Vyhráli v loterii a splnili si sen! Otevřeli si kavárnu s pekárnou a šíří radost dál
Loterie je hra, která může změnit život během okamžiku. A přesně to se stalo Stevu Thompsonovi, který v loterii Euromillions vyhrál 105 milionů liber a jeho život nabral na obrátkách. Ačkoli se ženou a dětmi žije stále ve stejném domě, mají stejné přátele a věnují se běžným činnostem, tak jak to dělávali před výhrou, něco se kompletně změnilo. Peníze jim umožnily dělat radost a plnit sny nejen sobě, ale i okolí.


Přečtěte si také: „Hlavně nepodceňujte ptáky!“ vzkazuje žena, která ve Sportce díky ptačímu znamení vyhrála 38 milionů


Steve Thompson, muž středního věku z britského městečka Grimsby, vsází poměrně pravidelně, skoro celý svůj dospělý život. Nikdy se ale na něj štěstí neusmálo. Protože loterii bere jako zábavu s příjemnou dávkou adrenalinu, vůbec mu to nevadilo. Loterii hrál pořád a občas si koupil i stírací los.
 

Nejprve šok, pak úleva

Jednoho dne si šel jako obvykle vsadit do místního obchodu, doma pak tiket do loterie Euromillions dal do šuplíku a až pozdě večer, když seděl s rodinou u televize si vzpomněl, že by ho mohl zkontrolovat. „Nemohl jsem uvěřit vlastním očím,“ vzpomíná Steve. „Musel jsem se několikrát podívat na čísla, abych se ujistil, že jsem se nespletl.“ Z pohádkové výhry 105 milionů liber (přibližně 3,1 miliardy korun) byl v šoku. Podobně na tom byla i jeho žena Lena a tři děti.
 
Po počátečním šoku začal Steve plánovat, jak naloží s výhrou. Spolu se svou manželkou Lenou se rozhodli, že nejprve splatí všechny své dluhy a zajistí finanční stabilitu pro své děti. „Chceme, aby naše děti měly dobrý a snazší start do života,“ říká Steve. Manželé se také rozhodli investovat do nemovitostí a do podnikání, aby zajistili rodině dlouhodobou finanční stabilitu.


Podnikání jako splněný sen

Thompsonovi se rozhodli koupit nový dům, kde si otevřeli svůj vlastní podnik „Chtěli jsme něco, co nás bude bavit a bude mít smysl,“ vysvětluje Lena. Rozhodli se otevřít kavárnu s pekárnou a nabízet domácí pečivo a skvělou kávu. Vytvořili tak místo, kde se lidé mohou setkávat a užívat si dobré společnosti, jídla a pití. „Bylo to vždy naším snem,“ dodává Lena.

Část svého bohatství se výherci rozhodli věnovat také na charitativní účely a pomoc svým blízkým a přátelům. „Máme štěstí, že jsme vyhráli, a chceme se o to štěstí podělit,“ říká Steve. Finančně podpořili nemocnici a školu v Grimsby, a také se rozhodli věnovat peníze charitativním organizacím, které pomáhají lidem v nouzi. Nezapomněli ani na svou rodinu a přátele, kterým poskytli finanční pomoc, aby mohli začít nový život bez starostí kvůli penězům.


Změna je život, ale...

Přestože se jejich životy zásadně změnily, Steve a Lena zůstali nohama na zemi. „Chceme zůstat skromní a udržet si naše přátelství a rodinné hodnoty,“ říká Steve. Stále se věnují běžným činnostem, jako je chození na fotbalové zápasy a setkávání se s přáteli. „Peníze nám umožnily dělat věci, které jsme si dříve nemohli dovolit, ale nechceme, aby nás změnily,“ uzavírá Steve.

Změnila by miliardová výhra váš život? Zkuste si vsadit Eurojackpot a pokud se na vás usměje. štěstí, třeba vám loterie nějakou tu miliardu přihraje.

Úvodní fotografie je pouze ilustrační a nezachycuje skutečného výherce. Autor fotografie: Envato Elements.
 

Přečtěte si také