PREVIEW - 17. kolo španělské La Ligy
Valencie vs. Real Madrid
V neděli se odehraje 17. kolo Španělské LaLigy, ve kterém se ve 21:00 spolu střetnou Real a Valencie. Svěřenci domácího trenéra Marcelina jsou aktuálně na osmém místě ligové tabulky, hosté okupují druhou pozici. V minulém kole hostující madridští hráči získali maximum bodů s Espaňolem, hosté jsou rozjetí, jde již o čtvrtou výhru v řadě za sebou. Stejně tak domácí Valencie vyhrála s Levante, poslední týdny jsou domácí ve formě, jde už o druhou výhru v řadě. Nejlepším střelcem Valencie je Daniel Parejo se šesti brankami. V týmu hostů z Realu je nejlepším zakončovatelem Karim Benzema s jedenácti góly. Hráči Valencie v této sezóně vyhráli čtyři z osmi domácích zápasů. Hostující hráči Realu na venkovních hřištích vyhráli čtyři ze sedmi zápasů. Valencie je na domácím hřišti produktivní, když v průměru vstřelila 1,8 góly na zápas. Také Real na venkovních hřištích dokáže být produktivním týmem, jeho brankový průměr je 1,7 branky na utkání. Domácí Valencie v tomto ročníku odehrála jen jeden zápas, ve kterém nevstřelila žádnou branku, hostující tým Realu odehrál pouze tři zápasy, ve kterých neskóroval. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,4 branky na utkání, hosté jsou na tom lépe, jejich obrana připustila průměrně 0,7 branky na zápas. Hosté aktuálně mají formu, když vyhráli poslední čtyři zápasy v řadě. Domácím se v posledních zápasech dařilo a brali plný počet bodů ve dvou po sobě jdoucích utkáních. Mírným favoritem jsou v tomto zápase hostující hráči Realu, kteří mají v tabulce náskok 8 bodů, hosté v tomto utkání získají alespoň bod. 

Sevilla vs. Villarreal
V neděli se odehraje 17. kolo Španělské LaLigy, ve kterém se v 18:30 spolu střetnou Villarreal a Sevilla. V tomto utkání se střetne třetí se třináctým týmem aktuální ligové tabulky, domácí mají v tabulce náskok dvanáct bodů. Seville se v posledním ligovém kole proti Osasuně ne úplně dařilo, když ztratila remízou dva body. Hostující Villarreal také remizoval a přišel o dva body s Atleticem. Snajperem v týmu Sevilly je Lucas Ocampos, který dal pět gólů, za Villarreal se osmkrát prosadil Gerard Moreno. Hráči Sevilly v této sezóně vyhráli čtyři ze sedmi domácích zápasů. Hostující hráči Villarrealu na venkovních hřištích vyhráli dva z osmi zápasů. Sevilla v této sezóně vstřelila na domácím hřišti průměrně 1,3 branky na zápas, Villarreal zaznamenal na venkovních hřištích průměrně 1,2 zásahu. Domácí Sevilla v tomto ročníku odehrála jen dva zápasy, ve kterých nevstřelila žádnou branku, hostující tým Villarrealu také odehrál pouze dva zápasy, ve kterých neskóroval. Defenziva hostujícího Villarrealu není příliš pevná, průměrně obdržela 1,5 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou lepší, když inkasovala průměrně 0,9 gólu na zápas. V tomto utkání se jeví jako zajímavý tip na výhru domácích, kteří jsou dle postavení v tabulce jasným favoritem. 

San Sebastian vs. Barcelona
Španělská LaLiga má na programu 17. kolo, ve kterém v sobotu v 16:00 hostí San Sebastian tým Barcelony. Oba týmy dělí v tabulce pouze tři příčky, domácí jsou aktuálně na čtvrtém místě ligové tabulky, hosté ligové tabulce vévodí. V minulém kole hostující barcelonští hráči získali maximum bodů s Malorkou, hosté jsou rozjetí, jde již o čtvrtou výhru v řadě za sebou. Naopak domácí San Sebastian remizoval s Valladolidem. Nejlepšími zakončovateli jsou za San Sebastian Willian Jose se sedmi góly a za Barcelonu Lionel Andres Messi, který se trefil dvanáctkrát. Hráči San Sebastianu v této sezóně vyhráli čtyři ze sedmi domácích zápasů. Hosté z Barcelony venku uhráli čtyři výhry z osmi zápasů. San Sebastian je na domácím hřišti produktivní, když v průměru vstřelil 2,1 góly na zápas. Oproti tomu Barcelona není venku nijak produktivním týmem, její brankový průměr je 1,4 branky na utkání. Domácí San Sebastian v tomto ročníku odehrál jen dva zápasy, ve kterých nevstřelil žádnou branku, hostující tým Barcelony také odehrál pouze dva zápasy, ve kterých neskóroval. Defenziva hostující Barcelony je pevná, průměrně obdržela 1,2 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 1,1 gólu na zápas. Hosté mají vítěznou sérii v posledních čtyřech zápasech. Domácí na Anoeta Stadium v této sezóně průměrně vstřelili 2,1 branky, i v tomto utkání vstřelí alespoň jeden gól. 

Granada vs. Levante
V sobotu se odehraje 17. kolo Španělské LaLigy, ve kterém se ve 13:00 spolu střetnou Levante a Granada. V tomto utkání se střetne devátý s dvanáctým týmem aktuální ligové tabulky, domácí mají v tabulce náskok čtyři body. Granadě se v posledním ligovém kole proti Alavés dařilo a brala plný počet bodů. Hostující Levante naopak ztratilo všechny body s Valencií a byla to již druhá prohra v řadě. Nejlepšími zakončovateli jsou za Granadu Antonio Puertas se čtyřmi góly a za Levante Marti Roger, který se trefil šestkrát. Hostující Levante na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhrálo dva zápasy, domácí Granada na svém stadionu v této sezóně vyhrála pět zápasů. Levante není příliš obávaným soupeřem na venkovních hřištích, když průměrně vstřelilo hostitelům 1 branku na venkovní zápas, Granada ovšem má na domácím hřišti vyšší brankový průměr 1,2 branky na zápas. Granada ze šestnácti zápasů v této sezóně ve třech nevstřelila žádný gól, Levante neskórovalo v pěti zápasech. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,2 branky na utkání, hosté jsou na tom hůř, jejich obrana připustila průměrně 1,6 branky na zápas. Hosté mají sérii porážek v posledních dvou zápasech. Mírným favoritem jsou v tomto zápase domácí hráči Granady, kteří mají v tabulce náskok 4 body, domácí v tomto utkání neprohrají. 

Getafe vs. Valladolid
Getafe přivítá v neděli ve 12:00 v rámci 17. kola Španělské LaLigy na Coliseum Alfonso Pérez Valladolid. V tomto utkání se střetne pátý se čtrnáctým týmem aktuální ligové tabulky, domácí mají v tabulce náskok osm bodů. V minulém kole hostující tým z Valladolidu ztratil remízou dva body se San Sebastianem, což je již druhá remíza v řadě. Naopak domácí Getafe vyhrálo s Eibarem, poslední týdny jsou domácí ve formě, jde už o druhou výhru v řadě. Nejlepším střelcem Getafe je Angel Rodriguez se sedmi brankami. V týmu hostů z Valladolidu je nejlepším zakončovatelem Oscar Plano se třemi góly. Hráči Getafe v této sezóně vyhráli čtyři z osmi domácích zápasů. Hosté z Valladolidu venku uhráli dvě výhry z devíti zápasů. V této ligové sezóně domácí Getafe vstřelilo na domácím hřišti průměrně 1,9 góly v jednom zápase. Hosté z Valladolidu na venkovních hřištích průměrně vstřelili 0,8 branky. Domácí Getafe v tomto ročníku odehrálo čtyři zápasy, ve kterých nevstřelilo žádnou branku, hostující tým Valladolidu odehrál sedm zápasů, ve kterých neskóroval. Defenziva hostujícího Valladolidu je pevná, průměrně obdržela 1,1 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 1 gól na zápas. Domácí tým Getafe vyhrál v posledních dvou zápasech. Hosté mají sérii remíz v posledních dvou zápasech. Domácí Getafe má na svém stadionu průměr 1,9 vstřelené branky na utkání, hosté mají nižší průměr 0,8 branky na venkovní zápas, domácí v tomto zápase neprohrají. 

Espaňol vs. Betis
V neděli nás čeká 17. kolo Španělské LaLigy a v něm se o body utkají Espaňol a Betis. Domácí tým Espaňolu je aktuálně s devíti body na dvacáté pozici v ligové tabulce, hosté jsou v tabulce o devět příček výš na jedenácté pozici, když získali dvaadvacet bodů. V minulém kole hostující sevilští hráči získali maximum bodů s Bilbaem, hosté jsou rozjetí, jde již o třetí výhru v řadě za sebou. Naopak domácí Espaňol prohrál s Realem, což bylo již druhé zaváhání v řadě. Nejlepšími zakončovateli jsou za Espaňol Marc Roca se dvěma góly a za Betis Loren Moron, který se trefil osmkrát. Hostující Betis na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhrál jeden zápas, domácí Espaňol na svém stadionu v této sezóně nevyhrál žádný zápas. V této ligové sezóně domácí Espaňol vstřelil na domácím hřišti průměrně 0,6 góly v jednom zápase. Hosté z Betisu na venkovních hřištích průměrně vstřelili 0,9 branky. Domácí Espaňol v tomto ročníku odehrál ovšem osm zápasů, ve kterých nevstřelil žádnou branku, hostující tým Betisu odehrál pouze tři zápasy, ve kterých neskóroval. Defenziva hostujícího Betisu není příliš pevná, průměrně obdržela 1,7 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 1,9 gólu na zápas. Hostující Betis drží sérii třech výher v řadě. Domácím se nedaří a v posledních dvou zápasech padli. Espaňolu se na domácím stadionu zatím příliš nedaří a hosté z Betisu zase nevozí moc bodů z venkovních stadionů, je pravděpodobné, že se budou body dělit. 

Celta vs. Mallorca
Další, v pořadí již 17. kolo Španělské LaLigy nabídne střetnutí mezi Celtou a Malorkou, které se odehraje v neděli od 14:00 na Balaídos. Oba týmy dělí v tabulce pouze jedna příčka, domácí jsou aktuálně na osmnáctém místě ligové tabulky, hosté drží sedmnáctou příčku. Celtě se v posledním ligovém kole proti Leganés nedařilo, když ztratila tři body. Hostující Mallorca také ztratila všechny body s Barcelonou, hosté v posledních kolech ztrácejí jak na běžícím páse, jde již v pořadí o třetí prohru v řadě. Nejlepším střelcem Celty je Iago Aspas s pěti brankami. V týmu hostů z Malorky je nejlepším zakončovatelem Ante Budimir s pěti góly. Hráči Celty v této sezóně vyhráli dva z osmi domácích zápasů. Hostující hráči Malorky na venkovních hřištích ještě nevyhráli, i když na to měli už sedm pokusů. V této ligové sezóně domácí Celta vstřelila na domácím hřišti průměrně 0,5 góly v jednom zápase. Hosté z Malorky na venkovních hřištích průměrně vstřelili 0,7 branky. Celta ze šestnácti zápasů v této sezóně v sedmi nevstřelila žádný gól, Mallorca neskórovala také v sedmi zápasech. Defenziva hostující Malorky není příliš pevná, průměrně obdržela 1,8 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 1,4 gólu na zápas. Hosté mají sérii porážek v posledních třech zápasech. Domácí Celta na domácím hřišti v této sezóně není žádným postrachem. Stejně tak ale hosté nevozí moc bodů z venkovních stadionů, zápas by mohl skončit remízou. 

Atletico Madrid vs. Osasuna
V sobotu se odehraje 17. kolo Španělské LaLigy, ve kterém se ve 21:00 spolu střetnou Osasuna a Atletico. Svěřenci domácího trenéra Diega Simeoneho jsou aktuálně na sedmém místě ligové tabulky, hosté okupují desátou pozici. Atleticu se v posledním ligovém kole proti Villarrealu ne úplně dařilo, když ztratilo remízou dva body. Hostující Osasuna také remizovala a přišla o dva body se Sevillou. Nejlepším střelcem Atletica je Álvaro Morata s pěti brankami. V týmu hostů z Osasuny je nejlepším zakončovatelem Ezequiel Avila se šesti góly. Hráči Atletica v této sezóně vyhráli čtyři z osmi domácích zápasů. Hosté z Osasuny venku uhráli dvě výhry z osmi zápasů. V této ligové sezóně domácí Atletico vstřelilo na domácím hřišti průměrně 1,2 góly v jednom zápase. Hosté z Osasuny na venkovních hřištích průměrně vstřelili 1,1 branky. Atletico ze šestnácti zápasů v této sezóně v šesti nevstřelilo žádný gól, Osasuna neskórovala v pěti zápasech. Domácí obrana patří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 0,6 branky na utkání, hosté jsou na tom hůř, jejich obrana připustila průměrně 1,1 branky na zápas. 

Bilbao vs. Eibar
Bilbao přivítá v sobotu v 18:30 v rámci 17. kola Španělské LaLigy na San Mamés Eibar. Oba týmy dělí v tabulce deset příček, domácí jsou aktuálně na šestém místě ligové tabulky, hosté drží šestnáctou příčku. V minulém kole hostující tým z Eibaru ztratil všechny body s Getafe, hosté v posledních kolech ztrácejí jak na běžícím páse, jde již v pořadí o čtvrtou prohru v řadě. Stejně tak domácí Bilbao prohrálo s Betisem. Nejvíc branek v dresu Bilbaa vsítil Raúl García, v barvách Eibaru dal nejvíc branek Fabian Orellana. Hostující Eibar na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhrál jeden zápas, domácí Bilbao na svém stadionu v této sezóně vyhrálo šest zápasů. Bilbao je na domácím hřišti produktivní, když v průměru vstřelilo 1,6 góly na zápas. Oproti tomu Eibar není venku nijak produktivním týmem, jeho brankový průměr je 0,9 branky na utkání. Domácí Bilbao v tomto ročníku odehrálo pět zápasů, ve kterých nevstřelilo žádnou branku, hostující tým Eibaru odehrál sedm zápasů, ve kterých neskóroval. Domácí obrana patří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 0,8 branky na utkání, hosté jsou na tom hůř, jejich obrana připustila průměrně 1,8 branky na zápas. Hosté neprožívají úspěšné období, když prohráli poslední čtyři zápasy v řadě. Situace v tabulce napovídá, že roli favorita bude plnit domácí Bilbao. 

Alavés vs. Leganes
V pátek se odehraje 17. kolo Španělské LaLigy, ve kterém se ve 21:00 spolu střetnou Leganés a Alavés. Oba týmy dělí v tabulce čtyři příčky, domácí jsou aktuálně na patnáctém místě ligové tabulky, hosté drží devatenáctou příčku. Alavés se v posledním ligovém kole proti Granadě nedařilo, když ztratil tři body, jde již o jejich druhou prohru v řadě. Hostující Leganés naopak získali maximum bodů se Celtou. Nejlepšími zakončovateli jsou za Alavés Perez M. Lucas s osmi góly a za Leganés Óscar Rodríguez, který se trefil čtyřikrát. Hráči Alavés v této sezóně vyhráli čtyři z osmi domácích zápasů. Hostující hráči Leganés na venkovních hřištích ještě nevyhráli, i když na to měli už sedm pokusů. Leganés není příliš obávaným soupeřem na venkovních hřištích, když průměrně vstřelili hostitelům 0,4 branek na venkovní zápas, Alavés ovšem má na domácím hřišti vyšší brankový průměr 1,2 branky na zápas. Alavés ze šestnácti zápasů v této sezóně v pěti nevstřelil žádný gól, Leganés neskórovali v sedmi zápasech. Defenziva hostujících Leganés není příliš pevná, průměrně obdržela 1,7 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 1,4 gólu na zápas. Domácím se nedaří a v posledních dvou zápasech padli. Mírným favoritem jsou v tomto zápase domácí hráči Alavés, kteří mají v tabulce náskok 9 bodů, domácí v tomto utkání neprohrají.
 

Přečtěte si také