Chcete si vyzkoušet Sazka pumptrack? Navštivte ČEZ Lipno Sport Festival
Olympionici, hudební legendy, sport a zábava. Taková jsou největší lákadla 13. ročníku ČEZ Lipno Sport Festivalu, který bude od pátku 16. srpna do neděle 25. srpna 2024 hostit Marina Lipno. Jen pár dní po skončení olympijských her se mohou fanoušci sportu opět těšit na pořádnou akci. V programu nechybí cyklistické a běžecké závody, basketbal 3x3 a desítky dalších aktivit a sportů. Autogramiády známých osobností ze sportovního a hudebního světa spolu s koncerty budou třešničkou na dortu.


Přečtěte si také: Seemanová, Horáčková i Miculyčová. Sazka Champs byli na olympiádě v Paříži vidět


Tak jako každý rok, i letos nabídne ČEZ Lipno Sport Festival nabitý program po celých 10 dní svého konání. Kromě každodenních sportovních i kulturních aktivit a zábavy pro návštěvníky všech věkových kategorií. K vidění budou během celého festivalu desítky sportů, které bude možné si i vyzkoušet, a to dokonce po bohu bývalých úspěšných reprezentantů.  V pátek ráno vše odstartuje, jak jinak než ranní rozcvičkou s výběhem. Ta bude součástí programu každý den.

Baseball, vodní polo, různé disciplíny cyklistiky, streetdance, lezecká stěna, parkour, MMA, jóga, paddleboardy i jóga na paddleboardech – to vše a mnohem víc bude na letním festivalu sportu k vidění.  Nejen večery, ačkoli především ty, budou patřit českým hudebním hvězdám. Koncertovat zde bude například legendární skupina Olympic, Eva Farna, Aneta Langerová, Michal Hrůza s kapelou, Sebastian, Lenny a David Koller. Kultury ale není nikdy dost, a tak se návštěvníci mohou těšit i na promítání filmů v letním kině. Celý program je na oficiálních webových stránkách festivalu.
 

Závody budou vrcholem 

Sportovními vrcholy obou festivalových víkendů pak budou cyklistické a běžecké závody. Sazka se chce v rámci festivalu soustředit především na cyklistiku pro amatéry a celé rodiny. Návštěvníci se mohou těšit například na žlutou Sazka pumptrack zónu nebo si hned v neděli 18. srpna odjet cyklistický závod pro hobíky na trati 20 km s názvem Sazka dvacítka.  A sobota 24. srpna bude patřit běžcům, kteří se postaví na start oblíbeného ČT Lipenského půlmaratonu či závodů na 10 km (ON Desítka) nebo 3 km. Registrace je stále otevřena.
 
Na přípravě cyklistické trati se podílel desetinásobný účastník Tour de France Roman Kreuziger, který bude i závodit. Trať si už projel a otestoval s ředitelkou festivalu Kateřinou Neumannovou. Je prý bezpečná, fyzicky náročná a krásná. Další sportovní klání se pak konají v průběhu celého festivalu.
 

Kde je sport, tam je Sazka

Během festivalu bude také k dispozici žlutý Sazka pumptrack, kde budou k vidění skvělé triky bikerů a určitě i návštěvníků. Součástí programu bude i exhibice profesionálních jezdců, kterou bude komentovat trojnásobný mistr světa ve freestyle BMX Jan Valenta. Po jízdě si pořádně odpočinout pak bude možná na unikátním Sazka modulárním nábytku, který je ze 70 % vytvořen ze starých stíracích losů od Sazky.
 
25. srpna pak proběhne paralympijský den za účasti českých reprezentantů. I zde bude řada možností vyzkoušet si na vlastní kůži některou z disciplín handicapovaných sportovců.
 

Potkejte se s hvězdami českého sportu

ČEZ Lipno Sport Festival bude mít letos tu čest přivítat například olympijskou vítězku ve snowboardcrossu Evu Adamczykovou, dvojnásobnou vítězku wimbledonské čtyřhry Barboru Strýcovou či majitele stříbra z olympijských her v Londýně, kajakáře Vavřince Hradilka. Festivalovou atmosféru okusí i někdejší úspěšní profesionální cyklisté Roman Kreuziger a Zdeněk Štybar.
 
Téměř rovnou z olympijské Paříže přijedou plážoví volejbalisté, úřadující mistři světa Ondřej Perušič s Davidem Schweinerem či sportovní šermíř Alexander Choupenitch.
 

Přečtěte si také