Užijte si běh ještě trochu víc díky těmto 5 aplikacím

Běžecké aplikace měří čas i vzdálenost, některé z nich však nezůstávají jen u toho. Jsou i takové, co motivují hrou se zombíky. Jaké jsou nejoblíbenější aplikace, které vás zvednou z gauče a donutí se rozběhnout?

Hýbejte se s Runkeeperem

V jednoduchosti je krása. A to platí i o aplikaci Runkeeper, která navzdory svému názvu neměří jen běh, ale i dalších 13 aktivit, a to včetně jízdy na invalidním vozíku. Je to super aplikace hlavně pro udržení motivace.
 

Přečtěte si také: Víc se hýbejte a buďte zdravější. Nejlepší fitness trackery, které můžete pořídit


Zadáte-li si cíl třeba zhubnout 5 kilogramů, nebo uběhnout za týden 30 kilometrů, Runkeeper vás bude pravidelně informovat o výsledcích – posílá emailové notifikace s gratulací, kdykoliv dosáhnete osobního rekordu ať už v rychlosti, vzdálenosti, době tréninku či počtu spálených kalorií.
 

Sdílejte s Runtasticem

Runtastic ve verzi zdarma nenabízí žádné zázraky, a navíc je plný reklamních bannerů, které ubírají na přehlednosti. V jednorázově placené PRO verzi za 269 korun na měsíc se už ale dějí (skoro) zázraky. Aplikace vás při pohybu snímá a naživo streamuje váš pohyb na web, kde vás mohou sledovat přátelé.

Ti uvidí, kolik už máte za sebou, a jak rychle běžíte. Navíc vás můžou povzbudit hlasovou zprávou, která se vám okamžitě přehraje. Další zajímavostí placené verze jsou inspirativní příběhy v podcastech (pouze v angličtině), které si můžete stáhnout a poslouchat při běhu.
 

Překonávejte kopce se Stravou

Velmi rozšířená je především v zámoří, bohužel i proto je pouze v angličtině. Seznam přátel přímo v aplikaci a dobrá provázanost na sociální sítě umožňuje srovnat vaše rekordy s ostatními. Pokud vám s ohledem na ochranu soukromí nevadí sdílet polohu, oceníte, že automaticky odesílá data o výkonu.

Po upgradu na plnou verzi (199 korun měsíčně) dodá důkladnou analýzu sportovního výkonu. Jedna z nejzábavnějších předností je možnost vytvářet vlastní závodní segmenty – (například nejvyšší kopec, nejdelší most atd.), sdílet je s ostatními a navzájem překonávat své rekordy.
 

Trénujte s Endomondem

Další v Česku velmi oblíbená aplikace nabízí přehlednou grafiku a přesnost měření. Zamilujete si ji, pokud chcete projíždět statistiky a vzpomínat na svoje tréninky. Při ukládání toho právě dokončeného jej můžete několika větami nebo klidně slohem (ostatní aplikace umožňují jen jednoduché popisky) popsat a přidávat neomezené množství fotek.

Podobně jako Strava nabízí Endomondo různě šílené výzvy, kterých se můžete účastnit nebo je sami vytvářet. Některé jsou dokonce sponzorované a můžete si tak vyběhat i nějakou malou odměnu.
 

Bavte se se Zombies, Run!

Takhle to vypadá, když vývojáři popustí uzdu fantazii a místo další běžecké aplikace pošlou do světa epickou hru, díky které sice běžíte, ale máte u toho tak trochu strach. Zombíky uslyšíte ve sluchátkách už po pár desítkách metrů a vaším úkolem je jim, samozřejmě, uniknout, abyste se nestali jejich svalnatou obětí. Pokud si chcete vaše tréninky trochu okořenit misí pro záchranu světa, v placené verzi se můžete vyřádit. A možná vás to i zrychlí.
 

Soustřeďte se na výkon, neřešte mobilní data

Využívat mobilní aplikace na běhání mimo domov a běhací pás je bez mobilních dat prakticky nemožné. Na cestě za štíhlejším a zdravějším já vám tak určitě přijde vhod letní akce SAZKAmobilu, kde je nyní mobilní internet ještě o trochu výhodnější.

Při dokupu balíčů přes mobilní aplikaci, která je zdarma jak pro Android, tak iOS, můžete až do konce prázdnin pořídit 1 GB za 70 Kč (místo 100 Kč), balíček 5 GB seženete za 270 Kč (z původních 350 Kč). Nabídka platí jak pro majitele předplacenek, tak i pro tarifní zákazníky.

Klikněte pro více informací na tento odkaz.
 

Přečtěte si také