Síň hanby: Tohle je 5 nejhorších smartphonů všech dob!

Ne každý projekt končí úspěšně a důkazem jsou i některé modely smartphonů, s nimiž jejich výrobci neslavili zrovna velký úspěch. Od doby, co jsou chytré telefony na trhu, jich totiž vyšlo hned několik, které za kvalitní nelze považovat ani se zavřenýma očima. A tohle je pět z nich.

Samsung Galaxy Note 7


Ne vždycky se dá spolehnout na zvučná jména. Zářným příkladem je Samsung Galaxy Note 7 z roku 2016. Sliboval mnohé, a přestože šlo o opravdu výkonný telefon s podporou stylusu, kontrola kvality pár věcí opomenula. A tak se stalo, že některé kousky samovolně vzplanuly nebo explodovaly.
 

Přečtěte si také: Máte hlad nebo vás jen honí mlsná? Tyhle aplikace vás nenechají ve štychu!


Na vině prý byla vadná baterie a netrvalo dlouho, než byl model po celém světě stažen z trhu a jeho majitelé obdrželi výzvu k jeho vrácení. Pro případ, že by si ho nějaký nadšenec chtěl nechat, zazdila společnost jeho používání softwarovou aktualizací.
 

iPhone 5C


Ani Apple nemusí být pokaždé zárukou kvality a úspěchu. iPhone 5C se na trh dostal v roce 2013 a ani zdaleka se nedokázal přiblížit laťce, kterou nastavil model z předchozího roku.

Postrádal rozšiřitelné úložiště i čtečku otisků prstů, rychlost jeho výkonu stála za starou bačkoru a příliš nepotěšil ani svou estetikou. Zasazený byl totiž do levně vypadajícího plastového obalu.
 

BlackBerry Storm


Co dostanete, když spojíte špatný design a uspěchané vydání? Blackberry Storm z roku 2008. Na trh dorazil v době, kdy chtěl dotykový mobil dělat snad každý výrobce, a tahle značka rozhodně nehodlala zůstat pozadu. Jenže s vydáním svého přelomového telefonu se mírně unáhlila.

Dotyková obrazovka reagovala se značným zpožděním, baterie měla naprosto otřesnou výdrž, software byl zastaralý a chyběla i podpora Wi-Fi. Prodalo se ho sice něco kolem jednoho milionu kusů, většina zákazníků ale telefon rychle vrátila.
 

HTC Thunderbolt


Telefon HTC Thunderbolt z roku 2011 se dá považovat za první 4G smartphone s podporou vysokorychlostního přenosu dat LTE. Na papíře to všechno znělo hezky, jenže chuť očekávání hodně rychle zhořkla.

Nejen, že se uvedení telefonu dočkalo odložení, ale když k němu konečně došlo, slibované LTE sítě byly značně omezené. A aby toho nebylo málo, mobil se samovolně restartoval a jeho baterie skoro nic nevydržela. Neberte ho, že?
 

Amazon Fire Phone


Když ve společnosti Amazon zjistili, že tablety jim přinesly poměrně dobrý finanční úspěch, rozhodli se zkusit prorazit i na poli smartphonů. Jejich debut s modelem Amazon Fire Phone z roku 2014 se ovšem moc nevydařil.

Telefon byl neúnosně pomalý, jeho baterie neměla žádnou výdrž a zaujmout nedokázal ani svým vzhledem. Trvalo to necelý rok, než společnost uznala, že tohle byl krok vedle a přiznala porážku společně se ztrátou čítající miliony korun.
 

Získejte data zdarma

Kvalitních mobilů, za které stojí nějaký ten peníz utratit, je naštěstí mnohem více. Máte jeden vybraný, nebo ho už držíte v ruce? Dopřejte mu pořádnou porci dat s rychlostí až 400 Mb/s. SAZKAmobil má pro vás mobilní internet za neodolatelné ceny, ale také zdarma jako Odměnu za dobití v hodnotě aspoň 300 Kč.

To ale rozhodně není všechno. Jen největší virtuální operátor totiž mění telefonní čísla na šťastná. Je tomu tak díky loterii SAZKAmobil Šance, kde jsou zákazníci ve hře jen za dobití kreditu. A kde už v pondělí můžete vyhrát jackpot 440 tisíc korun.

Nemáte svou předplacenku nebo ji chcete někomu věnovat jako dárek? Nyní si ji můžete koupit s 50% slevou! Kartu s kreditem 150 Kč tak získáte za pouhých 75 Kč a navíc s dopravou zdarma. Pořiďte si ji z klidu a pohodlí domova na tomto odkazu.

Přečtěte si také