V loterii vyhrál přesně jeden dolar. Svou výhru si převzal ve velkém stylu
Přemýšleli jste někdy o tom, co byste udělali, kdyby vám přistála pořádná výhra v loterii? Možná byste cestovali, koupili si dům, auto, nebo pomohli někomu blízkému... Možností je mnoho. Ale nejprve byste dostali velký šek při slavnostním předání – alespoň tak to funguje v USA. Přesně takový byl scénář i pro jednoho Američana z Tennessee. V milionářské místnosti si vyzvedl velký šek, na kterém byla napsána jeho výhra. Rovný jeden dolar.


Přečtěte si také: Do Sazky přišli v jeden den. Čtyři šťastlivci si převzali výhru z losování Kola štěstí


Muž jménem Tyler Heep si ve městě Franklin v americkém státě Tennessee koupil tiket do loterie. Když si následující den ověřoval, zda se na něj neusmálo štěstí, nemohl uvěřit svým očím. Skutečně vyhrál, ale částka byla trochu jiná, než doufal. Vyhrál přesně jeden americký dolar.

Někteří by si možná takovou výhru ani nevyzvedli, ale Tyler si to chtěl užít naplno. Nejenže si šel výhru vyzvednout, ale navíc požádal o něco skutečně neobvyklého. Vydal se do sídla loterie ve městě Des Moines v Iowě a požádal, stejně jako každý jiný výherce, o slavnostní předání obřího šeku a fotku na památku.


Jeden dolar nebo jeden milion?

Nejlepší na celé situaci byla reakce zaměstnanců loterie. „Rozhodli se se mnou jednat jako s výhercem milionu dolarů. Vzali mě do zadní místnosti, kde byla kamera s logem Iowské loterie, předali mi šek a vyfotili mě,“ řekl Heep pro jednu z amerických zpravodajských televizí.

Dokonce, stejně jako při všech ceremoniích, kde oznamují nové milionáře, byl obří šek oficiálně podepsán generálním ředitelem státní loterie v Iowě. Šťastný výherce sdílel svou zkušenost na sociálních sítích. K fotografii se šekem napsal: „Právě jsem prošel kanceláří loterie s výherním tiketem. Řekl jsem jim, že bych chtěl jako výplatu jeden z těch velkých ceremoniálních šeků. Ta fotka? Fakt za to stojí! Ostatním lidem můj nápad přišel dost vtipný. Překvapuje mě, že to ještě nikdo přede mnou neudělal."


Výhru utratil rychle

Na otázku, co udělá se svou výhrou, Tyler odpověděl, že ji už utratil: na čerpací stanici si koupil půl galonu benzínu.

A kolik jste kdy v loterii vyhráli vy? Zkuste své štěstí třeba s nejoblíbenější loterií v České republice, Sportkou. Třeba budete mít větší štěstí než Tyler Heep a suma, která na vás při ověřování vykoukne, bude mít mnohem více nul! Vsadit si můžete online, na některém z více než 7 600 obchodních míst po celém Česku nebo prostřednictvím mobilní aplikace Sazky.

 

Přečtěte si také