PREVIEW - 17. kolo francouzské Ligue 1

Lille vs. Brest
Francouzská Ligue 1 má na programu 17. kolo, ve kterém v pátek v 19:00 hostí Lille tým Brestu. Oba týmy dělí v tabulce osm příček, domácí jsou aktuálně na čtvrtém místě ligové tabulky, hosté drží dvanáctou příčku. Lille se v posledním ligovém kole proti Lyonu dařilo a bralo plný počet bodů, poslední zápasy se domácím daří, jde už o druhou výhru v řadě. Hostující Brest také získal maximum bodů se Strasbourgem. Nejlepším střelcem Lille je Victor Osimhen s osmi brankami. V týmu hostů z Brestu je nejlepším zakončovatelem Irvin Cardona se třemi góly. Hostující Brest na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhrál jeden zápas, domácí Lille na svém stadionu v této sezóně vyhrálo šest zápasů. Lille v této sezóně vstřelilo na domácím hřišti průměrně 1,9 branky na zápas, Brest zaznamenal na venkovních hřištích průměrně pouze 0,9 zásahu. Lille ze šestnácti zápasů v této sezóně ve čtyřech nevstřelilo žádný gól, Brest neskóroval ve třech zápasech. Defenziva hostujícího Brestu je pevná, průměrně obdržela 1,2 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 0,9 gólu na zápas. Domácím se v posledních zápasech dařilo a brali plný počet bodů ve dvou po sobě jdoucích utkáních. Domácí Lille má na domácím hřišti průměr 1,9 vstřelené góly na zápas, hosté mají horší průměr 0,9 branky na venkovní zápas, Lille v tomto utkání neprohraje. 

Monaco vs. Amiens
V sobotu nás čeká 17. kolo Francouzské Ligue 1 a v něm se o body utkají Monaco a Amiens. Oba týmy dělí v tabulce čtyři příčky, domácí jsou aktuálně na třináctém místě ligové tabulky, hosté drží sedmnáctou příčku. V posledním ligovém kole hráči Monaca vyhráli s Toulouse, naopak hosté z Amiens prohráli s Montpelliere, v posledních kolech jdou od jedné prohry ke druhé, jde již v pořadí o třetí v řadě. Nejlepším střelcem Monaca je Wissam Ben Yedder s deseti brankami. V týmu hostů z Amiens je nejlepším zakončovatelem Sehrou Guirassy se čtyřmi góly. Hostující Amiens na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhráli jeden zápas, domácí Monaco na svém stadionu v této sezóně vyhrálo čtyři zápasy. Amiens není příliš obávaným soupeřem na venkovních hřištích, když průměrně vstřelili hostitelům 1,2 branek na venkovní zápas, Monaco ovšem má na domácím hřišti vyšší brankový průměr 2,3 branky na zápas. Domácí Monaco v tomto ročníku odehrálo čtyři zápasy, ve kterých nevstřelilo žádnou branku, hostující tým Amiens odehrál pouze dva zápasy, ve kterých neskóroval. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,7 branky na utkání, hosté jsou na tom podobně, jejich obrana připustila průměrně 1,9 branky na zápas. Hosté neprožívají úspěšné období, když prohráli poslední tři zápasy v řadě. Domácí Monaco je v této sezóně v koncovce úspěšné a hosté obdrželi na venkovních stadionech v průměru 1,9 branky, hosté opět neudrží čisté konto. 

Olympik Marseille vs. Bordeaux
Olympik Marseille přivítá v neděli ve 21:00 ve šlágru 17. kola Francouzské Ligue 1 na Stade Vélodrome Bordeaux. Svěřenci domácího trenéra Andrého Villas-Boase jsou aktuálně na druhém místě ligové tabulky, hosté okupují třetí pozici. Olympik Marseille v minulém ligovém kole hrál proti Angers a získal maximum bodů za výhru, domácí se vezou na vítězné vlně, jde již o pátou výhru v řadě za sebou. I klub z Bordeaux získal s Nimes tři body. Nejlepšími zakončovateli jsou za Olympik Darío Benedetto se šesti góly a za Bordeaux Nicolas De Preville, který se trefil pětkrát. Hráči Olympiku v této sezóně vyhráli pět z osmi domácích zápasů. Hosté z Bordeaux venku uhráli tři výhry z osmi zápasů. V této ligové sezóně domácí Olympik Marseille vstřelil na domácím hřišti průměrně 1,4 góly v jednom zápase. Hosté z Bordeaux na venkovních hřištích průměrně vstřelili 1,5 branky. Olympik Marseille ze šestnácti zápasů v této sezóně ve čtyřech nevstřelil žádný gól, Bordeaux neskórovalo ve třech zápasech. Defenziva hostujícího Bordeaux je pevná, průměrně obdržela 1,1 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 1,1 gólu na zápas. Domácí prožívají v posledních pěti zápasech vítěznou sérii. Domácí hráči Olympiku mají v tabulce o 5 bodů víc a jsou tedy mírným favoritem, domácí v tomto utkání neprohrají. 

Strasbourg vs. Toulouse
V sobotu nás čeká 17. kolo Francouzské Ligue 1 a v něm se o body utkají Strasbourg a Toulouse. Svěřenci domácího trenéra Thierry Laureya jsou aktuálně na patnáctém místě ligové tabulky, hosté jsou na poslední příčce tabulky. V posledním ligovém kole hráči Strasbourgu prohráli s Brestem, jde již o jejich druhou prohru v řadě, stejně tak hosté z Toulouse prohráli, v posledních kolech jdou od jedné prohry ke druhé, jde již v pořadí o šestou v řadě. Snajperem v týmu Strasbourgu je Adrien Thomasson, který dal čtyři góly, za Toulouse se čtyřikrát prosadil Efthimios Koulouris. Hráči Strasbourgu v této sezóně vyhráli čtyři z osmi domácích zápasů. Hosté z Toulouse venku ještě nedokázali vyhrát, i když na to měli už osm zápasů. Strasbourg v této sezóně vstřelil na domácím hřišti průměrně 1,5 branky na zápas, Toulouse zaznamenalo na venkovních hřištích průměrně pouze 1 zásah. Strasbourg ze šestnácti zápasů v této sezóně v osmi nevstřelil žádný gól, Toulouse neskórovalo v pěti zápasech. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,3 branky na utkání, hosté jsou na tom hůř, jejich obrana připustila průměrně 1,9 branky na zápas. Hosté neprožívají úspěšné období, když prohráli posledních šest zápasů v řadě. Domácím se aktuálně nedaří, nashromáždili dvě prohry v řadě. Domácí Strasbourg má na svém stadionu průměr 1,5 vstřelené branky na utkání, hosté mají nižší průměr 1 branku na venkovní zápas, domácí v tomto zápase neprohrají. 

Nantes vs. Dijon
Další, v pořadí již 17. kolo Francouzské Ligue 1 nabídne střetnutí mezi Nantes a Dijonem, které se odehraje v neděli od 17:00 na Stade de la Beaujoire. Svěřenci domácího trenéra Vahida Halilhodzice jsou aktuálně na devátém místě ligové tabulky, hosté okupují šestnáctou pozici. Nantes v minulém ligovém kole hrálo proti Paris SG a ztratilo všechny body. Oproti tomu klub z Dijonu remizoval s Montpelliere a ztratil dva body. Snajperem v týmu Nantes je Kalifa Coulibaly, který dal čtyři góly, za Dijon se třikrát prosadil Julio Tavares. Hostující Dijon na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhrál jeden zápas, domácí Nantes na svém stadionu v této sezóně vyhrálo pět zápasů. Dijon není příliš obávaným soupeřem na venkovních hřištích, když průměrně vstřelil hostitelům 0,4 branek na venkovní zápas, Nantes ovšem má na domácím hřišti vyšší brankový průměr 1 branky na zápas. Domácí Nantes v tomto ročníku odehrálo pět zápasů, ve kterých nevstřelilo žádnou branku, hostující tým Dijonu odehrál devět zápasů, ve kterých neskóroval. Domácí obrana patří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1 branku na utkání, hosté jsou na tom podobně, jejich obrana připustila průměrně 1,1 branky na zápas. Domácí i hosté nejsou v koncovce nijak produktivní, zřejmě nepadnou víc než 3 branky.

Reims vs. Saint Etienne
V neděli se odehraje 17. kolo Francouzské Ligue 1, ve kterém se v 15:00 spolu střetnou Saint Etienne a Reims. V tomto utkání se střetne jedenáctý s pátým týmem aktuální ligové tabulky, hosté mají náskok čtyři body. V posledním ligovém kole hráči Reimsu remizovali s Bordeaux, stejným výsledkem skončila pro domácí i předchozí tři utkání, naopak hosté ze Saint Etienne vyhráli s Nice. Nejlepšími zakončovateli jsou za Reims Boulaye Dia se čtyřmi góly a za Saint Etienne Denis Bouanga, který se trefil sedmkrát. Hráči Reimsu v této sezóně vyhráli dva z osmi domácích zápasů. Hosté ze Saint Etienne venku uhráli čtyři výhry z osmi zápasů. Reims není na domácím hřišti příliš produktivní, když v průměru vstřelil 0,6 góly na zápas. Také Saint Etienne na venkovních hřištích není obávaným týmem, jeho brankový průměr je 1,1 branky na utkání. Reims z patnácti zápasů v této sezóně v sedmi nevstřelil žádný gól, Saint Etienne neskórovalo ve čtyřech zápasech. Domácí obrana patří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 0,5 branky na utkání, hosté jsou na tom hůř, jejich obrana připustila průměrně 1,2 branky na zápas. Domácí se v posledních třech zápasech rozešli se soupeři smírně remízou. Hostující hráči Saint Etienne mají v tabulce náskok 4 body a jsou tak mírným favoritem, hosté v tomto utkání získají alespoň bod. 

Rennes vs. Angers
Další, v pořadí již 17. kolo Francouzské Ligue 1 nabídne střetnutí mezi Rennes a Angers, které se odehraje v sobotu od 20:00 v Roazhon Parku. Svěřenci domácího trenéra Juliena Stéphana jsou aktuálně na sedmém místě ligové tabulky, hosté okupují osmou pozici. V posledním ligovém kole hráči Rennes vyhráli s Metz, poslední zápasy se domácím daří, jde už o druhou výhru v řadě, naopak hosté z Angers prohráli s Olympikem, což byla druhá prohra v řadě za sebou. Nejvíc branek v dresu Rennes vsítil M'Baye Niang, v barvách Angers dal nejvíc branek Rachid Alioui. Hráči Rennes v této sezóně vyhráli čtyři ze sedmi domácích zápasů. Hostující hráči Angers na venkovních hřištích vyhráli jeden ze sedmi zápasů. V této ligové sezóně domácí Rennes vstřelilo na domácím hřišti průměrně 1,7 góly v jednom zápase. Hosté z Angers na venkovních hřištích průměrně vstřelili 0,6 branky. Rennes z patnácti zápasů v této sezóně ve třech nevstřelilo žádný gól, Angers neskórovali v šesti zápasech. Domácí obrana patří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,1 branky na utkání, hosté jsou na tom hůř, jejich obrana připustila průměrně 1,3 branky na zápas. Domácí tým Rennes vyhrál v posledních dvou zápasech. Hosté mají sérii porážek v posledních dvou zápasech. Domácí Rennes má na domácím hřišti průměr 1,7 vstřelené góly na zápas, hosté mají horší průměr 0,6 branky na venkovní zápas, Rennes v tomto utkání neprohraje. 

Montpelliere vs. Paris SG
Francouzská Ligue 1 má na programu 17. kolo, ve kterém v sobotu v 17:30 hostí Montpelliere tým Paris SG. Svěřenci domácího trenéra Xaviera Garbajosy jsou aktuálně na šestém místě ligové tabulky, hosté okupují první pozici. Montpelliere v minulém ligovém kole hrálo proti Dijonu a ztratilo remízou dva body. Oproti tomu klub z Paris SG získal s Nantes tři body a jde již o třetí výhru v dlouhé řadě za sebou. Nejlepšími zakončovateli jsou za Montpelliere Andy Delort s pěti góly a za Paris SG Angel Fabián Di María, který se trefil šestkrát. Hráči Montpelliere v této sezóně vyhráli šest z osmi domácích zápasů. Hostující hráči Paris SG na venkovních hřištích vyhráli pět ze sedmi zápasů. Montpelliere je na domácím hřišti produktivní, když v průměru vstřelilo 1,8 góly na zápas. Také Paris SG na venkovních hřištích dokáže být produktivním týmem, jeho brankový průměr je 1,7 branky na utkání. Montpelliere ze šestnácti zápasů v této sezóně v šesti nevstřelilo žádný gól, Paris SG naopak neskórovalo jen v jednom zápase. Defenziva hostujícího Paris SG je pevná, průměrně obdržela 0,5 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 0,9 gólu na zápas. Hosté mají v posledních utkáních sérii stejných výsledků, konkrétně třech výher. Mírným favoritem jsou v tomto zápase hostující hráči Paris SG, kteří mají v tabulce náskok 12 bodů, hosté v tomto utkání získají alespoň bod. 

Nice vs. Metz
Další, v pořadí již 17. kolo Francouzské Ligue 1 nabídne střetnutí mezi Nice a Metz, které se odehraje v sobotu od 20:00 na Allianz Riviera. Oba týmy dělí v tabulce čtyři příčky, domácí jsou aktuálně na čtrnáctém místě ligové tabulky, hosté drží osmnáctou příčku. V posledním ligovém kole hráči Nice prohráli se Saint Etienne, stejně tak hosté z Metz prohráli s Rennes. Nejlepším střelcem Nice je Kasper Dolberg s pěti brankami. V týmu hostů z Metz je nejlepším zakončovatelem Habib Diallo s devíti góly. Hráči Nice v této sezóně vyhráli čtyři z osmi domácích zápasů. Hostující hráči Metz na venkovních hřištích vyhráli jeden z osmi zápasů. Nice je na domácím hřišti produktivní, když v průměru vstřelilo 1,6 góly na zápas. Oproti tomu Metz není venku nijak produktivním týmem, jeho brankový průměr je 0,4 branky na utkání. Nice ze šestnácti zápasů v této sezóně ve dvou nevstřelilo žádný gól, Metz dokonce neskórovalo v sedmi zápasech. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,6 branky na utkání, hosté jsou na tom lépe, jejich obrana připustila průměrně 1,3 branky na zápas. Domácí Nice má na svém stadionu průměr 1,6 vstřelené branky na utkání, hosté mají nižší průměr 0,4 branky na venkovní zápas, domácí v tomto zápase neprohrají. 

Nimes vs. Lyon
V pátek nás čeká 17. kolo Francouzské Ligue 1 a v něm se o body utkají Nimes a Lyon. Oba týmy dělí v tabulce devět příček, domácí jsou aktuálně na devatenáctém místě ligové tabulky, hosté drží desátou příčku. V posledním ligovém kole hráči Nimes prohráli s Bordeaux, stejně tak hosté z Lyonu prohráli s Lille. Nejvíc branek v dresu Nimes vsítil Renaud Ripart, v barvách Lyonu dal nejvíc branek Moussa Dembele. Hráči Nimes v této sezóně vyhráli dva ze šesti domácích zápasů. Hosté z Lyonu venku uhráli tři výhry z osmi zápasů. Nimes v této sezóně vstřelilo na domácím hřišti průměrně 1,2 branky na zápas, Lyon zaznamenal na venkovních hřištích průměrně 1,6 zásahu. Nimes z patnácti zápasů v této sezóně v sedmi nevstřelilo žádný gól, Lyon neskóroval v šesti zápasech. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,6 branky na utkání, hosté jsou na tom lépe, jejich obrana připustila průměrně 1 branku na zápas. Hostující hráči Lyonu mají v tabulce náskok 10 bodů a jsou tak mírným favoritem, hosté v tomto utkání získají alespoň bod.

Přečtěte si také