PREVIEW - 22. kolo anglické Premier League
Wolverhampton vs. Newcastle
Další, v pořadí již 22. kolo Premier League nabídne střetnutí mezi Wolverhamptonem a Newcastlem, které se odehraje v sobotu od 16:00 na Molineux Stadium. Svěřenci domácího trenéra Nuna Espírito Santa jsou aktuálně na sedmém místě ligové tabulky, hosté okupují třináctou pozici. Wolverhamptonu se v posledním ligovém kole proti Watfordu nedařilo, když ztratil tři body, jde již o jejich druhou prohru v řadě. Hostující Newcastle také ztratil všechny body s Leicesterem, hosté v posledních kolech ztrácejí jak na běžícím páse, jde již v pořadí o třetí prohru v řadě. Snajperem v týmu Wolverhamptonu je Raul Alonso Jimenez, který dal osm gólů, za Newcastle se pětkrát prosadil Jonjo Shelvey. Hostující Magpies na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhráli jen tři zápasy, domácí Wolverhampton na svém stadionu v této sezóně vyhrál čtyři zápasy. Wolverhampton v této sezóně vstřelil na domácím hřišti průměrně 1,6 branky na zápas, Newcastle zaznamenal na venkovních hřištích průměrně pouze 0,9 zásahu. Wolverhampton z jednadvaceti zápasů v této sezóně ve dvou nevstřelil žádný gól, Newcastle dokonce neskóroval v sedmi zápasech. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,3 branky na utkání, hosté jsou na tom hůř, jejich obrana připustila průměrně 1,6 branky na zápas. Hosté neprožívají úspěšné období, když prohráli poslední tři zápasy v řadě. Domácím se aktuálně nedaří, nashromáždili dvě prohry v řadě. Domácí Wolverhampton má na domácím hřišti průměr 1,6 vstřelené góly na zápas, hosté mají horší průměr 0,9 branky na venkovní zápas, Wolverhampton v tomto utkání neprohraje. 

Tottenham vs. Liverpool
V sobotu se odehraje 22. kolo Premier League, ve kterém se v 18:30 spolu střetnou Liverpool a Tottenham. Domácí tým Tottenhamu je aktuálně se třiceti body na šesté pozici v ligové tabulce, hosté jsou v tabulce o pět příček výš v čele ligy, když získali osmapadesát bodů. V minulém kole hostující liverpoolští hráči získali maximum bodů se Sheffieldem, hosté jsou rozjetí, jde již o jedenáctou výhru v řadě za sebou. Naopak domácí Tottenham prohrál se Southamptonem. Nejlepším střelcem Tottenhamu je Harry Kane s jedenácti brankami. V týmu hostů z Liverpoolu je nejlepším zakončovatelem Sadio Mané s jedenácti góly. Hostující Reds na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhráli osm zápasů, domácí Spurs na svém stadionu v této sezóně vyhráli šest zápasů. Tottenham v této sezóně vstřelil na domácím hřišti průměrně 2,1 branky na zápas, Liverpool zaznamenal na venkovních hřištích průměrně 2,2 zásahu. Tottenham z jednadvaceti zápasů v této sezóně ve čtyřech nevstřelil žádný gól, Liverpool neodehrál zápas, kde by nevstřelil alespoň jeden gól. Defenziva hostujícího Liverpoolu je pevná, průměrně obdržela 0,7 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou horší, když inkasovala průměrně 1,4 gólu na zápas. Hosté mají vítěznou sérii v posledních jedenácti zápasech. Oba týmy jsou střelecky při chuti, dá se očekávat, že oba vstřelí branku. 

Sheffield vs. West Ham
Sheffield přivítá v pátek ve 21:00 v rámci 22. kola Premier League na Bramall Lane West Ham. Oba týmy dělí v tabulce osm příček, domácí jsou aktuálně na osmém místě ligové tabulky, hosté drží šestnáctou příčku. Sheffield v minulém ligovém kole hrál proti Liverpoolu a ztratil všechny body, což bylo již druhé zaváhání v řadě. Oproti tomu klub z West Hamu získal s Bournemouthem tři body. Nejlepším střelcem Sheffieldu je Lys Mousset s pěti brankami. V týmu hostů z West Hamu je nejlepším zakončovatelem Sébastian Haller se šesti góly. Hráči Sheffieldu v této sezóně vyhráli čtyři z deseti domácích zápasů. Hosté z West Hamu venku uhráli tři výhry z deseti zápasů. Sheffield není na domácím hřišti příliš produktivní, když v průměru vstřelil 1,2 góly na zápas. Také West Ham na venkovních hřištích není obávaným týmem, jeho brankový průměr je 0,9 branky na utkání. Sheffield z jednadvaceti zápasů v této sezóně v šesti nevstřelil žádný gól, West Ham neskóroval v pěti zápasech. Domácí obrana patří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1 branku na utkání, hosté jsou na tom hůř, jejich obrana připustila průměrně 1,6 branky na zápas. Domácím se nedaří a v posledních dvou zápasech padli. Mírným favoritem jsou v tomto zápase domácí hráči Sheffieldu, kteří mají v tabulce náskok 7 bodů, domácí v tomto utkání neprohrají. 

Manchester United vs. Norwich
Ve dvaadvacátém kole Premier League se spolu v sobotu na Old Traffordu od 16:00 utkají Manchester United a Norwich. V tomto utkání se střetne pátý s posledním týmem aktuální ligové tabulky, domácí mají v tabulce náskok sedmnáct bodů. Manchester United v minulém ligovém kole hráli proti Arsenalu a ztratili všechny body. Oproti tomu klub z Norwiche remizoval s Crystal Palace a ztratil dva body, byla to již druhá remíza v řadě. Nejvíc branek v dresu Manchesteru United vsítil Marcus Rashford, v barvách Norwiche dal nejvíc branek Teemu Pukki. Red Devils v této sezóně vyhráli pět z deseti domácích zápasů. Hosté z Norwiche venku uhráli jednu výhru z deseti zápasů. Norwich není příliš obávaným soupeřem na venkovních hřištích, když průměrně vstřelil hostitelům 0,5 branek na venkovní zápas, Manchester United ovšem mají na domácím hřišti vyšší brankový průměr 2 branky na zápas. Domácí Manchester United v tomto ročníku odehráli pět zápasů, ve kterých nevstřelili žádnou branku, hostující tým Norwiche odehrál sedm zápasů, ve kterých neskóroval. Defenziva hostujícího Norwiche není příliš pevná, průměrně obdržela 2,0 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou lepší, když inkasovala průměrně 1,2 gólu na zápas. Hosté mají sérii remíz v posledních dvou zápasech. V tomto utkání se jeví jako zajímavý tip na výhru domácích, kteří jsou dle postavení v tabulce jasným favoritem. 

Leicester vs. Southampton
Leicester přivítá v sobotu v 16:00 v rámci 22. kola Premier League na King Power Stadium Southampton. Domácí tým Leicesteru je aktuálně s pětačtyřiceti body na druhé pozici v ligové tabulce, hosté jsou v tabulce o deset příček níž na dvanácté pozici, když získali pětadvacet bodů. Leicesteru se v posledním ligovém kole proti Newcastlu dařilo a bral plný počet bodů, poslední zápasy se domácím daří, jde už o druhou výhru v řadě. Hostující Southampton také získal maximum bodů s Tottenhamem. Nejlepším střelcem Leicesteru je Jamie Vardy se sedmnácti brankami. V týmu hostů ze Southamptonu je nejlepším zakončovatelem Danny Ings se třinácti góly. Foxes v této sezóně vyhráli sedm z deseti domácích zápasů. Hostující hráči Southamptonu na venkovních hřištích vyhráli čtyři z deseti zápasů. Southampton není příliš obávaným soupeřem na venkovních hřištích, když průměrně vstřelil hostitelům 1,4 branek na venkovní zápas, Leicester ovšem má na domácím hřišti vyšší brankový průměr 1,9 branky na zápas. Leicester z jednadvaceti zápasů v této sezóně ve třech nevstřelil žádný gól, Southampton neskóroval také ve třech zápasech. Domácí obrana patří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 0,9 branky na utkání, hosté jsou na tom hůř, jejich obrana připustila průměrně 1,8 branky na zápas. Domácí tým Leicesteru vyhrál v posledních dvou zápasech. Situace v tabulce napovídá, že roli favorita bude plnit domácí Leicester. 

Everton vs. Brighton
Premier League má na programu 22. kolo, ve kterém v sobotu v 16:00 hostí Everton tým Brightonu. Domácí tým Evertonu je aktuálně s pětadvaceti body na jedenácté pozici v ligové tabulce, hosté jsou v tabulce pouze o tři příčky níž na čtrnácté pozici, když získali čtyřiadvacet bodů. Evertonu se v posledním ligovém kole proti Manchesteru City nedařilo, když ztratil tři body. Hostující Brighton naopak remizoval a přišel o dva body s Chelsea. Nejlepšími zakončovateli jsou za Everton Dominic Calvert-Lewin s osmi góly a za Brighton Neal Maupay, který se trefil sedmkrát. Hostující Brighton na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhrál jen dva zápasy, domácí Toffees na svém stadionu v této sezóně vyhráli pět zápasů. Everton v této sezóně vstřelil na domácím hřišti průměrně 1,2 branky na zápas, Brighton zaznamenal na venkovních hřištích průměrně pouze 1 zásah. Domácí Everton v tomto ročníku odehrál šest zápasů, ve kterých nevstřelil žádnou branku, hostující tým Brightonu také odehrál šest zápasů, ve kterých neskóroval. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,5 branky na utkání, hosté jsou na tom podobně, jejich obrana připustila průměrně 1,4 branky na zápas. 

Crystal Palace vs. Arsenal
Další, v pořadí již 22. kolo Premier League nabídne londýnské derby mezi Crystal Palace a Arsenalem, které se odehraje v sobotu od 13:30 v Selhurst Parku. V tomto utkání se střetne devátý s desátým týmem aktuální ligové tabulky, domácí mají v tabulce náskok pouhý jeden bod. Crystal Palace se v posledním ligovém kole proti Norwichi ne úplně dařilo, když ztratilo remízou dva body, jde již o druhou remízu v řadě. Hostující Arsenal naopak získal maximum bodů s Manchesterem United. Nejvíc branek v dresu Crystal Palace vsítil Jordan Ayew, v barvách Arsenalu dal nejvíc branek Pierre-Emeric Aubameyang. Eagles v této sezóně vyhráli čtyři z deseti domácích zápasů. Hosté z Arsenalu venku uhráli dvě výhry z deseti zápasů. Crystal Palace v této sezóně vstřelilo na domácím hřišti průměrně jen 0,9 branky na zápas, Arsenal zaznamenal na venkovních hřištích průměrně 1,1 zásahu. Crystal Palace z jednadvaceti zápasů v této sezóně v osmi nevstřelilo žádný gól, Arsenal neskóroval ve čtyřech zápasech. Domácí obrana patří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,1 branky na utkání, hosté jsou na tom hůř, jejich obrana připustila průměrně 1,4 branky na zápas. Domácí tým Crystal Palace remizoval v posledních dvou zápasech. 

Chelsea vs. Burnley
V sobotu nás čeká 22. kolo Premier League a v něm se o body utkají Chelsea a Burnley. Domácí tým Chelsea je aktuálně se šestatřiceti body na čtvrté pozici v ligové tabulce, hosté jsou v tabulce o jedenáct příček níž na patnácté pozici, když získali čtyřiadvacet bodů. Chelsea v minulém ligovém kole hrála proti Brightonu a ztratila remízou dva body. Oproti tomu klub z Burnley vyšel z posledního utkání proti Aston Ville naprázdno, v posledních kolech jdou od jedné prohry ke druhé, jde již v pořadí o třetí v řadě. Nejlepšími zakončovateli jsou za Chelsea Tammy Abraham s dvanácti góly a za Burnley Chris Wood, který se trefil osmkrát. Blues v této sezóně vyhráli čtyři z deseti domácích zápasů. Hosté z Burnley venku uhráli dvě výhry z deseti zápasů. Burnley není příliš obávaným soupeřem na venkovních hřištích, když průměrně vstřelilo hostitelům 1 branku na venkovní zápas, Chelsea ovšem má na domácím hřišti vyšší brankový průměr 1,1 branky na zápas. Domácí Chelsea v tomto ročníku odehrála jen čtyři zápasy, ve kterých nevstřelila žádnou branku, hostující tým Burnley odehrál šest zápasů, ve kterých neskóroval. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,4 branky na utkání, hosté jsou na tom hůř, jejich obrana připustila průměrně 1,6 branky na zápas. Hosté mají v posledních utkáních sérii stejných výsledků, konkrétně třech proher. Favoritem jsou v tomto utkání podle rozdílu v postavení v tabulce domácí. 

Aston Villa vs. Manchester City
V neděli se odehraje 22. kolo Premier League, ve kterém se v 17:30 spolu střetnou Manchester City a Aston Villa. V tomto utkání se střetne sedmnáctý s třetím týmem aktuální ligové tabulky, hosté mají náskok třiadvacet bodů. V minulém kole hostující tým z Manchesteru City získal maximum bodů s Evertonem, v posledních dvou zápasech za sebou hosté brali plný počet bodů. Stejně tak domácí Aston Villa vyhrála s Burnley. Nejlepším střelcem Aston Villy je Jack Grealish se šesti brankami. V týmu hostů z Manchesteru City je nejlepším zakončovatelem Raheem Sterling s jedenácti góly. Hráči Aston Villy v této sezóně vyhráli čtyři z deseti domácích zápasů. Hosté z Manchesteru City venku uhráli šest výher z deseti zápasů. Manchester City je obávaným soupeřem na venkovních hřištích, když průměrně vstřelili hostitelům 2,7 branek na venkovní zápas, Aston Villa má na domácím hřišti nižší brankový průměr 1,3 branky na zápas. Aston Villa z jednadvaceti zápasů v této sezóně v pěti nevstřelila žádný gól, Manchester City neskórovali v jednom zápase. Defenziva hostujících Manchesteru City je pevná, průměrně obdržela 1,1 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou horší, když inkasovala průměrně 1,8 gólu na zápas. Hosté mají vítěznou sérii v posledních dvou zápasech. Situace v tabulce napovídá, že roli favorita budou plnit hosté z Manchesteru City. 

Bournemouth vs. Watford
Premier League má na programu 22. kolo, ve kterém v neděli v 15:00 hostí Bournemouth tým Watfordu. Oba týmy dělí v tabulce pouze jedna příčka, domácí jsou aktuálně na osmnáctém místě ligové tabulky, hosté drží devatenáctou příčku. V minulém kole hostující tým z Watfordu získal maximum bodů s Wolverhamptonem, v posledních dvou zápasech za sebou hosté brali plný počet bodů. Naopak domácí Bournemouth prohrál s West Hamem, což bylo již druhé zaváhání v řadě. Snajperem v týmu Bournemouthu je Harry Wilson, který dal šest gólů, za Watford se čtyřikrát prosadil Gerard Deulofeu. Hráči Bournemouthu v této sezóně vyhráli dva z deseti domácích zápasů. Hostující hráči Watfordu na venkovních hřištích vyhráli jeden z deseti zápasů. Watford není příliš obávaným soupeřem na venkovních hřištích, když průměrně vstřelil hostitelům 0,6 branek na venkovní zápas, Bournemouth ovšem má na domácím hřišti vyšší brankový průměr 1 branky na zápas. Domácí Bournemouth v tomto ročníku odehrál osm zápasů, ve kterých nevstřelil žádnou branku, hostující tým Watfordu odehrál deset zápasů, ve kterých neskóroval. Defenziva hostujícího Watfordu není příliš pevná, průměrně obdržela 1,6 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 1,5 gólu na zápas. Domácí tým Bournemouthu prohrál v posledních dvou zápasech. Hosté mají vítěznou sérii v posledních dvou zápasech. Bournemouthu se na domácím stadionu zatím příliš nedaří a hosté z Watfordu zase nevozí moc bodů z venkovních stadionů, je pravděpodobné, že se budou body dělit.
 

Přečtěte si také