Eurojackpot plní Čechům sny už 10 let. Rekordní 2,466 miliardy získal šťastlivec z Pardubicka
Psal se říjen 2014 a v České republice proběhlo první slosování populární evropské loterie Eurojackpot. Od jejího uvedení na český trh se z mnoha sázejících stali výherci, kteří si domů odnesli miliony korun, a někteří dokonce miliardy. K tomuto významnému výročí rozdává Sazka, která evropskou loterii v Česku provozuje, jubilejní prémie v podobě 10 zlatých cihel v celkové hodnotě 20 milionů korun.


Přečtěte si také: Už jste to slyšeli? Sportka se mění a přináší větší šance na výhru a až dvojnásobný počet milionářů


Během poslední dekády se Sazka může pochlubit 358 milionáři, kteří v letech 2014 až 2023 vzešli ze slosování Eurojackpotu. V roce 2024 zatím přibylo dalších 44 šťastných milionových výherců. Největší výhrou v české historii evropské loterie bylo neuvěřitelných 2,466 miliardy korun, které získal sázející z Pardubického kraje. 15. květen 2015, kdy si vsadil v trafice, se pro tohoto šťastlivce dozajista stal nezapomenutelným.
 
Evropský rekord padl letos, kdy byl 22. dubna 2024 vyplacen jackpot v rekordní výši 3,032 miliardy korun, což představuje dosud nejvyšší výhru v historii Eurojackpotu.
 

Hraje se nejen o peníze  

Kromě tradičních peněžitých výher nabízí Sazka svým sázejícím i bohatý výběr prémií. Při 154 losování prémií bylo rozdáno 723 výher v hodnotě přesahující miliardu korun. Mezi cenami byly zahraniční apartmány, luxusní byty, automobily, motocykly, a dokonce i cesty kolem světa.
 
Při příležitosti oslav 10. výročí Eurojackpotu v Česku je připravena speciální prémie, o kterou mají sázející této evropské loterie možnost hrát během října. Nad rámec peněžité výhry Sazka nabídne 10 zlatých cihel v celkově hodnotě 20 milionů korun. 10 šťastlivců si tak domů odnese zlato v hodnotě 2 milionů korun. Budete jedním z nich?  
„Deset let Eurojackpotu v Česku je pro nás významným milníkem,“ říká Martin Eliáš, brand manažer loterií společnosti Sazka, a dodává: „Tato evropská loterie si u nás získala obrovskou popularitu, což dokládá i skutečnost, že jsme za tuto dobu vytvořili více než 400 milionářů. Miliardové výhry, které lze vyhrát, a exkluzivní prémie, činí Eurojackpot jednou z nejatraktivnějších loterií na trhu.“
 

Zajímavosti o miliardáři Henrim 

Kdo by neznal miliardáře Henriho, který si, třeba právě díky výhře v loterii, užívá luxusní životní styl. Henri je charismatický, bohatý a často se objevuje v různých extravagantních situacích, které mají ukázat, jak výhra v loterii může změnit život. Věci a situace bere vždy s humorem a nadsázkou. Přáli jste si být někdy jako Henri i vy?
 
O Henrim ale možná nevíte, že vlastně není skutečným miliardářem. Hraje ho jihoafrický herec Johan van Vuuren, který žije s manželkou a dvěma dětmi v Londýně. Henri na své charisma (a miliardářskou auru) lákal mnoho žen, které po odvysílání reklam posílaly do redakcí svá telefonní čísla nebo e-maily. Jedna žena se dokonce domnívala, že je to opravdu její známý a žádala o předání kontaktu.
 
Chcete také vstoupit do klubu miliardářů? Pokud ano, nejsnazší cestou je zkusit své štěstí s Eurojackpotem. Losuje se dvakrát týdně, vždy v úterý a v pátek. Vsadit si můžete jednoduše online na webu Sazky, na kterémkoli z více než 7 600 obchodních míst s terminálem Sazky nebo prostřednictvím mobilní aplikace.
 

Přečtěte si také