Tiket do loterie si často kupují jako dárek k narozeninám. Nyní vyhráli ve Sportce přes 17 milionů
S manželem mají takový hezký rituál. K narozeninám si navzájem kupují tiket do loterie. Vždy dávají náhodný tip, protože žádná vlastní čísla nemají. A pak jen čekají, kdy se na ně usměje štěstí. Párkrát už vyhráli, vždy ale menší částky. To se ale změnilo ve středu 10. července, kdy jim Sportka nadělila krásných 17 672 370 korun.


Přečtěte si také: Ověřte si svou výhru v aplikaci Sazka klub


Slosování Sportky, které proběhlo ve středu 10. července, bylo velmi štědré. Padla v něm doposud nejvyšší výhra letošního roku, Superjackpot ve výši 127 965 984 korun, z něhož se radoval výherce z Jižní Moravy. Štěstí ale úřadovalo dál a manželskému páru v důchodovém věku z Moravskoslezského kraje nadělilo ve stejný den výhru přes 17 milionů korun. „Výhře jsem vůbec nemohla uvěřit. Dokonce jsem musela vzbudit manžela, aby se mnou šel ještě jednou čísla zkontrolovat,“ popisuje šťastná výherkyně.
 
Žena koupila plný tiket Sportky za 220 korun v trafice, když šla na nákup. Žádnou speciální příležitost neměla, jen jí to přišlo jako dobrý nápad. A ten to opravdu byl. Se Sazkou s manželem hrají už dlouhá léta, ale bývá to velmi příležitostně. Většinou si koupí tiket jako dárek k narozeninám. K Vánocům pak velmi rádi obdarovávají své blízké stíracími losy.
 

Menší výhry vystřídala ta milionová

Poprvé se Sportkou vyhráli před pár desítkami let. „Bylo to někdy v 70. letech minulého století. Přesnou částku si nepamatuji, ale vím, že za výhru jsme si koupili nový stůl do kuchyně, který tenkrát stál asi 500 korun,“ vzpomíná muž. Za svou poslední výhru by si takových stolů mohli koupit více než 35 tisíc. Ale co by s nimi dělali, že?
 
Ačkoli manželé svou výhru pořád vstřebávají, mají poměrně jasno, co s ní udělají. Výhra jim dodala nejen klid, ale také možnost rekonstrukce koupelny, o které již dlouho mluvili, ale nikdy nebyla vhodná doba se do ní pustit. Peníze také rozdělí mezi své dvě děti a podarují i vnoučata. A s tím, co zbyde, pak dozajista něco vymyslí dále. 


Hádejte, kolik jsme vyhráli?

Když žena ve středu 10. července večer kontrolovala tiket, který v trafice vsadila, její manžel už spal. „Bylo docela pozdě, seděla jsem u počítače a najednou jsem si vzpomněla, že bych měla ještě zkontrolovat tiket, protože se večer losovala Sportka. Když jsem viděla daná čísla, nemohla jsem uvěřit, že to jsou právě ta, která mám na tiketu. Vůbec jsem tomu nerozuměla a nevěřila,“ vypráví šťastná žena.
 
Vzbudila manžela, aby jí také ověřil, že mají na tiketu skutečně výherní čísla. „Nechápal jsem, proč mě manželka budí. Když mi to vysvětlila a čísla jsme spolu zkontrolovali, nalil jsem nám na oslavu štamprličku,“ vypráví s úsměvem muž. Ještě, než šli manželé spát, rozhodli se o svou radost podělit s nejbližší rodinou, tedy se svými dětmi.
 
Do sdílené rodinné skupiny na chatovací platformě napsali trochu tajemný vzkaz, že se musí všichni nutně sejít a prodiskutovat jednu důležitou věc. Jejich děti vůbec netušily, o co jde, a než se rodina sešla, byly hodně nervózní. Zkoušely zjišťovat, co se děje a proč jim rodiče po telefonu nic nechtějí říct.

Na setkání pak rodina měla hádat, co se událo. „Dceru po chvíli napadlo, že jsme možná něco vyhráli. Správnou částku ale nikdo netipl. Dostali jsme se na nějaké tři miliony a pak už nikdo nevěřil, že by to mohlo být víc,“ popisuje žena. Částka přes 17 milionů všechny zaskočila. I šťastní výherci říkají, že si také stále ještě neuvědomují to, jaké štěstí je potkalo.
 

Zahrajte si o miliony také

Předtím, než manželé v doprovodu jednoho ze svých dětí přijeli do Sazky převzít výhru, udělala si žena kopii tiketu. Sice se nebála, že by ho ztratila nebo jim ho někdo ukradl, ale na doporučení si výherní tiket vyfotila. 
Ostatním sázejícím manželé vzkazují, aby své štěstí zkoušeli. Protože se to opravdu děje a výhry ve Sportce padají.
 
Padne milionová výhra i vám? Sportka už letos vytvořila celkem 181 nových milionářů, mezi které rozdělila částku vyšší než 834 milionů korun. Pokud se i vy chcete ve statistice milionářů Sportky objevit, musíte si vsadit a pak čekat, zda se na vás štěstí usměje. Koupit tiket si můžete na kterémkoli z více než 7 600 obchodních míst Sazky nebo pohodlně vsaďte online či prostřednictvím aplikace Sazka.

Úvodní fotografie je pouze ilustrační a nezachycuje skutečného výherce. Autor fotografie: Envato Elements.
 

Přečtěte si také