Tahle rostlina u nás není příliš rozšířená. Až na něj tedy přeci jen narazíte, vaše další kroky by měly být jasné. Pro los nebo tiket.
 

3. Kaštany a žaludy

Jestli se vám při pátrání po čtyřlístku nezadaří, nevěšte hlavu. Matka příroda má pro vás i jiné možnosti. Podle severské mytologie jsou ztělesněním štěstí žaludy, u nás se stejná síla připisuje kaštanům. Až tedy příště na nějaký narazíte, strčte si ho do kapsy a vyrazte si vsadit.
 

4. Tygří oko

Nebojte, nebudete muset svádět boj s tygrem ani se ho snažit připravit o zrak. Bohatě stačí, když si pořídíte zlatavě zbarvený drahokam s nezaměnitelným vzhledem. Kromě jiných věcí má svému majiteli zajistit finanční stabilitu a střežit jeho jmění. V Indii navíc věří, že chrání před špatnými investicemi a zbytečnými prohrami.
 

5. Prasátko

Prasátka se za symbol štěstí považují již od středověku. Protože bývají dobře vypasená a rodiny se díky nim měly vždy o něco lépe, spojují si je lidé i s hojností. Není se tak čemu divit, že je právě toto hospodářské zvířátko častou předlohou pro dětské kasičky a pokladničky.
 

6. Slon

Zatímco u nás štěstí nosí čuníci, v Indii a Číně jsou to sloni, především ti s chobotem zvednutým nahoru. Ti nás prý mohou svým chobotem osprchovat blahobytem a požehnáním a zároveň zabránit úbytku peněz.
 

7. Slunéčko sedmitečné

Roztomilé berušky jsou symbolem lásky, píle a štěstí, přičemž se štěstím si je spojujeme hlavně pro sedm teček, které mají na zádech. Živou berušku si s sebou do trafiky sice nejspíš nevezmete, doprovázet vás ovšem může alespoň v podobě šperku či na oblečení.

Jakými talismany se vybavit, až se rozhodnete vsadit si, už víte. A dneska je ten nejlepší čas, kdy je využít - Superjackpot Sportky je na hodnotě 178,5 milionu korun.

Zahrajte si o tuto částku dnes večer díky tiketu, který získáte na tomto odkazu.

Přečtěte si také