Náhodný tip mu poprvé přihrál 500 korun. Vsadil ho znovu a vyhrál 29 milionů
Říká se, že dvakrát do stejné řeky nevstoupíš. To ale neplatí pro šťastného výherce Sportky, který vyhrál krásných 29 155 245 korun. Muž z Ústeckého kraje vsázel mnohokrát za sebou stejnou kombinaci čísel, kterou kdysi poprvé vsadil jako náhodný tip. Tehdy vyhrál jen menší výhru 500 korun. I tak si řekl, že jsou to čísla šťastná a vsázel je pak dál. A 19. června 2024 se mu to opravdu vyplatilo.


Přečtěte si také: Návrat z dovolené byl pro Středočecha milionový. Sportka mu nadělila téměř 13 milionů


Byl v obchodním centru, šel okolo tabáku a napadlo ho, že si zase vsadí. Muž ve středních letech z Ústeckého kraje si totiž velmi rád příležitostně zahraje Sportku. Začal s tím před nedávnem a hru bere jako dobrou příležitost, jak se trochu pobavit a zažít při tom malou dávku adrenalinu. „Poprvé jsem si vsadil nějak před Vánoci, když mi kamarád řekl, že je ve Sportce speciální prémie. Zkusil jsem to a od té doby jsem v tom jednou za čas pokračoval,“ vzpomíná.
 

(Ne)náhodný tip mu přinesl štěstí

Stejně jako nemá žádný rituál nebo zvláštní příležitost, nemá, nebo spíš neměl, ani vlastní čísla. „Vždy jsem sázel náhodný tip, který mi vygenerovala obsluha na prodejním místě. Až jednou jsem díky náhodnému tipu vyhrál asi 500 korun, tak jsem si řekl, že to s těmi stejnými čísly budu zkoušet dál,“ popisuje muž

Právě tato kdysi vygenerovaná čísla si vsadil nákupním centru a tentokrát mu přinesla opravdu velké štěstí. Druhý den po slosování si s ranní kávou sedl k počítači a začal kontrolovat tiket. „Zobrazilo se mi blahopřání a částka, kterou jsem vyhrál,“ popisuje šťastlivec. Výhře vůbec nemohl uvěřit, snad i proto svůj tiket na webu Sazky kontroloval asi pětkrát a pokaždé se stejným výsledkem. Zavolal na pomoc i svou přítelkyni, aby mu přišla potvrdit, že vidí správně.
 

Život běží dál

O výhře 29 155 245 korun, která partnerům jejich finanční situaci o dost zjednoduší a dodá stabilitu, řeknou jen nejbližší rodině. Oba se shodují na tom, že jim ale neřeknou přesnou sumu. V nejbližší době se vydají také na hezkou odpočinkovou dovolenou. Velké změny ale zřejmě dělat nebudou. „Třeba si dáme chvilku pauzu od práce, ale možná také ne. Rozhodně chceme žít tak, jak do této doby, jen klidněji,“ svěřuje se výherce.
 
A zároveň chce ve stejném rytmu jako doteď tedy dvakrát nebo třikrát do měsíce, pokračovat i s hraním Sportky. Protože štěstí se prý pokoušet musí. I když člověk nemá zrovna nejlepší den, pěkná výhra ho hned zlepší. Velmi rád prý kupuje, především na Vánoce a na narozeniny, jako dárek stírací losy od Sazky a daruje tak trochu štěstí i ostatním.
 

Co s výherním tiketem? 

Od té doby, co se o výhře dozvěděl, byl muž hodně nervózní z toho, že ztratí výherní tiket, který je vlastně jediným potvrzením výhry. „Přemýšlel jsem, kam ho schovat a spíš, než vhodná místa mě napadaly různé teorie a scénáře, co vše se s ním může stát. Schovám ho pod vanu? Ale co když vytopíme koupelnu? Mohl bych ho dá do trezoru, ale… a tak bych mohl pokračovat,“ svěřuje se nyní s úsměvem výherce. Nakonec našel vhodné místo, které ale nechce prozradit. O tajné „schovce“ prý neřekl ani přítelkyni až do dne, kdy si jeli svou výhru převzít do budovy Sazky.
 
Máte nějaký tip, kam mohl výherce tiket schovat? Nás by možná něco napadlo. Pokud máte i vy dobré nápady, zkuste si vsadit třeba Sportku. Pokud se na vás usměje štěstí, budete už připraveni na to, kam tiket uložit, aby byl v bezpečí.
 

Přečtěte si také