PREVIEW - 5. kolo německé Bundesligy
Wolfsburg vs. Hoffenheim
Wolfsburg přivítá v pondělí ve 20:30 v rámci 5. kola Bundesligy ve Volkswagen Areně Hoffenheim. Oba týmy dělí v tabulce osm příček, domácí jsou aktuálně na pátém místě ligové tabulky, hosté drží třináctou příčku. Při posledním vzájemném utkání se týmy rozešly po výhře domácích z Wolfsburgu 1:4. V posledním ligovém kole hráči Wolfsburgu remizovali s Düsseldorfem, jde již o druhou remízu v řadě, naopak hosté z Hoffenheimu prohráli s Freiburgem. Snajperem v týmu Wolfsburgu je Wouter Weghorst, který dal tři góly, za Hoffenheim se jedenkrát prosadil Pavel Kadeřábek. Hráči Wolfsburgu v této sezóně vyhráli jeden ze dvou domácích zápasů. Hostující hráči Hoffenheimu na venkovních hřištích ještě nevyhráli, i když na to měli zatím jen dva pokusy. Wolfsburg je na domácím hřišti produktivní, když v průměru vstřelil 1,5 góly na zápas. Oproti tomu Hoffenheim není venku nijak produktivním týmem, respektive venku ještě neskóroval. Wolfsburg ze čtyř zápasů v této sezóně ze žádného nevyšel střelecky naprázdno, Hoffenheim neskóroval ve třech zápasech. Defenziva hostujícího Hoffenheimu není příliš pevná, průměrně obdržela 1,5 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou lepší, když inkasovala průměrně 0,8 gólu na zápas. Domácí se v posledních dvou zápasech rozešli se soupeři smírně remízou. Domácí Wolfsburg má na domácím hřišti průměr 1,5 vstřelené góly na zápas, hosté mají horší průměr 0 branky na venkovní zápas, Wolfsburg v tomto utkání neprohraje. 

Bremen vs. Leipzig
V sobotu se odehraje 5. kolo Bundesligy, ve kterém se v 18:30 spolu střetnou Lipsko a Brémy. Oba týmy dělí v tabulce devět příček, domácí jsou aktuálně na desátém místě ligové tabulky, hosté ligové tabulce vévodí. Poslední utkání na hřišti aktuálně domácího týmu Brém, skončilo výhrou domácích 2:1. Brémy v minulém ligovém kole hrály proti Unionu Berlín a získaly maximum bodů za výhru, poslední týdny jsou domácím ve formě, jde už o druhou výhru v řadě. Oproti tomu klub z Lipska remizoval s Bayernem a ztratil dva body. Nejlepšími zakončovateli jsou za Brémy Yuya Osako se třemi góly a za Lipsko Timo Werner, který se trefil pětkrát. Werder v této sezóně vyhráli jeden ze dvou domácích zápasů. Hosté z Lipska venku uhráli dvě výhry ze dvou zápasů. Brémy jsou na domácím hřišti produktivní, když v průměru vstřelily 2 góly na zápas. Oproti tomu Lipsko není venku nijak produktivním týmem, jeho brankový průměr je 3,5 branky na utkání. Brémy ze čtyř zápasů v této sezóně ze žádného nevyšly střelecky naprázdno, Lipsko neodehrálo zápas, kde by nevstřelilo alespoň jeden gól. Defenziva hostujícího Lipska je pevná, průměrně obdržela 0,8 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou horší, když inkasovala průměrně 2,2 gólu na zápas. Domácí prožívají v posledních dvou zápasech vítěznou sérii. Domácí v této sezóně inkasovali průměrně 2,2 branky na utkání, proti tomu hosté jsou na venkovních hřištích produktivní, dá se předpokládat, že domácí neudrží vzadu nulu. 

Schalke 04 vs. Mainz
Bundesliga má na programu 5. kolo, ve kterém v pátek ve 20:30 hostí Schalke tým Mainz. Domácí tým Schalke je aktuálně se sedmi body na šesté pozici v ligové tabulce, hosté jsou v tabulce o deset příček níž na šestnácté pozici, když získali tři body. Při posledním vzájemném utkání se týmy rozešly po výhře hostů z Mainz 3:0. Schalke v minulém ligovém kole hrálo proti Paderbornu a získalo maximum bodů za výhru, poslední týdny jsou domácím ve formě, jde už o druhou výhru v řadě. I klub z Mainz získal s Herthou tři body. Nejlepším střelcem Schalke je Amine Harit se dvěma brankami. V týmu hostů z Mainz je nejlepším zakončovatelem Robin Quaison se dvěma góly. Hráči Schalke v této sezóně vyhráli jeden ze dvou domácích zápasů. Hostující hráči Mainz na venkovních hřištích ještě nevyhráli, i když na to měli zatím jen dva pokusy. Mainz není příliš obávaným soupeřem na venkovních hřištích, když průměrně vstřelilo hostitelům 0,5 branek na venkovní zápas, Schalke ovšem má na domácím hřišti vyšší brankový průměr 1,5 branky na zápas. Schalke ze čtyř zápasů v této sezóně ve dvou nevstřelilo žádný gól, Mainz neskórovalo v jednom zápase. Domácí obrana patří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1 branky na utkání, hosté jsou na tom hůř, jejich obrana připustila průměrně 3,2 branky na zápas. Domácí mají formu a v posledních dvou zápasech vyhráli. V tomto utkání se jeví jako zajímavý tip na výhru domácích, kteří jsou dle postavení v tabulce jasným favoritem. 

Hertha Berlin vs. Paderborn
Další, v pořadí již 5. kolo Bundesligy nabídne střetnutí mezi Herthou a Paderbornem, které se odehraje v sobotu od 15:30 na Olympiastadion Berlin. Domácí tým Herthy je aktuálně s jedním bodem na osmnácté pozici v ligové tabulce, hosté jsou v tabulce pouze o jednu příčku výš na sedmnácté pozici, když získali jeden bod. V posledním ligovém kole berlínští hráči prohráli s Mainz, domácí prožívají těžkou sérii, je to v pořadí už třetí prohra za sebou, stejně jako hosté z Paderbornu prohráli se Schalke. Nejčastěji skórujícím hráčem v týmu Herthy je Marko Grujic, který dal dva góly, za Paderborn se dvakrát prosadil Streli Mamba. Hostující Paderborn na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně nevyhrál žádný zápas, domácí Hertha na svém stadionu v této sezóně nevyhrála zápas. Hertha v této sezóně ještě nevstřelila na domácím hřišti žádnou branku, Paderborn zaznamenal na venkovních hřištích průměrně 1,5 zásahu. Hertha ze čtyř zápasů v této sezóně ve dvou nevstřelila žádný gól, Paderborn neodehrál zápas, kde by nevstřelil alespoň jeden gól. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 2,5 branky na utkání, hosté jsou na tom podobně, jejich obrana připustila průměrně 3 branky na zápas. Domácím se aktuálně nedaří, nashromáždili už tři prohry v řadě. Domácí Hertha na domácím hřišti v této sezóně není žádným postrachem. Stejně tak ale hosté nevozí moc bodů z venkovních stadionů, zápas by mohl skončit remízou. 

Freiburg vs. Augsburg FC
Freiburg přivítá v sobotu v 15:30 v rámci 5. kola Bundesligy na Schwarzwald-Stadion Augsburg. Domácí tým Freiburgu je aktuálně s devíti body na třetí pozici v ligové tabulce, hosté jsou v tabulce o jedenáct příček níž na čtrnácté pozici, když získali čtyři body. Naposledy se tyto týmy utkaly na stadionu Freiburgu a zápas ovládli domácí z Freiburgu 5:1. V minulém kole hostující tým z Augsburgu získal maximum bodů s Frankfurtem. Stejně tak domácí Freiburg vyhrál s Hoffenheimem. Nejvíc branek v dresu Freiburgu vsítil Luca Waldschmidt, v barvách Augsburgu dal nejvíc branek Ruben Vargas. Hráči Freiburgu v této sezóně vyhráli jeden ze dvou domácích zápasů. Hostující hráči Augsburgu na venkovních hřištích ještě nevyhráli, i když na to měli zatím jen dva pokusy. Freiburg v této sezóně vstřelil na domácím hřišti průměrně 2 branky na zápas, Augsburg zaznamenal na venkovních hřištích průměrně 1,5 zásahu. Domácí Freiburg v tomto ročníku neodehrál žádný zápas, ve kterém by nevstřelil žádnou branku, hostující tým Augsburgu také neodehrál žádný zápas, ve kterém by se neprosadil alespoň jednou brankou. Defenziva hostujícího Augsburgu není příliš pevná, průměrně obdržela 2,5 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou lepší, když inkasovala průměrně 0,8 gólu na zápas. V tomto utkání se jeví jako zajímavý tip na výhru domácích, kteří jsou dle postavení v tabulce jasným favoritem. 

Frankfurt Eintracht vs. Dortmund
Bundesliga má na programu 5. kolo, ve kterém v neděli v 18:00 hostí Frankfurt tým Dortmundu. Domácí tým Frankfurtu je aktuálně se šesti body na deváté pozici v ligové tabulce, hosté jsou v tabulce o sedm příček výš na druhé pozici, když získali devět bodů. Naposledy se tyto týmy utkaly na stadionu Frankfurtu a zápas skončil nerozhodně 1:1. V minulém kole hostující dortmundští hráči získali maximum bodů s Leverkusenem. Naopak domácí Frankfurt prohrál s Augsburgem. Nejlepším střelcem Frankfurtu je Goncalo Paciencia se třemi brankami. V týmu hostů z Dortmundu je nejlepším zakončovatelem Paco Alcacer s pěti góly. Hostující Borussia  na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhráli jeden zápas, domácí Eintracht na svém stadionu v této sezóně vyhráli dva zápasy. Frankfurt v této sezóně vstřelil na domácím hřišti průměrně 1,5 branky na zápas, Dortmund zaznamenal na venkovních hřištích průměrně 2 zásahy. Frankfurt ze čtyř zápasů v této sezóně ze žádného nevyšel střelecky naprázdno, Dortmund neodehrál zápas, kde by nevstřelil alespoň jeden gól. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,2 branky na utkání, hosté jsou na tom podobně, jejich obrana připustila průměrně 1,2 branky na zápas. Hosté mají na venkovních hřištích průměr 2 góly na zápas, i v tomto utkání vstřelí alespoň jednu branku. 

Mönchengladbach vs. Düsseldorf
Další, v pořadí již 5. kolo Bundesligy nabídne střetnutí mezi Mönchengladbachem a Düsseldorfem, které se odehraje v neděli od 15:30 v Borussia Parku. Svěřenci domácího trenéra Marca Rose jsou aktuálně na sedmém místě ligové tabulky, hosté okupují jedenáctou pozici. Při posledním měření sil skončilo utkání výhrou hostujícího Düsseldorfu 3:1. Mönchengladbach v minulém ligovém kole hrál proti Kölnu a získal maximum bodů za výhru. Oproti tomu klub z Düsseldorfu remizoval s Wolfsburgem a ztratil dva body. Nejlepšími zakončovateli jsou za Mönchengladbach Alassane Plea se dvěma góly a za Düsseldorf Rouwen Hennings, který se trefil také dvakrát. Hostující Düsseldorf na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhrál jeden zápas, domácí Borussia na svém stadionu v této sezóně ještě nevyhrála žádný zápas. V této ligové sezóně domácí Mönchengladbach vstřelil na domácím hřišti průměrně 0,5 góly v jednom zápase. Hosté z Düsseldorfu na venkovních hřištích průměrně vstřelili 2 branky. Mönchengladbach ze čtyř zápasů v této sezóně v jednom nevstřelil žádný gól, Düsseldorf neodehrál zápas, kde by nevstřelil alespoň jeden gól. Domácí obrana patří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1 branky na utkání, hosté jsou na tom podobně, jejich obrana připustila průměrně 1,8 branky na zápas. Domácí Mönchengladbach má na svém stadionu průměr 0,5 vstřelené branky na utkání, hosté mají lepší průměr 2 branky na venkovní zápas, hosté v tomto zápase získají alespoň bod. 

Bayern München vs. Köln
Bundesliga má na programu 5. kolo, ve kterém v sobotu v 15:30 hostí Bayern Mnichov tým Kölnu. Oba týmy dělí v tabulce jedenáct příček, domácí jsou aktuálně na čtvrtém místě ligové tabulky, hosté drží patnáctou příčku. V minulém kole hostující kolínští hráči ztratili všechny body s Mönchengladbachem. Naopak domácí Bayern Mnichov remizoval s Lipskem. Nejlepšími zakončovateli jsou za Bayern Robert Lewandowski se sedmi góly a za Köln Simon Terodde, který se trefil jedenkrát. Bayern v této sezóně vyhrál jeden ze dvou domácích zápasů. Hostující hráči Kölnu na venkovních hřištích vyhráli jeden ze dvou zápasů. Bayern Mnichov je na domácím hřišti produktivní, když v průměru vstřelil 4 góly na zápas. Oproti tomu Köln není venku nijak produktivním týmem, jeho brankový průměr je 1,5 branky na utkání. Domácí Bayern Mnichov v tomto ročníku neodehrál žádný zápas, ve kterém by nevstřelil žádnou branku, hostující tým Kölnu odehrál jeden zápas, ve kterém neskóroval. Domácí obrana patří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1 branky na utkání, hosté jsou na tom podobně, jejich obrana připustila průměrně 1,8 branky na zápas. Podle postavení v tabulce jsou favoritem domácí, oba celky dělí 11 příček. 

Leverkusen vs. Berlin Union
V sobotu se odehraje 5. kolo Bundesligy, ve kterém se v 15:30 spolu střetnou Union Berlín a Leverkusen. Svěřenci domácího trenéra Petera Bosze jsou aktuálně na osmém místě ligové tabulky, hosté okupují dvanáctou pozici. V posledním ligovém kole hráči Leverkusenu prohráli s Dortmundem, stejně jako hosté z Unionu Berlín prohráli s Brémami. Nejlepším střelcem Leverkusenu je Kevin Volland s jednou brankou. V týmu hostů z Unionu Berlín je nejlepším zakončovatelem Sebastian Andersson se třemi góly. Hráči Leverkusenu v této sezóně vyhráli jeden ze dvou domácích zápasů. Hosté z Unionu Berlín venku ještě nedokázali vyhrát, i když na to měli zatím jen jeden zápas. V této ligové sezóně domácí Leverkusen vstřelil na domácím hřišti průměrně 1,5 góly v jednom zápase. Hosté z Unionu Berlín na venkovních hřištích průměrně vstřelili 1 branku. Leverkusen ze čtyř zápasů v této sezóně ve dvou nevstřelil žádný gól, Union Berlín neskóroval v jednom zápase. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,8 branky na utkání, hosté jsou na tom podobně, jejich obrana připustila průměrně 2 branky na zápas. Domácí Leverkusen má na domácím hřišti průměr 1,5 vstřelené góly na zápas, hosté mají horší průměr 1 branku na venkovní zápas, Leverkusen v tomto utkání neprohraje.
 

Přečtěte si také