PREVIEW - 15. kolo anglické Premier League
Liverpool vs. Everton
Liverpool přivítá ve středu ve 21:15 v rámci 15. kola Premier League na Anfield Road Everton. Svěřenci domácího trenéra Jurgena Kloppa jsou v čele ligové tabulky, hosté okupují sedmnáctou pozici. Liverpool v minulém ligovém kole hrál proti Brightonu a získal maximum bodů za výhru, domácí se vezou na vítězné vlně, jde již o pátou výhru v řadě za sebou. Oproti tomu klub z Evertonu vyšel z posledního utkání proti Leicesteru naprázdno, což byla druhá prohra v řadě za sebou. Nejvíc branek v dresu Liverpoolu vsítil Sadio Mané, v barvách Evertonu dal nejvíc branek de Andrade Richarlison. Reds v této sezóně vyhráli sedm ze sedmi domácích zápasů. Hostující hráči Evertonu na venkovních hřištích vyhráli jeden ze sedmi zápasů. V této ligové sezóně domácí Liverpool vstřelil na domácím hřišti průměrně 2,7 góly v jednom zápase. Hosté z Evertonu na venkovních hřištích průměrně vstřelili 0,9 branky. Liverpool ze čtrnácti zápasů v této sezóně ze žádného nevyšel střelecky naprázdno, Everton dokonce neskóroval v pěti zápasech. Defenziva hostujícího Evertonu není příliš pevná, průměrně obdržela 1,6 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou lepší, když inkasovala průměrně 0,9 gólu na zápas. Hostující Everton má nelichotivou sérii dvou porážek v řadě. Domácí mají formu a v posledních pěti zápasech vyhráli. V tomto utkání se jeví jako zajímavý tip na výhru domácích, kteří jsou dle postavení v tabulce jasným favoritem. 

Crystal Palace vs. Bournemouth
Premier League má na programu 15. kolo, ve kterém v úterý ve 20:30 hostí Crystal Palace tým Bournemouthu. Svěřenci domácího trenéra Roe Hodgsona jsou aktuálně na jedenáctém místě ligové tabulky, hosté okupují dvanáctou pozici. Crystal Palace se v posledním ligovém kole proti Burnley dařilo a bralo plný počet bodů. Hostující Bournemouth naopak ztratil všechny body s Tottenhamem, hosté v posledních kolech ztrácejí jak na běžícím páse, jde již v pořadí o třetí prohru v řadě. Nejvíc branek v dresu Crystal Palace vsítil Jordan Ayew, v barvách Bournemouthu dal nejvíc branek Harry Wilson. Eagles v této sezóně vyhrál dva ze sedmi domácích zápasů. Hostující hráči Bournemouthu na venkovních hřištích vyhráli dva ze sedmi zápasů. Bournemouth není příliš obávaným soupeřem na venkovních hřištích, když průměrně vstřelil hostitelům 1,3 branek na venkovní zápas, Crystal Palace má na domácím hřišti nižší brankový průměr 0,7 branky na zápas. Crystal Palace ze čtrnácti zápasů v této sezóně v šesti nevstřelilo žádný gól, Bournemouth neskóroval ve třech zápasech. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,3 branky na utkání, hosté jsou na tom podobně, jejich obrana připustila průměrně 1,4 branky na zápas. Hosté mají v posledních utkáních sérii stejných výsledků, konkrétně třech proher. Domácí na svém stadionu nejsou příliš produktivní, ale to samé se dá říci o hostech, kteří zase nevozí moc bodů z venkovních utkání. Zápas by mohl skončit dělbou bodů. 

Southampton vs. Norwich
Ve středu nás čeká 15. kolo Premier League a v něm se o body utkají Southampton a Norwich. Domácí tým Southamptonu je aktuálně s dvanácti body na osmnácté pozici v ligové tabulce, hosté jsou v tabulce pouze o jednu příčku níž na devatenácté pozici, když získali jedenáct bodů. Southampton v minulém ligovém kole hrál proti Watfordu a získal maximum bodů za výhru. Oproti tomu klub z Norwiche remizoval s Arsenalem a ztratil dva body. Nejlepším střelcem Southamptonu je Danny Ings se sedmi brankami. V týmu hostů z Norwiche je nejlepším zakončovatelem Teemu Pukki se sedmi góly. Hostující Norwich na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhrál jeden zápas, domácí Saints na svém stadionu v této sezóně vyhráli jeden zápas. V této ligové sezóně domácí Southampton vstřelil na domácím hřišti průměrně 1 gól v jednom zápase. Hosté z Norwiche na venkovních hřištích průměrně vstřelili 0,4 branky. Domácí Southampton v tomto ročníku odehrál jen dva zápasy, ve kterých nevstřelil žádnou branku, hostující tým Norwiche odehrál šest zápasů, ve kterých neskóroval. Defenziva hostujícího Norwiche není příliš pevná, průměrně obdržela 2,1 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 2,3 gólu na zápas. Domácí Southampton na domácím hřišti v této sezóně není žádným postrachem. Stejně tak ale hosté nevozí moc bodů z venkovních stadionů, zápas by mohl skončit remízou. 

Chelsea vs. Aston Villa
V patnáctém kole Premier League se spolu ve středu na Stamford Bridge od 20:30 utkají Chelsea a Aston Villa. V tomto utkání se střetne čtvrtý s patnáctým týmem aktuální ligové tabulky, domácí mají v tabulce náskok jedenáct bodů. Chelsea v minulém ligovém kole hrála proti West Hamu a ztratila všechny body, což bylo již druhé zaváhání v řadě. Oproti tomu klub z Aston Villy remizoval s United a ztratil dva body. Nejlepšími zakončovateli jsou za Chelsea Tammy Abraham s deseti góly a za Aston Villu Wesley, který se trefil čtyřikrát. Blues v této sezóně vyhráli tři ze sedmi domácích zápasů. Hostující hráči Aston Villy na venkovních hřištích vyhráli jeden ze sedmi zápasů. Aston Villa není příliš obávaným soupeřem na venkovních hřištích, když průměrně vstřelila hostitelům 1,6 branek na venkovní zápas, Chelsea má na domácím hřišti nižší brankový průměr 1,3 branky na zápas. Chelsea ze čtrnácti zápasů v této sezóně ve dvou nevstřelila žádný gól, Aston Villa neskórovala ve třech zápasech. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,4 branky na utkání, hosté jsou na tom podobně, jejich obrana připustila průměrně 1,6 branky na zápas. Domácím se aktuálně nedaří, nashromáždili dvě prohry v řadě. Favoritem jsou v tomto utkání podle rozdílu v postavení v tabulce domácí. 

Manchester United vs. Tottenham
Další, v pořadí již 15. kolo Premier League nabídne střetnutí mezi United a Tottenhamem, které se odehraje ve středu od 20:30 na Old Traffordu. Domácí tým United je aktuálně s osmnácti body na deváté pozici v ligové tabulce, hosté jsou v tabulce o čtyři příčky výš na páté pozici, když získali dvacet bodů. United se v posledním ligovém kole proti Aston Ville ne úplně dařilo, když ztratili remízou dva body, jde již o druhou remízu v řadě. Hostující Tottenham naopak získal maximum bodů s Bournemouthem, v posledních dvou zápasech za sebou hosté brali plný počet bodů. Nejvíc branek v dresu United vsítil Marcus Rashford, v barvách Tottenhamu dal nejvíc branek Harry Kane. Red Devils v této sezóně vyhráli tři ze sedmi domácích zápasů. Hostující hráči Tottenhamu na venkovních hřištích vyhráli jeden ze sedmi zápasů. Tottenham není příliš obávaným soupeřem na venkovních hřištích, když průměrně vstřelil hostitelům 1,4 branek na venkovní zápas, United ovšem mají na domácím hřišti vyšší brankový průměr 1,9 branky na zápas. Domácí United v tomto ročníku odehráli tři zápasy, ve kterých nevstřelili žádnou branku, hostující tým Tottenhamu odehrál pouze dva zápasy, ve kterých neskóroval. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,2 branky na utkání, hosté jsou na tom hůř, jejich obrana připustila průměrně 1,5 branky na zápas. Hostující Tottenham drží sérii dvou výher v řadě. Domácí se v posledních dvou zápasech rozešli se soupeři smírně remízou. 

Wolverhampton vs. West Ham
V patnáctém kole Premier League se spolu ve středu na Molineux Stadium od 20:30 utkají Wolverhampton a West Ham. Svěřenci domácího trenéra Nuna Espírito Santa jsou aktuálně na šestém místě ligové tabulky, hosté okupují třináctou pozici. Wolverhampton v minulém ligovém kole hrál proti Sheffieldu a ztratil remízou dva body. Oproti tomu klub z West Hamu získal s Chelsea tři body. Nejlepšími zakončovateli jsou za Wolverhampton Raul Alonso Jimenez se šesti góly a za West Ham Sébastian Haller, který se trefil čtyřikrát. Hráči Wolverhamptonu v této sezóně vyhráli dva ze sedmi domácích zápasů. Hostující hráči West Hamu na venkovních hřištích vyhráli dva ze sedmi zápasů. Wolverhampton není na domácím hřišti příliš produktivní, když v průměru vstřelil 1,4 góly na zápas. Také West Ham na venkovních hřištích není obávaným týmem, jeho brankový průměr je 1 branka na utkání. Domácí Wolverhampton v tomto ročníku odehrál jen jeden zápas, ve kterém nevstřelil žádnou branku, hostující tým West Hamu odehrál čtyři zápasy, ve kterých neskóroval. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,2 branky na utkání, hosté jsou na tom hůř, jejich obrana připustila průměrně 1,6 branky na zápas. Domácí Wolverhampton na domácím hřišti v této sezóně není žádným postrachem. Stejně tak ale hosté nevozí moc bodů z venkovních stadionů, zápas by mohl skončit remízou. 

Sheffield vs. Newcastle
Další, v pořadí již 15. kolo Premier League nabídne střetnutí mezi Sheffieldem a Newcastlem, které se odehraje ve čtvrtek od 20:30 na Bramall Lane. Svěřenci domácího trenéra Chrise Wildera jsou aktuálně na sedmém místě ligové tabulky, hosté okupují čtrnáctou pozici. V minulém kole hostující tým z Newcastlu ztratil remízou dva body se City. Stejně tak domácí Sheffield remizoval s Wolverhamptonem, remízovým výsledkem skončila pro domácí i předchozí tři utkání. Nejvíc branek v dresu Sheffieldu vsítil Lys Mousset, v barvách Newcastlu dal nejvíc branek Jonjo Shelvey. Hostující Magpies na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhrál dva zápasy, domácí Sheffield na svém stadionu v této sezóně vyhrál tři zápasy. Newcastle není příliš obávaným soupeřem na venkovních hřištích, když průměrně vstřelil hostitelům 0,9 branek na venkovní zápas, Sheffield ovšem má na domácím hřišti vyšší brankový průměr 1,3 branky na zápas. Sheffield ze čtrnácti zápasů v této sezóně ve třech nevstřelil žádný gól, Newcastle neskóroval v pěti zápasech. Defenziva hostujícího Newcastlu není příliš pevná, průměrně obdržela 1,6 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou lepší, když inkasovala průměrně 0,9 gólu na zápas. Domácí se v posledních třech zápasech rozešli se soupeři smírně remízou. 

Leicester vs. Watford
V patnáctém kole Premier League se spolu ve středu na King Power Stadium od 20:30 utkají Leicester a Watford. V tomto utkání se střetne druhý s posledním týmem aktuální ligové tabulky, domácí mají v tabulce náskok čtyřiadvacet bodů. Leicester v minulém ligovém kole hrál proti Evertonu a získal maximum bodů za výhru, domácí se vezou na vítězné vlně, jde již o šestou výhru v řadě za sebou. Oproti tomu klub z Watfordu vyšel z posledního utkání proti Southamptonu naprázdno, což byla druhá prohra v řadě za sebou. Nejlepšími zakončovateli jsou za Leicester Jamie Vardy se třinácti góly a za Watford Andre Gray, který se trefil dvakrát. Foxes v této sezóně vyhráli šest ze sedmi domácích zápasů. Hosté z Watfordu venku uhráli jednu výhru ze sedmi zápasů. Leicester v této sezóně vstřelil na domácím hřišti průměrně 2,3 branky na zápas, Watford zaznamenal na venkovních hřištích průměrně pouze 0,7 zásahu. Leicester ze čtrnácti zápasů v této sezóně ve dvou nevstřelil žádný gól, Watford dokonce neskóroval v sedmi zápasech. Defenziva hostujícího Watfordu není příliš pevná, průměrně obdržela 2 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou lepší, když inkasovala průměrně 0,6 gólu na zápas. Hosté neprožívají úspěšné období, když prohráli poslední dva zápasy v řadě. Domácím se v posledních zápasech dařilo a brali plný počet bodů v šesti po sobě jdoucích utkáních. V tomto utkání se jeví jako zajímavý tip na výhru domácích, kteří jsou dle postavení v tabulce jasným favoritem. 

Burnley vs. Manchester City
Další, v pořadí již 15. kolo Premier League nabídne střetnutí mezi Burnley a City, které se odehraje v úterý od 21:15 na Turf Moor. Oba týmy dělí v tabulce sedm příček, domácí jsou aktuálně na desátém místě ligové tabulky, hosté drží třetí příčku. V posledním ligovém kole hráči Burnley prohráli s Crystal Palace, naopak hosté ze City remizovali s Newcastlem. Nejvíc branek v dresu Burnley vsítil Ashley Barnes, v barvách City dal nejvíc branek Sergio Leonel Agüero. Hostující Citizens na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhráli čtyři zápasy, domácí Burnley na svém stadionu v této sezóně vyhrálo čtyři zápasy. Burnley v této sezóně vstřelilo na domácím hřišti průměrně 1,6 branky na zápas, City zaznamenali na venkovních hřištích průměrně 2,6 zásahu. Burnley ze čtrnácti zápasů v této sezóně ve třech nevstřelilo žádný gól, City neskórovali v jednom zápase. Defenziva hostujících City je pevná, průměrně obdržela 1,1 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 1,4 gólu na zápas. Hosté ze City na venkovních hřištích mají průměr 2,6 branky na utkání, i v tomto zápase vstřelí alespoň jednu branku. 

Arsenal vs. Brighton
Arsenal přivítá ve čtvrtek ve 21:15 v rámci 15. kola Premier League na Emirates Stadium Brighton. V tomto utkání se střetne osmý se šestnáctým týmem aktuální ligové tabulky, domácí mají v tabulce náskok čtyři body. V posledním ligovém kole arsenalští hráči remizovali s Norwichem, jde již o druhou remízu v řadě, naopak hosté z Brightonu prohráli s Liverpoolem, v posledních kolech jdou od jedné prohry ke druhé, jde již v pořadí o třetí v řadě. Nejvíc branek v dresu Arsenalu vsítil Pierre-Emeric Aubameyang, v barvách Brightonu dal nejvíc branek Neal Maupay. Hostující Brighton na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhrál jeden zápas, domácí Gunners na svém stadionu v této sezóně vyhráli tři zápasy. Arsenal je na domácím hřišti produktivní, když v průměru vstřelil 1,9 góly na zápas. Oproti tomu Brighton není venku nijak produktivním týmem, jeho brankový průměr je 0,9 branky na utkání. Domácí Arsenal v tomto ročníku odehrál jen dva zápasy, ve kterých nevstřelil žádnou branku, hostující tým Brightonu odehrál pět zápasů, ve kterých neskóroval. Defenziva hostujícího Brightonu není příliš pevná, průměrně obdržela 1,5 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 1,5 gólu na zápas. Domácí tým Arsenalu remizoval v posledních dvou zápasech. Hosté mají sérii porážek v posledních třech zápasech. Domácí Arsenal má na svém stadionu průměr 1,9 vstřelené branky na utkání, hosté mají nižší průměr 0,9 branky na venkovní zápas, domácí v tomto zápase neprohrají.
 

Přečtěte si také