PREVIEW - 21. kolo italské Serie A
Parma vs. Udinese - 26.01.2020 15:00
V neděli se odehraje 21. kolo Italské Serie A, ve kterém se v 15:00 spolu střetnou Udinese a Parma. Domácí tým Parmy je aktuálně s osmadvaceti body na sedmé pozici v ligové tabulce, hosté jsou v tabulce o sedm příček níž na čtrnácté pozici, když získali čtyřiadvacet bodů. Poslední vzájemné utkání skončilo výhrou domácí Parmy 1:3. V minulém kole hostující udineseští hráči ztratili všechny body s Milánem. Stejně tak domácí Parma prohrála s Juventusem. Nejlepším střelcem Parmy je Andreas Cornelius se sedmi brankami. V týmu hostů z Udinese je nejlepším zakončovatelem Kevin Lasagna se čtyřmi góly. Hráči Parmy v této sezóně vyhráli pět z deseti domácích zápasů. Hosté z Udinese venku uhráli dvě výhry z deseti zápasů. Parma není na domácím hřišti příliš produktivní, když v průměru vstřelila 1,5 góly na zápas. Také Udinese na venkovních hřištích není obávaným týmem, jeho brankový průměr je 0,9 branky na utkání. Domácí Parma v tomto ročníku odehrála šest zápasů, ve kterých nevstřelila žádnou branku, hostující tým Udinese odehrál sedm zápasů, ve kterých neskóroval. Defenziva hostujícího Udinese není příliš pevná, průměrně obdržela 1,6 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 1,4 gólu na zápas. Domácí Parma má na svém stadionu průměr 1,5 vstřelené branky na utkání, hosté mají nižší průměr 0,9 branky na venkovní zápas, domácí v tomto zápase neprohrají.

Verona vs. Lecce - 26.01.2020 15:00
Italská Serie A má na programu 21. kolo, ve kterém v neděli v 15:00 hostí Verona tým Lecce. Oba týmy dělí v tabulce sedm příček, domácí jsou aktuálně na desátém místě ligové tabulky, hosté drží sedmnáctou příčku. Naposledy se tyto týmy střetly na hřišti hostů na Stadiu Via del Mare a utkání skončilo výhrou nynějšího domácího týmu z Verony 0:1. V minulém kole hostující tým z Lecce ztratil remízou dva body s Interem. Stejně tak domácí Verona remizovala s Bolognou. Nejlepšími zakončovateli jsou za Veronu Valerio Verre se třemi góly a za Lecce Marco Mancosu, který se trefil šestkrát. Hostující Lecce na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhrálo jen tři zápasy, domácí Verona na svém stadionu v této sezóně vyhrála čtyři zápasy. Lecce není příliš obávaným soupeřem na venkovních hřištích, když průměrně vstřelilo hostitelům 1,2 branek na venkovní zápas, Verona má na domácím hřišti stejný brankový průměr 1,2 branky na zápas. Domácí Verona v tomto ročníku odehrála čtyři zápasy, ve kterých nevstřelila žádnou branku, hostující tým Lecce odehrál šest zápasů, ve kterých neskóroval. Defenziva hostujícího Lecce není příliš pevná, průměrně obdržela 2,0 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou lepší, když inkasovala průměrně 1,2 gólu na zápas. Domácí hráči Verony mají v tabulce o 10 bodů víc a jsou tedy mírným favoritem, domácí v tomto utkání neprohrají.

Fiorentina vs. Janov - 25.01.2020 18:00
Další, v pořadí již 21. kolo Italské Serie A nabídne střetnutí mezi Fiorentinou a Janovem, které se odehraje v sobotu od 18:00 na Stadio Artemio Franchi. V tomto utkání se střetne třináctý s posledním týmem aktuální ligové tabulky, domácí mají v tabulce náskok deset bodů. Při posledním měření sil skončilo utkání výhrou hostujícího Janova 2:1. Fiorentině se v posledním ligovém kole proti Neapoli dařilo a brala plný počet bodů, poslední zápasy se domácím daří, jde už o druhou výhru v řadě. Hostující Janov naopak ztratil všechny body s AS Řím a byla to již druhá prohra v řadě. Nejlepším střelcem Fiorentiny je Dusan Vlahovic se čtyřmi brankami. V týmu hostů z Janova je nejlepším zakončovatelem Cristian Kouame s pěti góly. Hráči Fiorentiny v této sezóně vyhráli tři z deseti domácích zápasů. Hostující hráči Janova na venkovních hřištích ještě nevyhráli, i když na to měli už deset pokusů. V této ligové sezóně domácí Fiorentina vstřelila na domácím hřišti průměrně 1,1 góly v jednom zápase. Hosté z Janova na venkovních hřištích průměrně vstřelili 1 branku. Domácí Fiorentina v tomto ročníku odehrála jen čtyři zápasy, ve kterých nevstřelila žádnou branku, hostující tým Janova odehrál šest zápasů, ve kterých neskóroval. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,4 branky na utkání, hosté jsou na tom hůř, jejich obrana připustila průměrně 2,0 branky na zápas. Hosté neprožívají úspěšné období, když prohráli poslední dva zápasy v řadě. Domácím se v posledních zápasech dařilo a brali plný počet bodů ve dvou po sobě jdoucích utkáních. Domácí hráči Fiorentiny mají v tabulce náskok 10 bodů a jsou tedy mírným favoritem, domácí v tomto utkání neprohrají.

Turín vs. Bergamo - 25.01.2020 20:45
V sobotu se odehraje 21. kolo Italské Serie A, ve kterém se ve 20:45 spolu střetnou Bergamo a FC Turín. Svěřenci domácího trenéra Waltera Mazzarriho jsou aktuálně na devátém místě ligové tabulky, hosté okupují pátou pozici. Naposledy se tyto týmy střetly na hřišti hostů na Stadio Atleti Azzurri d'Italia a utkání skončilo výhrou nynějšího domácího týmu z FC Turína 2:3. FC Turín v minulém ligovém kole hrál proti Sassuolu a ztratil všechny body. I klub z Bergama vyšel z posledního utkání proti Spalu naprázdno. Nejvíc branek v dresu FC Turína vsítil Andrea Belotti, v barvách Bergama dal nejvíc branek Luis Fruto Muriel. Hráči FC Turína v této sezóně vyhráli čtyři z deseti domácích zápasů. Hostující hráči Bergama na venkovních hřištích vyhráli pět z deseti zápasů. Bergamo je obávaným soupeřem na venkovních hřištích, když průměrně vstřelilo hostitelům 2,1 branek na venkovní zápas, FC Turín má na domácím hřišti nižší brankový průměr 1 branky na zápas. Domácí FC Turín v tomto ročníku odehrál šest zápasů, ve kterých nevstřelil žádnou branku, hostující tým Bergama odehrál pouze dva zápasy, ve kterých neskóroval. Defenziva hostujícího Bergama není příliš pevná, průměrně obdržela 1,4 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 1,4 gólu na zápas. Domácí FC Turín má na svém stadionu průměr 1 vstřelenou branku na utkání, hosté mají lepší průměr 2,1 branky na venkovní zápas, hosté v tomto zápase získají alespoň bod.

Brescia vs. AC Milán - 24.01.2020 20:45
V jednadvacátém kole Italské Serie A se spolu v pátek na Stadiu Mario Rigamonti od 20:45 utkají Brescia a AC Milán. Oba týmy dělí v tabulce jedenáct příček, domácí jsou aktuálně na devatenáctém místě ligové tabulky, hosté drží osmou příčku. Při posledním měření sil skončilo utkání výhrou hostujícího Milána 1:0. V posledním ligovém kole hráči Brescii remizovali s Cagliari, naopak hosté z Milána vyhráli s Udinese, jde o druhou výhru v řadě. Nejlepšími zakončovateli jsou za Brescii Mario Balotelli s pěti góly a za AC Milán Theo Hernández, který se trefil také pětkrát. Hráči Brescii v této sezóně vyhráli jeden z deseti domácích zápasů. Hostující hráči Milána na venkovních hřištích vyhráli pět z deseti zápasů. V této ligové sezóně domácí Brescia vstřelila na domácím hřišti průměrně 1,1 góly v jednom zápase. Hosté z Milána na venkovních hřištích průměrně vstřelili také 1,1 branky. Domácí Brescia v tomto ročníku odehrála šest zápasů, ve kterých nevstřelila žádnou branku, hostující tým Milána také odehrál šest zápasů, ve kterých neskóroval. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,9 branky na utkání, hosté jsou na tom lépe, jejich obrana připustila průměrně 1,3 branky na zápas. Hostující AC Milán drží sérii dvou výher v řadě. Podle postavení v tabulce jsou favoritem hosté, oba celky dělí 11 příček.

Inter Milán vs. Cagliari - 26.01.2020 12:30
Další, v pořadí již 21. kolo Italské Serie A nabídne střetnutí mezi Interem a Cagliari, které se odehraje v neděli od 12:30 na San Siru. Domácí tým Interu je aktuálně se sedmačtyřiceti body na druhé pozici v ligové tabulce, hosté jsou v tabulce o čtyři příčky níž na šesté pozici, když získali třicet bodů. Při posledním měření sil skončilo utkání výhrou domácího týmu Interu 1:2. V posledním ligovém kole milánští hráči remizovali s Lecce, jde již o druhou remízu v řadě, stejně tak hosté z Cagliari remizovali s Brescií. Nejlepšími zakončovateli jsou za Inter Milán Romelu Lukaku se čtrnácti góly a za Cagliari Joao Pedro, který se trefil třináctkrát. Hráči Interu v této sezóně vyhráli šest z deseti domácích zápasů. Hosté z Cagliari venku uhráli tři výhry z deseti zápasů. Inter Milán v této sezóně vstřelil na domácím hřišti průměrně 1,8 branky na zápas, Cagliari zaznamenalo na venkovních hřištích průměrně 1,5 zásahu. Domácí Inter Milán v tomto ročníku odehrál jen jeden zápas, ve kterém nevstřelil žádnou branku, hostující tým Cagliari odehrál pouze tři zápasy, ve kterých neskóroval. Domácí obrana patří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 0,8 branky na utkání, hosté jsou na tom hůř, jejich obrana připustila průměrně 1,6 branky na zápas. Domácí se v posledních dvou zápasech rozešli se soupeři smírně remízou. Mírným favoritem jsou v tomto zápase domácí hráči Interu, kteří mají v tabulce náskok 17 bodů, domácí v tomto utkání neprohrají.

Spal vs. Bologna - 25.01.2020 15:00
Italská Serie A má na programu 21. kolo, ve kterém v sobotu v 15:00 hostí Spal tým Bologny. Svěřenci domácího trenéra Leonarda Sempliciho jsou aktuálně na osmnáctém místě ligové tabulky, hosté okupují dvanáctou pozici. Při posledním měření sil skončilo utkání výhrou hostující Bologny 1:0. V minulém kole hostující tým z Bologny ztratil remízou dva body s Veronou. Naopak domácí Spal vyhrál s Bergamem. Snajperem v týmu Spalu je Andrea Petagna, který dal sedm gólů, za Bolognu se pětkrát prosadil Riccardo Orsolini. Hostující Bologna na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhrála jen tři zápasy, domácí Spal na svém stadionu v této sezóně vyhrál jen dva zápasy. Spal v této sezóně vstřelil na domácím hřišti průměrně jen 0,9 branky na zápas, Bologna zaznamenala na venkovních hřištích průměrně 1,4 zásahu. Domácí Spal v tomto ročníku odehrál ovšem deset zápasů, ve kterých nevstřelil žádnou branku, hostující tým Bologny odehrál pouze tři zápasy, ve kterých neskóroval. Defenziva hostující Bologny není příliš pevná, průměrně obdržela 1,6 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 1,5 gólu na zápas. Mírným favoritem jsou v tomto zápase hostující hráči Bologny, kteří mají v tabulce náskok 9 bodů, hosté v tomto utkání získají alespoň bod.

Sampdorie vs. Sassuolo - 26.01.2020 15:00
V neděli nás čeká 21. kolo Italské Serie A a v něm se o body utkají Sampdorie a Sassuolo. Oba týmy dělí v tabulce pouze jedna příčka, domácí jsou aktuálně na šestnáctém místě ligové tabulky, hosté drží patnáctou příčku. Při posledním vzájemném utkání se týmy rozešly po výhře hostů ze Sassuola 4:1. Sampdorie v minulém ligovém kole hrála proti Laziu Řím a ztratila všechny body. Oproti tomu klub ze Sassuola získal s FC Turínem tři body. Nejlepším střelcem Sampdorie je Fabio Quagliarella s pěti brankami. V týmu hostů ze Sassuola je nejlepším zakončovatelem Domenico Berardi s devíti góly. Hráči Sampdorie v této sezóně vyhráli tři z deseti domácích zápasů. Hosté ze Sassuola venku uhráli dvě výhry z deseti zápasů. Sampdorie není na domácím hřišti příliš produktivní, když v průměru vstřelila 1,1 góly na zápas. Také Sassuolo na venkovních hřištích není obávaným týmem, jeho brankový průměr je 1,1 branky na utkání. Sampdorie z dvaceti zápasů v této sezóně v sedmi nevstřelila žádný gól, Sassuolo neskórovalo ve třech zápasech. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,6 branky na utkání, hosté jsou na tom podobně, jejich obrana připustila průměrně 1,8 branky na zápas.

AS Řím vs. Lazio Řím - 26.01.2020 18:00
V neděli nás čeká 21. kolo Italské Serie A a v něm římské derby, o body se utkají AS Řím a Lazio Řím. Svěřenci domácího trenéra Paula Fonsecy jsou aktuálně na čtvrtém místě ligové tabulky, hosté okupují třetí pozici. Při posledním vzájemném utkání se týmy rozešly po nerozhodném výsledku 1:1 dělbou bodů. AS Řím se v posledním ligovém kole proti Janovu dařilo a bral plný počet bodů. Hostující Lazio Řím také získalo maximum bodů se Sampdorií, hosté jsou rozjetí, jde již o jedenáctou výhru v řadě za sebou. Nejvíc branek v dresu AS Řím vsítil Edin Džeko, v barvách Lazia Řím dal nejvíc branek Ciro Immobile. Hostující Lazio Řím na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhrálo šest zápasů, domácí AS Řím na svém stadionu v této sezóně vyhrál pět zápasů. AS Řím v této sezóně vstřelil na domácím hřišti průměrně 1,9 branky na zápas, Lazio Řím zaznamenalo na venkovních hřištích průměrně 1,8 zásahu. AS Řím z dvaceti zápasů v této sezóně v pěti nevstřelil žádný gól, Lazio Řím neskórovalo v jednom zápase. Defenziva hostujícího Lazia Řím je pevná, průměrně obdržela 0,9 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 1,1 gólu na zápas. Hosté mají v posledních utkáních sérii stejných výsledků, konkrétně jedenácti výher. Mírným favoritem jsou v tomto zápase hostující hráči Lazia Řím, kteří mají v tabulce náskok 7 bodů, hosté v tomto utkání získají alespoň bod.

Neapol vs. Juventus - 26.01.2020 20:45
Neapol přivítá v neděli ve 20:45 v rámci 21. kola Italské Serie A na Stadio San Paolo Juventus. Oba týmy dělí v tabulce deset příček, domácí jsou aktuálně na jedenáctém místě ligové tabulky, hosté ligové tabulce vévodí. Poslední vzájemné utkání skončilo výhrou hostů z Juventusu 4:3. V posledním ligovém kole neapoliští hráči prohráli s Fiorentinou, domácí prožívají těžkou sérii, je to v pořadí už třetí prohra za sebou, naopak hosté z Juventusu vyhráli s Parmou a jde již o pátou výhru v dlouhé řadě za sebou. Nejlepšími zakončovateli jsou za Neapoli Arkadiusz Milik se sedmi góly a za Juventus Cristiano Ronaldo, který se trefil šestnáctkrát. Hráči Neapole v této sezóně vyhráli tři z deseti domácích zápasů. Hosté z Juventusu venku uhráli sedm výher z deseti zápasů. Juventus není příliš obávaným soupeřem na venkovních hřištích, když průměrně vstřelil hostitelům 1,5 branek na venkovní zápas, Neapol má na domácím hřišti nižší brankový průměr 1,1 branky na zápas. Domácí Neapol v tomto ročníku odehrála pět zápasů, ve kterých nevstřelila žádnou branku, hostující tým Juventusu odehrál pouze jeden zápas, ve kterém neskóroval. Defenziva hostujícího Juventusu je pevná, průměrně obdržela 1,0 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 1,4 gólu na zápas. Domácí prožívají v posledních třech zápasech sérii porážek. Také hosté mají v posledních utkáních sérii stejných výsledků, konkrétně pěti výher. Situace v tabulce napovídá, že roli favorita budou plnit hosté z Juventusu.
 

Přečtěte si také