PREVIEW - 18. kolo německé Bundesligy
Schalke vs. Mönchengladbach - 17.01.2020 20:30
V pátek se odehraje 18. kolo Bundesligy, ve kterém se ve 20:30 spolu střetnou Mönchengladbach a Schalke. V tomto utkání se střetne pátý s druhým týmem aktuální ligové tabulky, hosté mají náskok pět bodů. Při posledním vzájemném utkání se týmy rozešly po nerozhodném výsledku 0:0 dělbou bodů. V minulém kole hostující tým z Mönchengladbachu ztratil remízou dva body s Herthou. Stejně tak domácí Schalke remizovalo s Freiburgem a byla to již druhá dělba bodů v řadě. Nejvíc branek v dresu Schalke vsítil Amine Harit, v barvách Mönchengladbachu dal nejvíc branek Breel Embolo. Hostující Borussia na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhrála čtyři zápasy, domácí Schalke na svém stadionu v této sezóně vyhrálo čtyři zápasy. Schalke je na domácím hřišti produktivní, když v průměru vstřelilo 1,6 góly na zápas. Oproti tomu Mönchengladbach není venku nijak produktivním týmem, jeho brankový průměr je 1,2 branky na utkání. Schalke ze sedmnácti zápasů v této sezóně ve čtyřech nevstřelilo žádný gól, Mönchengladbach neskóroval také ve čtyřech zápasech. Defenziva hostujícího Mönchengladbachu je pevná, průměrně obdržela 1,1 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 1,2 gólu na zápas. Domácí prožívají v posledních dvou zápasech sérii remíz. Mírným favoritem jsou v tomto zápase hostující hráči Mönchengladbachu, kteří mají v tabulce náskok 5 bodů, hosté v tomto utkání získají alespoň bod. 

Lipsko vs. Union Berlín - 18.01.2020 18:30
V osmnáctém kole Bundesligy se spolu v sobotu v Red Bull Areně od 18:30 utkají Lipsko a Union Berlín. Svěřenci domácího trenéra Juliana Nagelsmanna jsou v čele ligové tabulky, hosté okupují jedenáctou pozici. Naposledy se tyto týmy střetly na hřišti hostů na Stadionu An der Alten Försterei a utkání skončilo výhrou nynějšího domácího týmu z Lipska 0:4. V minulém kole hostující tým z Unionu Berlín ztratil všechny body s Düsseldorfem a byla to již druhá prohra v řadě. Naopak domácí Lipsko vyhrálo s Augsburgem. Nejlepším střelcem Lipska je Timo Werner s osmnácti brankami. V týmu hostů z Unionu Berlín je nejlepším zakončovatelem Sebastian Andersson s osmi góly. Hráči Lipska v této sezóně vyhráli pět z osmi domácích zápasů. Hostující hráči Unionu Berlín na venkovních hřištích vyhráli jeden z osmi zápasů. V této ligové sezóně domácí Lipsko vstřelilo na domácím hřišti průměrně 2,9 góly v jednom zápase. Hosté z Unionu Berlín na venkovních hřištích průměrně vstřelili 1 branku. Domácí Lipsko v tomto ročníku neodehrálo žádný zápas, ve kterém by nevstřelilo žádnou branku, hostující tým Unionu Berlín odehrál čtyři zápasy, ve kterých neskóroval. Defenziva hostujícího Unionu Berlín není příliš pevná, průměrně obdržela 1,4 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 1,2 gólu na zápas. Hostující Union Berlín má nelichotivou sérii dvou porážek v řadě. Podle postavení v tabulce jsou favoritem domácí, oba celky dělí 10 příček. 

Paderborn vs. Leverkusen - 19.01.2020 18:00
Paderborn přivítá v neděli v 18:00 v rámci 18. kola Bundesligy v Benteler Areně Leverkusen. Oba týmy dělí v tabulce dvanáct příček, domácí jsou v tabulce poslední, hosté drží šestou příčku. Poslední vzájemné utkání skončilo výhrou hostů z Leverkusenu 3:2. V minulém kole hostující tým z Leverkusenu získal maximum bodů s Mainz. Stejně tak domácí Paderborn vyhrál s Frankfurtem. Nejlepším střelcem Paderbornu je Streli Mamba s pěti brankami. V týmu hostů z Leverkusenu je nejlepším zakončovatelem Kevin Volland s pěti góly. Hostující Leverkusen na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhrál pět zápasů, domácí Paderborn na svém stadionu v této sezóně vyhrál dva zápasy. V této ligové sezóně domácí Paderborn vstřelil na domácím hřišti průměrně 1,3 góly v jednom zápase. Hosté z Leverkusenu na venkovních hřištích průměrně vstřelili 1,4 branky. Paderborn ze sedmnácti zápasů v této sezóně ve čtyřech nevstřelil žádný gól, Leverkusen neskóroval v pěti zápasech. Defenziva hostujícího Leverkusenu není příliš pevná, průměrně obdržela 1,2 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou horší, když inkasovala průměrně 2,1 gólu na zápas. V tomto utkání se jeví jako zajímavý tip na výhru hostů, kteří jsou dle postavení v tabulce jasným favoritem. 

Mainz vs. Freiburg - 18.01.2020 15:30
Další, v pořadí již 18. kolo Bundesligy nabídne střetnutí mezi Mainz a Freiburgem, které se odehraje v sobotu od 15:30 v Opel Areně. Oba týmy dělí v tabulce šest příček, domácí jsou aktuálně na čtrnáctém místě ligové tabulky, hosté drží osmou příčku. Naposledy se tyto týmy střetly na hřišti hostů na Schwarzwald-Stadion a utkání skončilo výhrou aktuálních hostů z Freiburgu 3:0. V minulém kole hostující tým z Freiburgu ztratil remízou dva body se Schalke. Naopak domácí Mainz prohrálo s Leverkusenem. Nejlepším střelcem Mainz je Robin Quaison se sedmi brankami. V týmu hostů z Freiburgu je nejlepším zakončovatelem Nils Petersen se sedmi góly. Hráči Mainz v této sezóně vyhráli tři z osmi domácích zápasů. Hostující hráči Freiburgu na venkovních hřištích vyhráli tři z devíti zápasů. V této ligové sezóně domácí Mainz vstřelilo na domácím hřišti průměrně 1,2 góly v jednom zápase. Hosté z Freiburgu na venkovních hřištích průměrně vstřelili 1,7 branky. Domácí Mainz v tomto ročníku odehrálo šest zápasů, ve kterých nevstřelilo žádnou branku, hostující tým Freiburgu odehrál pouze dva zápasy, ve kterých neskóroval. Defenziva hostujícího Freiburgu není příliš pevná, průměrně obdržela 1,4 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou horší, když inkasovala průměrně 2,3 gólu na zápas. Mírným favoritem jsou v tomto zápase hostující hráči Freiburgu, kteří mají v tabulce náskok 8 bodů, hosté v tomto utkání získají alespoň bod. 

Hoffenheim vs. Frankfurt - 18.01.2020 15:30
V osmnáctém kole Bundesligy se spolu v sobotu v Rhein-Neckar-Areně od 15:30 utkají Hoffenheim a Frankfurt. Domácí tým Hoffenheimu je aktuálně se sedmadvaceti body na sedmé pozici v ligové tabulce, hosté jsou v tabulce o šest příček níž na třinácté pozici, když získali osmnáct bodů. Poslední vzájemné utkání skončilo výhrou hostů z Frankfurtu 1:0. V posledním ligovém kole hráči Hoffenheimu vyhráli s Dortmundem, poslední zápasy se domácím daří, jde už o druhou výhru v řadě, naopak hosté z Frankfurtu prohráli s Paderbornem, v posledních kolech jdou od jedné prohry ke druhé, jde již v pořadí o třetí v řadě. Nejvíc branek v dresu Hoffenheimu vsítil Andrej Kramaric, v barvách Frankfurtu dal nejvíc branek Goncalo Paciencia. Hostující Eintracht na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhrál jeden zápas, domácí Hoffenheim na svém stadionu v této sezóně vyhrál čtyři zápasy. Hoffenheim je na domácím hřišti produktivní, když v průměru vstřelil 1,6 góly na zápas. Oproti tomu Frankfurt není venku nijak produktivním týmem, jeho brankový průměr je 1 branka na utkání. Domácí Hoffenheim v tomto ročníku odehrál čtyři zápasy, ve kterých nevstřelil žádnou branku, hostující tým Frankfurtu odehrál pouze tři zápasy, ve kterých neskóroval. Defenziva hostujícího Frankfurtu není příliš pevná, průměrně obdržela 1,7 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 1,6 gólu na zápas. Hostující Frankfurt má nelichotivou sérii tří porážek v řadě. Domácí mají formu a v posledních dvou zápasech vyhráli. Domácí Hoffenheim má na domácím hřišti průměr 1,6 vstřelené góly na zápas, hosté mají horší průměr 1 branku na venkovní zápas, Hoffenheim v tomto utkání neprohraje. 

Hertha vs. Bayern Mnichov - 19.01.2020 15:30
Bundesliga má na programu 18. kolo, ve kterém v neděli v 15:30 hostí Hertha tým Bayernu. Svěřenci domácího trenéra Jürgena Klinsmanna jsou aktuálně na dvanáctém místě ligové tabulky, hosté okupují třetí pozici. Při posledním měření sil se oba týmy rozešly smírně po remíze 2:2. Herthě se v posledním ligovém kole proti Mönchengladbachu ne úplně dařilo, když ztratila remízou dva body. Hostující Bayern Mnichov naopak získal maximum bodů s Wolfsburgem, hosté jsou rozjetí, jde již o třetí výhru v řadě za sebou. Nejlepším střelcem Herthy je Dodi Lukebakio se čtyřmi brankami. V týmu hostů z Bayernu je nejlepším zakončovatelem Robert Lewandowski s devatenácti góly. Hráči Herthy v této sezóně vyhráli tři z osmi domácích zápasů. Hosté z Bayernu venku uhráli čtyři výhry z osmi zápasů. Hertha není na domácím hřišti příliš produktivní, když v průměru vstřelila 1,4 góly na zápas. Naopak Bayern Mnichov je na zápasech venku postrachem, jeho brankový průměr je 2,2 branky na utkání. Hertha ze sedmnácti zápasů v této sezóně v pěti nevstřelila žádný gól, Bayern Mnichov naopak neodehrál zápas, kde by nevstřelil alespoň jeden gól. Defenziva hostujícího Bayernu není příliš pevná, průměrně obdržela 1,3 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 1,7 gólu na zápas. Hosté mají v posledních utkáních sérii stejných výsledků, konkrétně třech výher. Domácí v této sezóně inkasovali průměrně 1,7 branky na utkání, proti tomu hosté jsou na venkovních hřištích produktivní, dá se předpokládat, že domácí neudrží vzadu nulu. 

Köln vs. Wolfsburg - 18.01.2020 15:30
Köln přivítá v sobotu v 15:30 v rámci 18. kola Bundesligy v Köln Areně Wolfsburg. Oba týmy dělí v tabulce šest příček, domácí jsou aktuálně na patnáctém místě ligové tabulky, hosté drží devátou příčku. Při posledním vzájemném utkání se týmy rozešly po výhře hostů z Wolfsburgu 2:1. Kölnu se v posledním ligovém kole proti Brémám dařilo a bral plný počet bodů, domácí jsou ve formě, jde již o třetí výhru v řadě za sebou. Hostující Wolfsburg naopak ztratil všechny body s Bayernem. Nejlepším střelcem Kölnu je Jhon Cordoba se čtyřmi brankami. V týmu hostů z Wolfsburgu je nejlepším zakončovatelem Wouter Weghorst se sedmi góly. Hráči Kölnu v této sezóně vyhráli tři z osmi domácích zápasů. Hosté z Wolfsburgu venku uhráli tři výhry z osmi zápasů. Wolfsburg není příliš obávaným soupeřem na venkovních hřištích, když průměrně vstřelil hostitelům 1 branku na venkovní zápas, Köln ovšem má na domácím hřišti vyšší brankový průměr 1,1 branky na zápas. Domácí Köln v tomto ročníku odehrál pět zápasů, ve kterých nevstřelil žádnou branku, hostující tým Wolfsburgu také odehrál pět zápasů, ve kterých neskóroval. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,9 branky na utkání, hosté jsou na tom lépe, jejich obrana připustila průměrně 1,1 branky na zápas. Domácím se v posledních zápasech dařilo a brali plný počet bodů ve třech po sobě jdoucích utkáních. Mírným favoritem jsou v tomto zápase hostující hráči Wolfsburgu, kteří mají v tabulce náskok 7 bodů, hosté v tomto utkání získají alespoň bod. 

Düsseldorf vs. Brémy - 18.01.2020 15:30
Další, v pořadí již 18. kolo Bundesligy nabídne střetnutí mezi Düsseldorfem a Brémami, které se odehraje v sobotu od 15:30 v Esprit Areně. V tomto utkání se střetne šestnáctý se sedmnáctým týmem aktuální ligové tabulky, domácí mají v tabulce náskok pouhý jeden bod. Poslední vzájemné utkání skončilo výhrou domácího Düsseldorfu 1:3. Düsseldorfu se v posledním ligovém kole proti Unionu Berlín dařilo a bral plný počet bodů. Hostující Brémy naopak ztratily všechny body s Kölnem, hosté v posledních kolech ztrácejí jak na běžícím páse, jde již v pořadí o čtvrtou prohru v řadě. Nejvíc branek v dresu Düsseldorfu vsítil Rouwen Hennings, v barvách Brém dal nejvíc branek Milot Rashica. Hráči Düsseldorfu v této sezóně vyhráli tři z osmi domácích zápasů. Hosté z Brém venku uhráli dvě výhry z devíti zápasů. V této ligové sezóně domácí Düsseldorf vstřelil na domácím hřišti průměrně 1 gól v jednom zápase. Hosté z Brém na venkovních hřištích průměrně vstřelili 1,7 branky. Düsseldorf ze sedmnácti zápasů v této sezóně v pěti nevstřelil žádný gól, Brémy neskórovaly ve čtyřech zápasech. Defenziva hostujících Brém není příliš pevná, průměrně obdržela 2,4 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 2,1 gólu na zápas. Hosté neprožívají úspěšné období, když prohráli poslední čtyři zápasy v řadě. Domácí mají na svém hřišti průměr 1 vstřelený gól na utkání, hosté mají vyšší průměr 1,7 branky na zápas venku, hosté z Brém v tomto zápase získají alespoň bod. 

Augsburg vs. Dortmund - 18.01.2020 15:30
V osmnáctém kole Bundesligy se spolu v sobotu ve WWK Areně od 15:30 utkají Augsburg a Dortmund. Oba týmy dělí v tabulce šest příček, domácí jsou aktuálně na desátém místě ligové tabulky, hosté drží čtvrtou příčku. Naposledy se tyto týmy střetly na hřišti hostů v Signal Iduna Parku a utkání skončilo výhrou aktuálních hostů z Dortmundu 5:1. V minulém kole hostující dortmundští hráči ztratili všechny body s Hoffenheimem. Stejně tak domácí Augsburg prohrál s Lipskem. Nejlepšími zakončovateli jsou za Augsburg Florian Niederlechner s osmi góly a za Dortmund Marco Reus, který se trefil devětkrát. Hostující Borussia na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhrála tři zápasy, domácí Augsburg na svém stadionu v této sezóně vyhrál čtyři zápasy. Augsburg je na domácím hřišti produktivní, když v průměru vstřelil 2 góly na zápas. Také Dortmund na venkovních hřištích dokáže být produktivním týmem, jeho brankový průměr je 1,7 branky na utkání. Domácí Augsburg v tomto ročníku odehrál jen dva zápasy, ve kterých nevstřelil žádnou branku, hostující tým Dortmundu také odehrál pouze dva zápasy, ve kterých neskóroval. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,8 branky na utkání, hosté jsou na tom lépe, jejich obrana připustila průměrně 1,4 branky na zápas. Domácí na svém stadiónu v této sezóně průměrně vstřelili 2 branky, i v tomto utkání vstřelí alespoň jeden gól. 
 

Přečtěte si také