Vykročte do života po výhře správnou nohou. Výherci radí, co po výhře (ne)dělat (I. díl)

Výhra v loterii odstartuje ve vašem životě úplně novou kapitolu. To, jestli se ponese na vlně radosti, nebo ji budou doprovázet slzy, přitom záleží hlavně na vašem přístupu. Máme pro vás rady od českých i světových výherců, s nimiž můžete svůj nový život začít co nejlépe!

1. Svěřujte se s rozmyslem

Máte chuť vykřičet radostnou novinku o výhře do celého světa? Věřte, že mnohem lepší je zůstat obezřetný.
 

Přečtěte si také: Eurojackpot z něj udělal milionáře. Překvapí vás, co si za výhru pořídí


Peníze mají schopnost přitahovat mnohdy nechtěnou pozornost, která způsobuje více problémů než užitku. O nenadálém získání peněz proto mluvte jen se svými blízkými, jimž skutečně důvěřujete.
 

2. Pracujte se svými emocemi

Patříte mezi kliďase, které nic nerozhází, nebo vás naopak vykolejí i ta nejmenší změna? Příval silných emocí vás nejspíš zasáhne tak jako tak. Pocity se u vás navíc mohou střídat jako na běžícím pásu.

Objevit se mohou ty pozitivní, jako je štěstí a radost, ale i ty negativní, například strach ze ztráty peněz či nervozita. Lišit se bude jejich četnost i intenzita, vždy je ovšem dobré s nimi pracovat a popovídat si o nich s někým, komu věříte.
 

3. Sbohem, dluhy!

Předtím, než si začnete plnit své sny, obdarujete okolí a pořídíte si všechny vytoužené věci, poplaťte veškeré půjčky i dluhy. I ty bezvýznamné a malé. Zbavíte se tím nepříjemných finančních povinností a vyhrané peníze si budete moct naplno užívat s čistým štítem.
 

4. Naučte se odmítat

Dříve nebo později se nejspíš o vaší výhře dozví i širší okolí a vy se stanete centrem pozornosti. Spolu s tím se vám lidé nejspíš začnou svěřovat se svými smutnými osudy a náročnými finančními situacemi.

Jenže ne každý si zaslouží vaši důvěru a pomoc. Je tedy nutné se naučit říkat „ne“ a pomocnou ruku podat jen tomu, kdo ji opravdu potřebuje a nijak vás nevyužije. Někomu to může připadat chamtivé a sobecké, ve skutečnosti jde ale jen o ochranu sebe sama.
 

5. Neutraťte všechno naráz

Udělat radost sobě i svým blízkým je důležité, velké útraty je však dobré si předem trošku rozmyslet. Ze statistik vyplývá, že až 70 % všech výherců utratí celou svou výhru do pěti let. A nezáleží na tom, kolik vyhráli. Drtivá většina výherců proto doporučuje konzultaci s důvěryhodným finančních poradcem.
 

Změňte svůj život s Eurojackpotem

Jste připraveni na výhru? Tak hurá pro tiket, třeba ten do Eurojackpotu! Seženete ho v prodejnách s nabídkou Sazky i na internetu. Klikněte si pro něj na našich stránkách.

Přečtěte si také