Budoucnost bydlení: 3+1 na hladině moře

Už v roce 2024 se chystá na moře vyplout největší jachta světa Somnio. Teda jachta… Je to spíše malé plovoucí město, které zájemcům nabídne 39 velmi luxusních bytů a také výhledy, co nemají obdoby – každý den mohou být jiné.

Přečtěte si také: Šok, štěstí, slzy i pořádný panák. 5 nejčastějších reakcí našich výherců


Obří plavidlo bude mít celkem šest pater, na kterých se bude nacházet 39 luxusních bytů. Cena za byt začíná na 9,5 milionu eur, zhruba 240 milionů korun, a nutno zmínit, že čtvrtina bytů už nyní zná svého majitele.
 

VIP bydlení jen pro zvané

I pokud máte zrovna požadovaný obnos na svém účtu, získat na luxusní jachtě byt se vám i tak možná nepodaří. Nový domov na moři se pordává pouze doporučeným nebo pozvaným zájemcům.

Když se ale mezi šťastlivce dostanete, užívat si budete opravdového pohodlí. Každá jednotka bude disponovat vlastní posilovnou a knihovnou, společný prostor pak má zahrnovat vinný sklep s tisíci lahvemi oblíbeného nápoje, bazén či tenisové kurty.
 

Z New Yorku do Antarktidy

 

„Somnio je jediná rezidenční jachta na světě a byla navržena tak, aby dostála náročným standardům. Majitelé budou sdílet opravdu unikátní život na moři,“ uvedl kapitán lodi Erik Bredhe.

Jak už bylo řečeno, jachta by měla vyplout v roce 2024 a o roční trase se vždy musí společně dohodnout majitelé bytů. V propagačním materiálu se hovoří třeba o týdnu v New Yorku nebo o expedici do Antarktidy.

Plavidlo, jehož výroba si vyžádá 600 milionů dolarů (13,2 miliardy korun), bude dlouhé 222 metrů, a stane se tak největší rezidenční jachtou světa. Aktuálně je největší rezidenční jachtou plavidlo The World dlouhé 196 metrů.
 

Připojí se i vědci

O pasažéry se bude starat špičkový tým kuchařů, someliérů, ale i zdravotníků, kteří poskytnou péči včetně prevence před pandemií koronaviru. K posádce se dále připojí experti na klima a mořští biologové, kteří studují život v moři a oceánech.

Je to sice jachta pro zvané, ale řekněte… Kdo z vás by se nenechal zlákat rozmanitým výhledem? Abyste si mohli dopřát luxusní bydlení, dlouho šetřit určitě nemusíte: Už v pátek se v Eurojackpotu hraje o 507 milionů korun.

Klikněte si pro vstupenku do slosování na tento odkaz.
http://bit.ly/OnlineEurojackpot

Autor fotografií: VARD.

Přečtěte si také