Potkejte se s medailisty a přijďte fandit nebo sportovat na Olympijský festival

Olympijské hry v Tokiu jsou sice bez zahraničních fanoušků, atmosféru si ale můžete užít dosytosti díky Olympijským festivalům. Jde o nejdelší sportovní akce léta, která trvají sedmnáct dní a nabízejí přes třicet sportů k vyzkoušení v obou lokalitách.
 

Přečtěte si také: Porazíte olympijského vítěze? Otestujte svoji všestrannost


Hlavním motivem festivalů je návrat dětí ke sportu, proto spolu s nimi běží i příměstské tábory. A třeba dnes se v Praze můžete potkat mimo jiné s Lukášem Krpálkem, Jiřím Prskavcem nebo Alexanderem Choupenitchem.
 

Sportování dětí podpoří olympionici

Hledáte zábavu na odpoledne nebo i celý den? Navštivte až do 8. 8. Olympijské festivaly, které se konají v Praze a Brně. V hlavním městě si pohodu se sportem, ale i setkání s olympioniky užijete ve Stromovce, v moravské metropoli můžete přijít fandit do sportovního areálu SPK Kometa Brno v Pisárkách.


Ve festivalových městečkách si můžete vyzkoušet třeba paralympijské sporty, speciální den pro seniory nebo nová vzdělávací zóna. Festivaly zprostředkují nejen úspěchy našich reprezentantů, ale umožní dětem si sporty přímo vyzkoušet, často za asistence olympioniků. Děti následně dostanou od sportovního svazu doporučení na svůj nejbližší sportovní oddíl.
 


Po návratu z Tokia dorazí i medailisté

Brněnský festival najdete v SKP Kometa Brno a pražský festival bude probíhat ve Stromovce v Olymp Centru sportu. Přímo z areálu pražského festivalu vysílá Czech Team TV přes internet náš pořad Sazka Studio Stromovka, který shrnuje denní dění přímo z Tokia. Těšte se také na soutěže, celebrity, sportovce, ale i na hosty v podobě medailistů, kteří dorazí ihned po příjezdu z Japonska.


Z Prahy do světa

První Olympijský park vznikl v Praze na Letné během olympijských her v Soči v roce 2014. Od té doby se stal pro české fanoušky jejich nedílnou součástí. Mezinárodní olympijský výbor převzal naši myšlenku a šíří je do světa dál. Olympijské festivaly se uskuteční například ve Francii, Austrálii, Litvě, Nizozemí a na Slovensku. Do Prahy se vrací po sedmi letech.


Pokud se chcete na Olympijský festival vypravit, je třeba si minimálně hodinu předem rezervovat vstupenky, aby nebyla překročena kapacita z důvodu protiepidemických opatření. Vstupné na den je ale pouze 50 Kč a děti do 12 let, senioři i ZTP s doprovodem si olympijskou atmosféru užívají zdarma.

Vstupenky do Prahy získáte na tomto odkazu, v Brně můžete přijít fandit po rezervaci zase tady.

Přečtěte si také