Pozdrav z Wake Surf Náklo: Jak se sedí na modulárním nábytku od Sazky a kdo jsou Sazka Champs?
Teploty stoupají, dny se prodlužují a sluníčko svítí – to je přesně ta kombinace, která nahrává všem letním venkovním aktivitám. V sobotu 1. června odstartovala také sezóna v areálu Wake Surf Náklo u Olomouce. A chybět u toho nemohl ani Jan Bican se svým podcastem My děti ze stanice 2020. Jedním z hostů byla také naše kolegyně ze Sazky Sarah Vegnerová, která se rozpovídala o svých bohatých sportovních aktivitách, představila projekt Sazka Champs a platformu reLosy.


Přečtěte si také: Jak se nosí Sazka Kickz? Nejen to prozradila Jitka Nováčková v podcastu My děti ze Stanice 2020


Sarah Vegnerová, Alex Sedláčková a DJ Forrest Pine se sešli jako hosté podcastu Jana Bicana My děti ze stanice 2020 na zahájení letní sezóny areálu Wake Surf Náklo u jednoho mikrofonu. Ve 112. epizodě podcastu si povídali o tom, jak se těší na léto, jaké mají plány, jak si plní své sny a jak to vše jde dohromady s udržitelností. Sarah zároveň představila nový vlajkový sportovní projekt Sazka Champs.


Plní si sny a inspirují mladou generaci

Sazka Champs je dlouhodobý projekt, který podporuje mladé talentované sportovce a pomáhá jim na cestě za jejich sny – třeba za účastí na olympijských hrách. Zároveň se snaží ukázat, že sport nejsou jen výkony a čísla, ale že to je dlouhá životní cesta s většími či menšími odbočkami. Tým Sazka Champs tvoří momentálně 14 mladých talentovaných sportovců, zástupců různých sportovních odvětví, kteří vypráví svůj příběh.
 
K dalším cílům Sazka Champs patří popularizovat méně známé sporty, jako je třeba paradrezura nebo bouldering, dále inspirovat mladou generaci ke sportování, a tak trochu ji vést ke zdravému životnímu stylu.


Jak se sedí na stíracích losech? 

Při každém rozhovoru je vždy potřeba na něčem sedět. A hosté podcastu seděli opravdu stylově a udržitelně. Ptáte se na čem? Na upcyklovaném Sazka modulárním nábytku, který je jedním z produktů, který vznikl v rámci platformy reLosy. Ze starých výherních a neprodaných losů byl vyroben upcyklovaný materiál, který je tak odolný a pevný, že z něj lze vyrobit modulární nábytek.
 

O design nábytku, který je ze 70 % tvořen starými stíracími losy a zbylých 30 % je měkký recyklovaný plast, se postaral Filip Krampla. Na místě byly zároveň k vidění unikátní tenisky Sazka Kickz, kterých je na světě jen 200 párů a vrchní stříbrná vrstva je stíratelná, stejně jako los. Design tenisek je inspirován oblíbenými losy Rentiér.
 

Chcete vědět, jak se na žlutých hexagonech modulárního nábytku sedí a kolik tun losů bylo na jeho výrobu použito? Poslechněte si 112. díl podcastu My děti ze stanice 2020. Dostupný je na platformách Spotify, Apple Podcasts a Deezer Podcasts.

Autor fotografií: Michaela Martinátová 
 

Přečtěte si také