Wikipedie, zeměpis i umění. Nejlepší encyklopedie pro váš chytrý telefon

Aplikace z dnešního výběru jsou jako dělané pro vaše školou povinné potomky. Ale nejen pro ně, spoustu nového se v nich dozvíte i vy. 

Přečtěte si také: Užijte si zimu naplno díky těmto aplikacím


Aplikace zábavnou formou přiblíží znalosti ze zeměpisu, kdy si formou kvízu zopakujete hlavní města nebo vlajky. Snad úplně všechno, co vás zajímá, se dozvíte na Wikipedii. Tu webovou určitě znáte, na smartphonu ale nabízí funkce a vychytávky, které vás budou opravdu bavit. Pomyslným zlatým hřebem je Google Arts & Culture, která ukazuje, že i učení může být opravdu zábavné.
 

Wikipedia

Android, iOS, web/Zdarma/4,5*


Jestli hledáte skutečně nejširší studnici informací, kterou můžete dostat do své kapsy, je to právě Wikipedia. Otevřená encyklopedie, s níž pomáhají uživatelé z celého světa, nabízí přes 40 milionů článků ve víc než 300 jazycích. A díky mobilní aplikaci dostává získávání nových vědomostí zcela nový rozměr.
 

Stáhnout aplikaci pro Android nebo iOS


Články si můžete uložit a číst i v režimu offline, zvolíte si tu také témata, co vás zajímají, a tak budete mít vždy přístup k nejnovějším článkům. Lze tu také uzpůsobit velikost textu, barvu pozadí a vše si také můžete uspořádat do složek. K tomu nechybí bohatá obrazová encyklopedie či možnosti úprav nebo sdílení. To vše zdarma.
 

Světová geografie

Android, iOS/Zdarma (+ premium)/4,7*


Země světa, jejich hlavní města a vlajky jsou učivem základní školy, řekněme si ale upřímně, že opáčko by si sem tam měl dát každý z nás. A nemusíme přitom chodit ani třeba do vnitrozemní Afriky, kdo dokáže vyjmenovat metropole a určit vlajky třeba takových pobaltských zemí?
 

Stáhnout aplikaci pro Android nebo iOS


Několik stovek až tisíc otázek nabízejí aplikace Světová geografie. U každého operačního systému je vytvořil jiný vývojář, jejich princip je ale velmi podobný. V nabídce je několik náročností a kromě už zmíněných vlajek a hlavních měst budete hádat i sousední země či významné pamětihodnosti.
 

Google Arts & Culture

Android, iOS, web/Zdarma/4,6*


O této aplikaci jsme už před nějakým časem psali, protože ale pořád nikdo nic lepšího, co se umění týče, nevymyslel, s radostí ji zařazujeme znovu. Tím hlavním jsou tu umělecká díla a informace z víc než dvou tisícovek institucí z osmdesáti zemí světa. Včetně ČR. Obrazy, sochy i další si lze prohlédnout do posledního detailu v obřím zvětšení, absolvovat ale můžete také procházky kolem nejvýznamnějších pamětihodností světa.
 

Stáhnout aplikaci pro Android nebo iOS


Anebo si hrát. Aplikace promění vaše selfie či fotku ve známé umělecké dílo, pomocí rozšířené reality obraz přenesete do svého obýváku a jsou tu také speciální akce, kdy se víc dozvíte kupříkladu o určitém uměleckém směru nebo kultuře v dané zemi. 
 

Učte se třeba při čekání na autobus

Učit se můžete v klidu svého domova večer po práci nebo škole. Nové znalosti ale můžete čerpat třeba i při dlouhé chvíli, když čekáte na autobus ne ve frontě, a večer vám tak zbyde na zábavu. Nedostatek mobilních dat vás přitom nebude trápit, když si zvolíte SAZKAmobil.

Naši zákazníky mají data buď za férové ceny, nebo úplně zdarma. 1 GB mobilního internetu startuje na částce 17 Kč, mobilní internet ale také dáváme jako Odměnu za dobití. Pokud si doplníte kredit za 400 Kč a více, dostanete od nás 2 GB dat, při dobití od 300 do 390 Kč je to pak 1 GB mobilního internetu.

Chcete i vy data zdarma? SIM kartu nyní získáte o třetinu levněji! Jen za 99 Kč dostanete kredit 150 Kč, ve schránce ji budete mít za pár dní a poštovné je na nás. Objednávejte ji na našem e-shopu.

Přečtěte si také