3. červen je Světovým dnem jízdního kola. Už máte plán, jak tento svátek všech cyklistů oslavit?
Jízdní kolo – něco tak obyčejného, a přitom tak geniálního, že má i svůj vlastní den, který mu je zasvěcen. 3. červen byl Valným shromážděním OSN vyhlášen za Světový den jízdního kola. Tento dopravní prostředek, který lidé využívají už více než dvě století, ocenila mezinárodní organizace za jeho unikátnost, dlouhověkost a všestrannost. Kolo je jednoduché, cenově dostupné, spolehlivé, čisté, ekologické, a přitom zábavné i užitečné. A co víc? Čechy cyklistika baví a nás v Sazce také!


Přečtěte si také: Czech Tour se blíží a pro fanoušky cyklistiky chystá řadu novinek. Sazka bude opět u toho!


O tom, že Sazka fandí cyklistice a všem těm, které kolo baví, není pochyb. A to nejen na Světový den cyklistiky. V roce 2023 společnost výrazně rozšířila podporu cyklistiky. Vedle financování největšího silničního etapového závodu, který se jede v České republice – Czech Tour, začala Sazka šlapat i do dalších disciplín. Stala se exkluzivním partnerem Českého svazu cyklistiky.
 
„Do prostředí cyklistiky jsme vstoupili již před několika lety, ale nyní jsme se rozhodli naši podporu tohoto skvělého sportu zásadně rozšířit. Vedle tradiční silniční disciplíny a dynamicky rostoucí kategorie BMX se díky partnerství se svazem rozkročíme i do dalších disciplín. Díváme se také na to, jak v mužských i ženských kategoriích podporovat mladé cyklistické talenty,“ říká Dominika Němcová, manažerka sponzoringu společnosti Sazka.


Prague Bike Fest 2024 opět přitáhl tisíce lidí

Jednou z nejvýznamnějších akcí pro všechny cyklo nadšence, na které se Sazka podílí, je Prague Bike Fest. Tento festival je oslavou cyklistiky v hlavním městě a přitahuje tisíce fanoušků všech věkových kategorií z celé země. Je skvělou příležitostí, jak si užít den plný zábavy a sportu s celou rodinou.


Czech Tour 2024 bude pořádně nadupaná

Sazka je generálním partnerem Czech Tour. Tento prestižní etapový závod přivádí do naší země špičkové profesionální cyklisty z celého světa. Pro letošní ročník je připravena řada novinek, a dokonce je již potvrzena rekordní účast osmi týmů z nejvyšší světové kategorie. Takže je rozhodně na co se těšit! Budete u toho na konci července (25.7. – 28.7. 2024) s námi? Pro ty, kteří nebudou moci atmosféru Czech Tour nasát přímo na místě, budou letos premiérově připraveny také přímé televizní přenosy.
 
Sazka svým partnerstvím přispívá k organizaci a zajištění vysoké úrovně závodu, který je nejen sportovním zážitkem, ale i významnou událostí pro fanoušky cyklistiky. „Už vloni jsme oznámili, že Czech Tour chceme během několika let dostat mezi nejlepší cyklistické závody v Evropě a mezi největší sportovní akce v Česku. Máme radost, že letošní ročník potvrzuje, že jsme na dobré cestě,“ říká Dominika Němcová.


Freestyle BMX akce

Sazka nezapomíná ani na milovníky adrenalinových sportů. Podporuje také různé freestyle BMX akce, které jsou atraktivní zejména pro mladší generace. Tyto akce představují skvělou příležitost pro talentované jezdce ukázat své dovednosti a pro diváky zažít jedinečnou show plnou adrenalinu a vzrušení.

Poslední květnový víkend se v pražských Řepích konal Sazka Český pohár v BMX King of Prague. Sazka na tuto akci přivezla svůj unikátní žlutý BMX pumptrack, který vždy přiláká řadu profesionálních i amatérských jezdců. Na této akci Sazka předala deseti bikrosovým centrům po celé republice dar – celkem 60 bikrosových kol a helem.
 
Do každého z vybraných center Sazka darovala po šesti kolech, tedy od každé velikosti jedno. Kluby díky tomu budou mít svá kola, která budou moct poskytnout novým zájemcům o tento sport. Ti si nebudou muset hned na první trénink kupovat nové kolo anebo na své začátky využívat horské kolo, které třeba doma mají.
 

Sazka pomáhá plnit sny

Mezinárodní den cyklistiky je skvělou příležitostí oslavit tento krásný sport. Jsme rádi, že v Sazce můžeme cyklistiku podporovat na všech jejích úrovních. Od podpory profesionálních sportovců v čele s Ivetou Myculičovou, přes rekreační jezdce, celé rodiny i mladé talenty z dětských domovů či znevýhodněných rodin. Chceme, aby naše cyklistické aktivity přinášeli radost, inspiraci i splněné sny.
 
Připojte se dnes i vy k oslavám Světového dne jízdního kola. Vezměte své kolo a vydejte se na vyjížďku!

 

Přečtěte si také