Sazkabet analýza 13. ligového kola
Plzeň Viktoria vs. Ostrava Baník
V neděli nás čeká 13. kolo 1. české fotbalové ligy a v něm se o body utkají Plzeň a Ostrava. V tomto utkání se střetne druhý se čtvrtým týmem aktuální ligové tabulky, domácí mají v tabulce náskok pět bodů. Naposledy, když se hrálo na hřišti aktuálně domácího týmu Plzně, skončil zápas nerozhodně 1:1. V minulém kole hostující ostravští hráči získali maximum bodů se Zlínem, v posledních dvou zápasech za sebou hosté brali plný počet bodů. Naopak domácí Plzeň prohrála s Boleslaví. Nejlepším střelcem Plzně je Jan Kopic s pěti brankami. V týmu hostů z Ostravy je nejlepším zakončovatelem Nemanja Kuzmanovič se třemi góly. Viktoriáni v této sezóně vyhráli pět ze šesti domácích zápasů. Hostující hráči Ostravy na venkovních hřištích vyhráli dva z pěti zápasů. Ostrava není příliš obávaným soupeřem na venkovních hřištích, když průměrně vstřelila hostitelům 1 branku na venkovní zápas, Plzeň ovšem má na domácím hřišti vyšší brankový průměr 2,3 branky na zápas. Plzeň ze dvanácti zápasů v této sezóně ve dvou nevstřelila žádný gól, Ostrava neskórovala ve třech zápasech. Domácí obrana patří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1 branku na utkání, hosté jsou na tom podobně, jejich obrana připustila průměrně 1,1 branky na zápas. Hosté mají v posledních utkáních sérii stejných výsledků, konkrétně dvou výher. Domácí Plzeň má na domácím hřišti průměr 2,3 vstřelené góly na zápas, hosté mají horší průměr 1 branku na venkovní zápas, Plzeň v tomto utkání neprohraje. 

Zlín vs. Mladá Boleslav
1. česká fotbalová liga má na programu 13. kolo, ve kterém v sobotu v 16:30 hostí Zlín tým Boleslavi. Domácí tým Zlína je aktuálně s deseti body na patnácté pozici v ligové tabulce, hosté jsou v tabulce o dvanáct příček výš na třetí pozici, když získali dvaadvacet bodů. Poslední vzájemné utkání skončilo výhrou hostů z Boleslavi 3:0. V minulém kole hostující boleslavští hráči získali maximum bodů s Plzní. Naopak domácí Zlín prohrál s Ostravou, což bylo již druhé zaváhání v řadě. Nejvíc branek v dresu Zlína vsítil Tomáš Poznar, v barvách Boleslavi dal nejvíc branek Nikolai Komlichenko. Hostující Boleslav na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně nevyhrála žádný zápas, domácí ševci na svém stadionu v této sezóně vyhráli dva zápasy. Boleslav není příliš obávaným soupeřem na venkovních hřištích, když průměrně vstřelila hostitelům 0,4 branek na venkovní zápas, Zlín ovšem má na domácím hřišti vyšší brankový průměr 0,7 branky na zápas. Zlín ze dvanácti zápasů v této sezóně v sedmi nevstřelil žádný gól, Boleslav neskórovala ve třech zápasech. Defenziva hostující Boleslavi není příliš pevná, průměrně obdržela 1,3 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 1,6 gólu na zápas. Domácím se aktuálně nedaří, nashromáždili dvě prohry v řadě. Situace v tabulce napovídá, že roli favorita budou plnit hosté z Boleslavi. 

Slavia Praha vs. Příbram
Další, v pořadí již 13. kolo 1. české fotbalové ligy nabídne střetnutí mezi Slavií a Příbramí, které se odehraje v sobotu od 19:00 v Edenu. Domácí tým Slavie je aktuálně s dvaatřiceti body na první pozici v ligové tabulce, hosté jsou v tabulce o dvanáct příček níž na třinácté pozici, když získali jedenáct bodů. Při posledním vzájemném utkání se týmy rozešly po výhře domácích ze Slavie 0:2. Slavii se v posledním ligovém kole proti Jablonci dařilo a brala plný počet bodů, domácí jsou ve formě, jde již o čtvrtou výhru v řadě za sebou. Hostující Příbram naopak remizovala a přišla o dva body s Olomoucí. Nejlepšími zakončovateli jsou za Slavii Josef Hušbauer se čtyřmi góly a za Příbram Michal Škoda, který se trefil pětkrát. Sešívaní v této sezóně vyhráli pět z pěti domácích zápasů. Hosté z Příbrami venku ještě nedokázali vyhrát, i když na to měli už pět zápasů. Slavie v této sezóně vstřelila na domácím hřišti průměrně 2 branky na zápas, Příbram v této sezóně na hřišti soupeřů ještě neskórovala. Slavie ze dvanácti zápasů v této sezóně v jednom nevstřelila žádný gól, Příbram dokonce neskórovala v sedmi zápasech. Defenziva hostující Příbrami není příliš pevná, průměrně obdržela 1,8 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou lepší, když inkasovala průměrně 0,2 gólu na zápas. Domácí mají formu a v posledních čtyřech zápasech vyhráli. V tomto utkání se jeví jako zajímavý tip na výhru domácích, kteří jsou dle postavení v tabulce jasným favoritem. 

Olomouc vs. České Budějovice
V sobotu nás čeká 13. kolo 1. české fotbalové ligy a v něm se o body utkají Olomouc a České Budějovice. Domácí tým Olomouce je aktuálně se sedmnácti body na sedmé pozici v ligové tabulce, hosté jsou v tabulce o sedm příček níž na čtrnácté pozici, když získali jedenáct bodů. V posledním ligovém kole olomoučtí hráči remizovali s Příbramí, stejným výsledkem skončila pro domácí i předchozí tři utkání, naopak hosté z Českých Budějovic vyhráli s Bohemians. Nejvíc branek v dresu Olomouce vsítil Jakub Plšek, v barvách Českých Budějovic dal nejvíc branek Patrik Brandner. Hostující České Budějovice na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhrály jeden zápas, domácí Olomouc na svém stadionu v této sezóně vyhrála tři zápasy. České Budějovice nejsou příliš obávaným soupeřem na venkovních hřištích, když průměrně vstřelily hostitelům 1,4 branek na venkovní zápas, Olomouc ovšem má na domácím hřišti vyšší brankový průměr 1,6 branky na zápas. Domácí Olomouc v tomto ročníku odehrála jen dva zápasy, ve kterých nevstřelila žádnou branku, hostující tým Českých Budějovic odehrál čtyři zápasy, ve kterých neskóroval. Defenziva hostujících Českých Budějovic není příliš pevná, průměrně obdržela 2 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou lepší, když inkasovala průměrně 1,2 gólu na zápas. Domácí tým Olomouce remizoval v posledních třech zápasech. Mírným favoritem jsou v tomto zápase domácí hráči Olomouce, kteří mají v tabulce náskok 6 bodů, domácí v tomto utkání neprohrají. 

Liberec vs. Jablonec
V sobotu nás čeká 13. kolo 1. české fotbalové ligy a v něm podještědské derby, o body se utkají Liberec a Jablonec. V tomto utkání se střetne desátý s pátým týmem aktuální ligové tabulky, hosté mají náskok šest bodů. Naposledy se tyto týmy střetly na hřišti hostů na Střelnici a utkání skončilo výhrou aktuálních hostů z Jablonce 1:0. V minulém kole hostující jablonečtí hráči ztratili všechny body se Slavií. Stejně tak domácí Liberec prohrál se Slováckem. Nejlepším střelcem Liberce je Roman Potočný s pěti brankami. V týmu hostů z Jablonce je nejlepším zakončovatelem Jan Matoušek s pěti góly. Hráči Liberce v této sezóně vyhráli dva z pěti domácích zápasů. Hosté z Jablonce venku uhráli jednu výhru z pěti zápasů. Jablonec není příliš obávaným soupeřem na venkovních hřištích, když průměrně vstřelil hostitelům 0,8 branek na venkovní zápas, Liberec ovšem má na domácím hřišti vyšší brankový průměr 1,8 branky na zápas. Liberec ze dvanácti zápasů v této sezóně ve dvou nevstřelil žádný gól, Jablonec neskóroval ve třech zápasech. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,4 branky na utkání, hosté jsou na tom podobně, jejich obrana připustila průměrně 1,4 branky na zápas. Domácí Liberec má na svém stadionu průměr 1,8 vstřelené branky na utkání, hosté mají nižší průměr 0,8 branky na venkovní zápas, domácí v tomto zápase neprohrají. 

Karviná FC vs. Slovácko 1. FC
1. česká fotbalová liga má na programu 13. kolo, ve kterém v neděli v 15:30 hostí Karviná tým Slovácka. V tomto utkání se střetne dvanáctý se šestým týmem aktuální ligové tabulky, hosté mají náskok sedm bodů. Při posledním vzájemném utkání se týmy rozešly po výhře hostů ze Slovácka 2:0. V minulém kole hostující tým ze Slovácka získal maximum bodů s Libercem. Naopak domácí Karviná prohrála se Spartou. Nejlepšími zakončovateli jsou za Karvinou Michal Petráň se třemi góly a za Slovácko Ondřej Šašinka, který se trefil čtyřikrát. Hráči Karviné v této sezóně nevyhráli žádný z pěti domácích zápasů. Hosté ze Slovácka venku uhráli dvě výhry ze šesti zápasů. Karviná v této sezóně vstřelila na domácím hřišti průměrně jen 0,4 branky na zápas, Slovácko zaznamenalo na venkovních hřištích průměrně pouze 1 zásah. Karviná ze dvanácti zápasů v této sezóně v šesti nevstřelila žádný gól, Slovácko neskórovalo ve čtyřech zápasech. Domácí obrana patří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,2 branky na utkání, hosté jsou na tom hůř, jejich obrana připustila průměrně 1,6 branky na zápas. Oběma týmům se v koncovce příliš nedaří, dá se předpokládat, že nepadnou víc než 3 branky. 

Teplice vs. Sparta Praha
V neděli se odehraje 13. kolo 1. české fotbalové ligy, ve kterém se v 18:00 spolu střetnou Sparta a Teplice. Svěřenci domácího trenéra Stanislava Hejkala jsou aktuálně na devátém místě ligové tabulky, hosté okupují osmou pozici. Poslední vzájemné utkání skončilo výhrou domácích Teplic 0:1. Teplice v minulém ligovém kole hrály proti Opavě a získaly maximum bodů za výhru, poslední týdny jsou domácím ve formě, jde už o druhou výhru v řadě. I klub ze Sparty získal s Karvinou tři body. Nejlepšími zakončovateli jsou za Teplice Jakub Mareš se šesti góly a za Spartu Kaku Kanga, který se trefil sedmkrát. Hostující Sparta na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhrála jeden zápas, domácí Teplice na svém stadionu v této sezóně vyhrály dva zápasy. Sparta není příliš obávaným soupeřem na venkovních hřištích, když průměrně vstřelila hostitelům 1,6 branek na venkovní zápas, Teplice mají na domácím hřišti nižší brankový průměr 1 branky na zápas. Domácí Teplice v tomto ročníku odehrály tři zápasy, ve kterých nevstřelily žádnou branku, hostující tým Sparty také odehrál tři zápasy, ve kterých neskóroval. Defenziva hostující Sparty není příliš pevná, průměrně obdržela 1,5 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou lepší, když inkasovala průměrně 1 gól na zápas. Domácí mají formu a v posledních dvou zápasech vyhráli. Domácí mají na svém hřišti průměr 1 vstřelený gól na utkání, hosté mají vyšší průměr 1,6 branky na zápas venku, hosté ze Sparty v tomto zápase získají alespoň bod. 

Bohemians 1905 vs. Opava
V neděli nás čeká 13. kolo 1. české fotbalové ligy a v něm se o body utkají Bohemians a Opava. Oba týmy dělí v tabulce pět příček, domácí jsou aktuálně na jedenáctém místě ligové tabulky, hosté jsou v tabulce poslední. Naposledy, když se hrálo na hřišti aktuálně domácího týmu Bohemians, skončil zápas nerozhodně 1:1. V posledním ligovém kole vršovičtí hráči prohráli s Českými Budějovicemi, jde již o jejich druhou prohru v řadě, stejně tak hosté z Opavy prohráli s Teplicemi. Nejlepšími zakončovateli jsou za Bohemians Kamil Vacek se dvěma góly a za Opavu Rene Dedic, který se trefil třikrát. Klokani v této sezóně vyhráli tři z pěti domácích zápasů. Hosté z Opavy venku uhráli jednu výhru ze šesti zápasů. V této ligové sezóně domácí Bohemians vstřelili na domácím hřišti průměrně 2 góly v jednom zápase. Hosté z Opavy na venkovních hřištích průměrně vstřelili 0,7 branky. Domácí Bohemians v tomto ročníku odehráli ovšem pět zápasů, ve kterých nevstřelili žádnou branku, hostující tým Opavy také odehrál pět zápasů, ve kterých neskóroval. Defenziva hostující Opavy není příliš pevná, průměrně obdržela 1,8 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 1,8 gólu na zápas. Domácím se nedaří a v posledních dvou zápasech padli. Domácí jsou v koncovce na svém stadionu poměrně produktivní a hostující obrana v této sezóně obdržela průměrně 1,8 branky, hostující Opava neudrží čisté konto.
 

Přečtěte si také