Profi spáč a ochutnávač psího žrádla. Tohle je 10 nejpodivnějších zaměstnání na světě (I. díl)

Možnosti dnešní doby jsou stále větší a už dlouho neplatí, že si člověk musí hledat běžné zaměstnání. Občas to dokonce vypadá, že se každý den objevuje nová pracovní pozice, nad kterou by lidem před pár lety zůstával rozum stát.

Přečtěte si také: Začala sázet před pár měsíci. A už je díky Eurojackpotu bohatší o 10 milionů


Podívejte se na první pětici opravdu podivných prací. Kdoví, třeba mezi nimi najdete inspiraci, jež vám změní život.
 

1. Pozorovatel zasychající barvy

Napadlo by vás, že se někdo živí sledováním toho, jak schne nově natřená barva? Momentálně tuhle práci vykonává jistý muž ve Velké Británii, jenž tráví své dny natíráním kartonových desek a testováním, jak dlouho schnou nové směsi barev a jak se mění odstíny a struktury nátěru.
 

2. Nacpávač vlaků

Připadá vám, že je pražské metro občas až moc narvané? To byste měli vidět vlaky v Japonsku. Naštěstí existují takzvaní „ošijové“, kteří jsou najímáni, aby pomohli dostat co nejvíce lidí do vagonu. Jejich pracovní náplní je tlačit cestující dovnitř, dokud se i přes nadlimitní počet lidí uvnitř vlaku nepovede dveře úspěšně zavřít.
 

3. Profesionální spáč

Jeden finský hotel si najal „profesionálního spáče“, aby otestoval pohodlí hotelu. Tenhle člověk se může každou noc zadarmo vyspat v jiné hotelové posteli, ráno o ní napsat krátkou recenzi, v níž shrne, jak dobře se mu spalo, a za všechno dostane zaplaceno. No, neberte to!
 

4. Posuzovatel pachů

Aby společnosti mohly určit, jak účinné jsou nové parfémy a jiné vonné výrobky, najímají si členy „pachové poroty“. Jakmile dobrovolníci daný produkt vyzkouší, tihle porotci jim začnou očichávat dech, podpaží nebo třeba chodidla. Tak snad se povede už napoprvé a chudáci očichávači při tom příliš netrpí.
 

5. Degustátor psích krmiv

A když už je řeč o utrpení… ochutnali jste někdy psí krmivo? Někteří lidé si tím vydělávají a zkouší, jak (ne)chutné jsou nové masové konzervy, granule, pamlsky i kosti. Jejich hlavním úkolem je otestovat, jak dobře krmivo se svojí chutí a strukturou obstojí proti konkurenčním značkám psích krmiv i lidské stravě. Dobrou chuť!
 

Chcete být rentiérem?

K penězům naštěstí můžete přijít i mnohem příjemnější cestou. Třeba s Extra Rentou, která vám na příštích 20 let zajistí 100 000 měsíčně. Zajistěte si svůj tiket do zítřejšího losování na tomto odkazu.

Přečtěte si také