PREVIEW - 10. kolo francouzské Ligue 1
Monaco vs. Rennes
V desátém kole Francouzské Ligue 1 se spolu v neděli na Stade Louis II. od 17:00 utkají Monaco a Rennes. Oba týmy dělí v tabulce šest příček, domácí jsou aktuálně na šestnáctém místě ligové tabulky, hosté drží desátou příčku. Poslední vzájemné utkání skončilo remízou 2:2. V posledním ligovém kole hráči Monaca prohráli s Montpelliere, stejně tak hosté z Rennes prohráli s Reimsem. Snajperem v týmu Monaca je Wissam Ben Yedder, který dal šest gólů, za Rennes se třikrát prosadil M'Baye Niang. Hráči Monaca v této sezóně vyhráli dva z pěti domácích zápasů. Hostující hráči Rennes na venkovních hřištích vyhráli dva z pěti zápasů. V této ligové sezóně domácí Monaco vstřelilo na domácím hřišti průměrně 2,4 góly v jednom zápase. Hosté z Rennes na venkovních hřištích průměrně vstřelili 0,8 branky. Monaco z devíti zápasů v této sezóně ve třech nevstřelilo žádný gól, Rennes neskórovalo také ve třech zápasech. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 2,1 branky na utkání, hosté jsou na tom lépe, jejich obrana připustila průměrně 0,8 branky na zápas. Domácí Monaco má na domácím hřišti průměr 2,4 vstřelené góly na zápas, hosté mají horší průměr 0,8 branky na venkovní zápas, Monaco v tomto utkání neprohraje. 

Lyon vs. Dijon
V sobotu se odehraje 10. kolo Francouzské Ligue 1, ve kterém se v 17:30 spolu střetnou Dijon a Lyon. Oba týmy dělí v tabulce pět příček, domácí jsou aktuálně na čtrnáctém místě ligové tabulky, hosté drží devatenáctou příčku. Minulé měření sil na Parc Olympique Lyonnais vyhráli hosté z Dijonu 1:3. Lyon v minulém ligovém kole hrál proti Saint Etienne a ztratil všechny body, což bylo již druhé zaváhání v řadě. Oproti tomu klub z Dijonu získal se Strasbourgem tři body, jde o druhou výhru v řadě. Snajperem v týmu Lyonu je Moussa Dembele, který dal šest gólů, za Dijon se třikrát prosadil Julio Tavares. Hráči Lyonu v této sezóně vyhráli jeden ze čtyř domácích zápasů. Hostující hráči Dijonu na venkovních hřištích vyhráli jeden ze čtyř zápasů. V této ligové sezóně domácí Lyon vstřelil na domácím hřišti průměrně 1,8 góly v jednom zápase. Hosté z Dijonu na venkovních hřištích průměrně vstřelili 0,8 branky. Lyon z devíti zápasů v této sezóně ve čtyřech nevstřelil žádný gól, Dijon neskóroval v pěti zápasech. Defenziva hostujícího Dijonu je pevná, průměrně obdržela 1,1 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 1 gól na zápas. Domácí prožívají v posledních dvou zápasech sérii porážek. Také hosté mají v posledních utkáních sérii stejných výsledků, konkrétně dvou výher. Lyonu se na domácím hřišti nedaří a Dijon zase nevozí body z venkovních stadionů, dá se očekávat, že by se týmy mohly o body rozdělit. 

Marseille Ol. vs. Strasbourg
V neděli nás čeká 10. kolo Francouzské Ligue 1 a v něm se o body utkají Olympik Marseille a Strasbourg. V tomto utkání se střetne devátý se sedmnáctým týmem aktuální ligové tabulky, domácí mají v tabulce náskok čtyři body. Naposledy se tyto týmy střetly na hřišti hostů na Stade de la Meinau a utkání skončilo remízou 1:1. Olympiku se v posledním ligovém kole proti Amiens nedařilo, když ztratil tři body. Hostující Strasbourg také ztratil všechny body s Dijonem. Nejvíc branek v dresu Olympiku vsítil Darío Benedetto, v barvách Strasbourgu dal nejvíc branek Adrien Thomasson. Hráči Olympiku v této sezóně vyhráli jeden ze čtyř domácích zápasů. Hosté ze Strasbourgu venku ještě nedokázali vyhrát, i když na to měli už čtyři zápasy. Olympik Marseille není na domácím hřišti příliš produktivní, když v průměru vstřelil 0,8 góly na zápas. Také Strasbourg na venkovních hřištích není obávaným týmem, respektive venku ještě neskóroval. Olympik Marseille z devíti zápasů v této sezóně ve třech nevstřelil žádný gól, Strasbourg neskóroval v pěti zápasech. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,2 branky na utkání, hosté jsou na tom podobně, jejich obrana připustila průměrně 1,1 branky na zápas. Olympiku se na domácím stadionu zatím příliš nedaří a hosté ze Strasbourgu zase nevozí moc bodů z venkovních stadionů, je pravděpodobné, že se budou body dělit. 

Nimes vs. Amiens
Další, v pořadí již 10. kolo Francouzské Ligue 1 nabídne střetnutí mezi Nimes a Amiens, které se odehraje v sobotu od 20:00 na Stade des Costières. Oba týmy dělí v tabulce čtyři příčky, domácí jsou aktuálně na patnáctém místě ligové tabulky, hosté drží jedenáctou příčku. Naposledy se tyto týmy střetly na hřišti hostů na Stade de la Licorne a utkání skončilo výhrou aktuálních hostů z Amiens 2:1. Nimes v minulém ligovém kole hrálo proti Lille a ztratilo remízou dva body. Oproti tomu klub z Amiens získal s Olympikem tři body. Nejlepšími zakončovateli jsou za Nimes Kevin Denkey se třemi góly a za Amiens Sehrou Guirassy, který se trefil také třikrát. Hráči Nimes v této sezóně vyhráli dva ze čtyř domácích zápasů. Hostující hráči Amiens na venkovních hřištích vyhráli jeden ze čtyř zápasů. Nimes není na domácím hřišti příliš produktivní, když v průměru vstřelilo 1,2 góly na zápas. Také Amiens na venkovních hřištích není obávaným týmem, jeho brankový průměr je 1 branka na utkání. Domácí Nimes v tomto ročníku odehrálo ovšem čtyři zápasy, ve kterých nevstřelilo žádnou branku, hostující tým Amiens odehrál pouze jeden zápas, ve kterém neskóroval. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,2 branky na utkání, hosté jsou na tom podobně, jejich obrana připustila průměrně 1,6 branky na zápas. 

Bordeaux vs. St. Etienne
V neděli nás čeká 10. kolo Francouzské Ligue 1 a v něm se o body utkají Bordeaux a Saint Etienne. V tomto utkání se střetne čtvrtý se třináctým týmem aktuální ligové tabulky, domácí mají v tabulce náskok čtyři body. Při posledním měření sil skončilo utkání výhrou hostujícího Saint Etienne 3:0. V minulém kole hostující tým ze Saint Etienne získal maximum bodů s Lyonem, v posledních dvou zápasech za sebou hosté brali plný počet bodů. Stejně tak domácí Bordeaux vyhrál s Toulouse. Snajperem v týmu Bordeaux je Nicolas De Preville, který dal tři góly, za Saint Etienne se třikrát prosadil Romain Hamouma. Hráči Bordeaux v této sezóně vyhráli jeden ze čtyř domácích zápasů. Hosté ze Saint Etienne venku uhráli dvě výhry z pěti zápasů. Bordeaux v této sezóně vstřelil na domácím hřišti průměrně 1,2 branky na zápas, Saint Etienne zaznamenalo na venkovních hřištích průměrně pouze 0,8 zásahu. Domácí Bordeaux v tomto ročníku odehrál jen jeden zápas, ve kterém nevstřelil žádnou branku, hostující tým Saint Etienne odehrál tři zápasy, ve kterých neskóroval. Defenziva hostujícího Saint Etienne není příliš pevná, průměrně obdržela 1,4 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 1,1 gólu na zápas. Hosté mají vítěznou sérii v posledních dvou zápasech. Domácí hráči Bordeaux mají v tabulce náskok 4 body a jsou tedy mírným favoritem, domácí v tomto utkání neprohrají. 

Nice vs. Paris SG
Další, v pořadí již 10. kolo Francouzské Ligue 1 nabídne střetnutí mezi Nice a PSG, které se odehraje v pátek od 20:45 na Allianz Riviera. Domácí tým Nice je aktuálně se třinácti body na osmé pozici v ligové tabulce, hosté jsou v tabulce o sedm příček výš v čele ligy, když získali jednadvacet bodů. Při posledním vzájemném utkání se týmy rozešly po nerozhodném výsledku 1:1 dělbou bodů. V posledním ligovém kole hráči Nice prohráli s Nantes, naopak hosté z Paris SG vyhráli s Angers, jde o druhou výhru v řadě. Nejvíc branek v dresu Nice vsítil Wylan Cyprien, v barvách Paris SG dal nejvíc branek da Silva Neymar. Hostující PSG na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhrálo tři zápasy, domácí Nice na svém stadionu v této sezóně vyhrálo dva zápasy. V této ligové sezóně domácí Nice vstřelilo na domácím hřišti průměrně 1,5 góly v jednom zápase. Hosté z Paris SG na venkovních hřištích průměrně vstřelili 1,2 branky. Nice z devíti zápasů v této sezóně v jednom nevstřelilo žádný gól, Paris SG neskórovalo také v jednom zápase. Defenziva hostujícího Paris SG je pevná, průměrně obdržela 0,4 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou horší, když inkasovala průměrně 1,4 gólu na zápas. Hosté aktuálně mají formu, když vyhráli poslední dva zápasy v řadě. Mírným favoritem jsou v tomto zápase hostující hráči Paris SG, kteří mají v tabulce náskok 8 bodů, hosté v tomto utkání získají alespoň bod. 

Toulouse vs. Lille
V desátém kole Francouzské Ligue 1 se spolu v sobotu na Stadium municipal de Toulouse od 20:00 utkají Toulouse a Lille. V tomto utkání se střetne osmnáctý s pátým týmem aktuální ligové tabulky, hosté mají náskok šest bodů. Naposledy se tyto týmy utkaly na stadionu Toulouse a zápas skončil nerozhodně 0:0. Toulouse v minulém ligovém kole hrálo proti Bordeaux a ztratilo všechny body. Oproti tomu klub z Lille remizoval s Nimes a ztratil dva body, byla to již druhá remíza v řadě. Nejlepšími zakončovateli jsou za Toulouse Efthimios Koulouris se čtyřmi góly a za Lille Victor Osimhen, který se trefil sedmkrát. Hráči Toulouse v této sezóně vyhráli dva ze čtyř domácích zápasů. Hosté z Lille venku ještě nedokázali vyhrát, i když na to měli už čtyři zápasy. Lille není příliš obávaným soupeřem na venkovních hřištích, když průměrně vstřelilo hostitelům 0,5 branek na venkovní zápas, Toulouse ovšem má na domácím hřišti vyšší brankový průměr 1 branky na zápas. Domácí Toulouse v tomto ročníku odehrálo tři zápasy, ve kterých nevstřelilo žádnou branku, hostující tým Lille odehrál dva zápasy, ve kterých neskóroval. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,7 branky na utkání, hosté jsou na tom lépe, jejich obrana připustila průměrně 1 branku na zápas. Hostující Lille v posledních dvou zápasech v řadě remizovalo. Favoritem jsou v tomto utkání podle rozdílu v postavení v tabulce hosté. 

Metz vs. Nantes
V sobotu nás čeká 10. kolo Francouzské Ligue 1 a v něm se o body utkají Metz a Nantes. Oba týmy dělí v tabulce osmnáct příček, domácí jsou v tabulce poslední, hosté drží druhou příčku. V posledním ligovém kole hráči Metz prohráli s Brestem, naopak hosté z Nantes vyhráli s Nice a jde již o třetí výhru v dlouhé řadě za sebou. Nejvíc branek v dresu Metz vsítil Habib Diallo, v barvách Nantes dal nejvíc branek Kalifa Coulibaly. Hostující Nantes na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhrálo dva zápasy, domácí Metz na svém stadionu v této sezóně vyhrálo jeden zápas. V této ligové sezóně domácí Metz vstřelilo na domácím hřišti průměrně 1,5 góly v jednom zápase. Hosté z Nantes na venkovních hřištích průměrně vstřelili 1,2 branky. Domácí Metz v tomto ročníku odehrálo ovšem čtyři zápasy, ve kterých nevstřelilo žádnou branku, hostující tým Nantes odehrál pouze jeden zápas, ve kterém neskóroval. Defenziva hostujícího Nantes je pevná, průměrně obdržela 0,6 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou horší, když inkasovala průměrně 1,6 gólu na zápas. Hosté mají vítěznou sérii v posledních třech zápasech. Podle postavení v tabulce jsou favoritem hosté, oba celky dělí 18 příček. 

Angers vs. Brest
Další, v pořadí již 10. kolo Francouzské Ligue 1 nabídne střetnutí mezi Angers a Brestem, které se odehraje v sobotu od 20:00 na Stade Raymond Kopa. Domácí tým Angers je aktuálně se šestnácti body na třetí pozici v ligové tabulce, hosté jsou v tabulce o devět příček níž na dvanácté pozici, když získali jedenáct bodů. Angers v minulém ligovém kole hráli proti Paris SG a ztratili všechny body. Oproti tomu klub z Brestu získal s Metz tři body. Nejlepším střelcem Angers je Rachid Alioui se čtyřmi brankami. V týmu hostů z Brestu je nejlepším zakončovatelem Mathias Autret se dvěma góly. Hostující Brest na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně nevyhrál žádný zápas, domácí Angers na svém stadionu v této sezóně vyhráli čtyři zápasy. Brest není příliš obávaným soupeřem na venkovních hřištích, když průměrně vstřelil hostitelům 1 branku na venkovní zápas, Angers ovšem mají na domácím hřišti vyšší brankový průměr 2,6 branky na zápas. Angers z devíti zápasů v této sezóně ve dvou nevstřelili žádný gól, Brest neskóroval také ve dvou zápasech. Defenziva hostujícího Brestu není příliš pevná, průměrně obdržela 1,4 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 1,7 gólu na zápas. Domácí Angers mají na domácím hřišti průměr 2,6 vstřelené góly na zápas, hosté mají horší průměr 1 branku na venkovní zápas, Angers v tomto utkání neprohrají. 

Reims vs. Montpellier
V sobotu se odehraje 10. kolo Francouzské Ligue 1, ve kterém se ve 20:00 spolu střetnou Montpelliere a Reims. Svěřenci domácího trenéra Davida Guiona jsou aktuálně na šestém místě ligové tabulky, hosté okupují sedmou pozici. Při posledním vzájemném utkání se týmy rozešly po výhře domácích z Reimsu 2:4. Reimsu se v posledním ligovém kole proti Rennes dařilo a bral plný počet bodů. Hostující Montpelliere také získalo maximum bodů s Monacem. Nejvíc branek v dresu Reimsu vsítil Boulaye Dia, v barvách Montpelliere dal nejvíc branek Andy Delort. Hráči Reimsu v této sezóně vyhráli jeden ze čtyř domácích zápasů. Hostující hráči Montpelliere na venkovních hřištích ještě nevyhráli, i když na to měli už čtyři pokusy. Reims v této sezóně vstřelil na domácím hřišti průměrně jen 0,8 branky na zápas, Montpelliere zaznamenalo na venkovních hřištích průměrně pouze 0,5 zásahu. Reims z devíti zápasů v této sezóně ve čtyřech nevstřelil žádný gól, Montpelliere neskórovalo ve třech zápasech. Defenziva hostujícího Montpelliere je pevná, průměrně obdržela 0,8 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 0,4 gólu na zápas. Reimsu se na domácím stadionu zatím příliš nedaří a hosté z Montpelliere zase nevozí moc bodů z venkovních stadionů, je pravděpodobné, že se budou body dělit.
 

Přečtěte si také